17.10.08
07:43
Здравеите. Гледах едно видео с рони колман как си яде от някво куфарче пьлно с витаминови таблетки. И мисля че и аз трябва да се заредя с някои сортове, защото не се храня сьс салати и разбрах че по някакьв начин трябва да си набавям нужните витамини. Вьпроса ми е кои витамини са най важните. В момента сьм в период на покачване. Ако има някакви витамини които подпомагат качването на маса споменете ги и тях. Моля напишете само витамини които мога да си ги купя в аптеката :)
17.10.08
11:05
Рони колман ги взима по отделно , което е напълно безсмислено за теб. Не прави като него , той има други тайни хаха. Колкото до това витамините наистина са важни ,но в умерени дози, които евентуално ще могат да се усвоят. Вземи си комплексни витамини, където има балансирано съдържание от всички. В никакъв случай не си взимай от онези евтини разтворими дето ги продават и в суперите. Центрум се продава в аптеките, но ако не държиш да е от аптека би си намерил доста по добър вариянт. Евтините витамини излизат скъпо. А и приемтът на витамини често не е много безобиден...
17.10.08
15:35
Не мога да разбера какво имаш против суправита - за мен са си ок.Взимай си от тях приятелю-имат най-важните витамини ,така че.А също така са и удобни-могат да се разтварят навсякъде.Но най-добре е да си ги набавяш с храната.
Ами за мен наи-добра комбинация от витамини и минерали е Анимал пак или опти мен.Ако не ти препоръ4вам да си ги купи6 по етделно- А Е Ц Калмацин.. Б комплекс..и тнт. за6тото като знам в аптеките.. витаминни формули подобни на Центрим са загуба на пари! Дозите са сме6ни за неспортувва6ти а за хора които спортуват просто нямам думи.
17.10.08
19:45
Хм мислех си да си взема по един блистер и да ги пия по отделно, нещо като Витамини Б1, Б2, Д, Ц, А и т.н
По една таблетка на ден не виждам как може да се предозира или някакви проблеми да има. Ама щома казвате май е по добре да си взема комплексни.
Пил съм доста от витамините на пазара.
Най-добрите са американските.
NOW, UNIVERSAL, OPTIMUM, BIOTECH USA,
В момента пия BIOTECH USA, съдържанието и цената ми харесаха.
Отделно “C” и “Е” на GNC, понеже “Е 400” на GNC със mixed tocopherols е на цена 12.80 за 90 таблетки.
А, защо държиш да са от аптека? Ако си мислиш, че има значение много се лъжеш. ;-)
Мнението беше редактирано от exstasy на 05.11.08 21:40.
http://www.nanocom-bg.com/test/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=7&category_id=1&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=7
приятелче, погледни в този линк и ще видиш каква глупост е да взимаш продукти, в които има 10000 вида витамини, като всъщност приети заедно те не се усвояват в голямата си част...аз лично си пазарувам витамини от АлфаВит. Обяснени са нещата просто, а и доста статии зачетох по темата-има резон в разделното приемане...вервай ми...!!!
07.11.08
11:27
Аз лично съм съгласен с метода за разделния прием на витамини . Канадското правителсто примерно препоръчва на производителите на хртанителни добавки да не смесват продукти които съдържат калций заедно с желязо , тъй като усояемоста на желязото спада 2 пъти. Друга грешка е смесването на калция с цинк , или пък смесването на меда с цинк. В америка е нормално да пренебрегват тези неща , защото там се гледа първо маркетинг , стратегий и икономическата гледна точка. Дори повечето фирми все още пълнят витамините си с нискоусвояемите форми на тиамина, в форми като хидрохлориди и мононитрати. Те примерно нямат интерес да пренасочат масовото заместване на рибофлавиа с рибофлавин 5 фосфат. Много от компаниите дори не споменават на хората , че при консумирането на всеки 10мг зинк е нужно да се консумира и 1мг мед , защото в противен случаи при продължително приемане на цинкови добавки и липсата на достатъчно мед , има голяма опасност да се развие аневризъм на аортата. С подобни примери може да се продължи и цял ден но не в това е въпросът. А отностно витамините алфавит , поне за мен тези витамини са слаб опит да се направят качествени витамини. Производителят използва некачествени суровини и притова в ниски дозировки , единственото похвално е че са се постарали да покажат на хората идеята за разделния прием на витамини. Лично аз съм възприел разделният прием на витамини от близо 2 години и за да го спазвам на ден консумирам към 14 различни капули и таблетки . Естествено е трудно и от финансова гледна точка , а и примерно не всеки ще ходи да търси по магазините калциев цитрат малат или пък меден хелат.
“Куфарчето на Колман” съдържа много витамини, минерали, омеги и т.н. За него тези неща са наистина необходими в съоптветните дози. За любителите това се отнася в същата сила, но не и доза. Така, че спокойно межеш да си вземеш едни мултивитамини NOW Adam и да си ги пиеш. Нуждите на трениращите нашия спорт за завишени, затова е хубаво да се приемат “спортно ориентирани” профили на витамините, а не просто суправит.
казано от Rock_acdc на 17.10.08, 11:05:
Рони колман ги взима по отделно , което е напълно безсмислено за теб. Не прави като него , той има други тайни хаха. Колкото до това витамините наистина са важни ,но в умерени дози, които евентуално ще могат да се усвоят. Вземи си комплексни витамини, където има балансирано съдържание от всички. В никакъв случай не си взимай от онези евтини разтворими дето ги продават и в суперите. Центрум се продава в аптеките, но ако не държиш да е от аптека би си намерил доста по добър вариянт. Евтините витамини излизат скъпо. А и приемтът на витамини често не е много безобиден...
Ти шегуваш ли се в тия разтворимите най-много да имаш половин степ наблъскан вътре. как си обясняваш разликата в цената между центрум който е на хапове и цената на едни разтворими витамини на които хаповете им допълнително са обработвани за да станат разтворими оцветени и сладки. Наша семейна позната работи в ХЕИ и да ти кажа съм чувал от нея че в тия разтворимите нямало много витамини когато са им правили изследвания.
10.11.08
14:02
казано от Стоянчо на 07.11.08, 17:18:
“Куфарчето на Колман” съдържа много витамини, минерали, омеги и т.н. За него тези неща са наистина необходими в съоптветните дози.
Ама в това куфарче на Рони само витамини ли има ? :)
Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 10.11.08 14:03.
Ако говорим за бялата кутийка от филчето “Рилентлес” - да, само витамини, минерали и омеги. Ако съдържанието не отговаря на думите му - Колман е лъжец :)