17.10.08
18:45
Постоянно си пукам пръстите. Сещате се какво имам предвид. Правя го на всички стави на китката. Напоследък често се кефя и да си пукам врата. Та, чувал съм, че това пукане било много вредно и като остарея нямало да мога да ползвам лъжица без да ми трепери ръката. Кажете вредно ли е и до какво може да доведе
17.10.08
18:52
До ревматизъм може да доведе Да
Аз постоянно си пукам лактите и гърба но кво да се прави навици... :)
17.10.08
19:17
и пръстите и гърба си ги пукам.. и обикновено каквото и да правя ръцете постоянно ми се кълчат нанякъде.. но най-блажено е сутрин след сън или след 3-4 часа изминали след последното пукане :) маниаците знаят за какво говоря :) пък доколко е вредно.. само времето ще покаже..
Мнението беше редактирано от death на 17.10.08 19:18.
може да е вредно наистина всички това казват, но ако следваме логиката, че ако си пукаш пръстите ще ти треперят ръцете, то значи ли, че ако си пукаш гърба примерно като остарееш ще трепериш целия :) а иначе и аз си пукам пристите даже и тези на краката. пукам си и гърба и врата и дано наистина не е вярно това за треперенето, щото след време ще треперя като ....
Наскоро бях пуснал подобна тема отговори няма6е, и аз пукам целия и понякога направо се пла6а. Дано някои даде смислен савет
Пукай, пукай...докато пукнеш.
Не, верно не е хубаво тва. На стари години че ти треперят пръстлетата.
Вредно е разбира се но както всички и аз пукам целия.Умишлено само пръстите си пукам и врата.Иначе постоянно ми пукат рамена лакти китки...Развалина съм .
Попринцип пукането на пръстите и изобщо на ставите е възможно заради течността, която “смазва” ставите или по точно малките мехурчета, които се образуват в тази течност(така поне ми го обясни даскалката по биология). та като се замислих как може това да повлияе на това дали ще ти треперят пръстите след време???