17.10.08
09:50
Според вас добре ли е да комбинирам фитнеса с плуването, защото много ми се ходи. Тренирам по следната програма:
Понеделник - гърди
Вторник - ръце
Сряда - почивка
Четвъртък - рамо и трапец
Петък - гръб
Събота - почивка
Неделя - почивка
Та мисълта ми е следната, мисля да тръгна на плуване събота и неделя. Да ходя сутрин към 8-9 часа и да правя по няколко дължини на закрития басейн. Пък и мисля, че ще ми оформи още по-добре тялото. Вие какво мислите по въпроса ?
18.10.08
08:18
Изключително интересна статия. Аз също съм си задавал много пъти въпроса. Този който е писал статията е много прав за това,че жените плувкини обикновено не са идеалния модел за фигура. Например Евгения от сървайвър си има малко тлъстинки по корема,ръцете и бедрата,което в никакъв случай не я прави непривлекателна.Напротив ,това дори може да е чар, но е факт ,че една стегната фигура трябва да е предпочитания модел ,а не подкожни мазнини над 20%. А най-лошото от всичко е ,че повечето плувкини развиват супер много ключиците и гръбните мускули и нали се сещате ,че накрая едвам ги прегръщат роднините :lol: Аманда Биърд е супер сладка,обаче ръцете и телосложението й като цяло са едни такива “овални” ,ако може да се каже така,”водниста” на заладжийски жаргон .
Другото е с тия калории - пробвал съм интензивно плуване без зала и кво да ви кажа - яде ми се тесто,спагети,макарони,да не кажа по-страшни работи като банички и закуски АДСКИ много. А какво се получи - шкембенце ли според вас? Не,коремът ми остана плосък.Не почувствах някаква огромна промяна в лош аспект, по-скоро се запазиха приблизително предишните мерки.Вярвам ,че Фелпс изяжда по 5 000 калории на ден - енергоразхода е голям , той е типичен ектоморф ,има явно супер забързан метаболизъм (с извинение в кенефа вади по 1 м въжета),но всичката тази храна явно е отивала (както пише в статията) за енергоразхода,запазването на подкожните мазнини (колкото и малко да има) и всичко това съчетано с експлозивна сила в загребванията.
Хубавото - повиши се гъвкавостта на ставите и дишането определено дръпна напред
Лошото - голям спад на силата ,спадане на мерки (за щастие равномерно навсякъде)
Не може да ти кажем дали е добре или зле, след като не знаем какви са ти целите. Ако искаш да ставаш културист на полупрофисионално ново и нагоре, за плуването може да забравиш. Плуването е срен най-аеробните дисциплини, което е съвсем в другата крайност спрямо бодибилдинга.
Но ако искаш да оформиш добро тяло и прилична форма. Според мен е идиално да ги съчетаваш, за да не се развиваш само едностранно, тоест анаеробно.
За целта ще трябва да научиш добрата техника на плуване на кроу и брус най-малко.
http://fr.youtube.com/watch?v=i_nMGiXMZ7s
http://fr.youtube.com/watch?v=Odrf7wjshQY
Както и няколко дължини само няма да са достатъчни, ще трябва да се стремиш да правиш километър примерно. Един или макс 2 пъти в седмицата за по 1 час ще са нужни според мен.
УСпех
20.10.08
16:44
Не че се заяждам ,ама стиловете са кроуЛ и брусТ .
Може и гръб да си плува човека, щом пита значи може би знае. А вместо да изчислява 1км , по-скоро ако плува с малки почивки 1ч си е достатъчно..