привет,привет от ново момиче във форума :)

01.10.08
07:29

Здравейте момичета .
Аз съм нова тука и искам да питам, хм..да искам съвет от вас.
Аз си имам проблем с едното коляно-при натоварване почва да ме боли.Имам степер/ брат ми има/ но поради тази причина не мога да го ползвам.А съм си със дупе и доста дебели крака.Искам да тренирам не за мускули а за смъкване и само стягане на тялото.имам и целулит :(

Мислех да си взема кростренажор.Вие как мислите, кой фитнес уред не натоварва колената.Тъй като половинката пък е привърженик на велото...пък и видях това http://www.4fitnessbg.com/shop/product/view/1173.htm ... Вие какво мислите за този уред ?

01.10.08
13:47

Аз мисля 4е велото 6те ти свър6е работа

И аз предпочитам велото,но според зависи нали викаш ,че имаш някаква болешка.Аз ти препоръчвам да посетиш някой фитнес и да пробваш някой ден да видиш кое ти се отразява по-добре,пък току виж тръгнеш пък на фитнес :)

Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 01.10.08 16:10.

AZ

04.10.08
14:41

Ами то всеки уред,който кара да свиваш краката,по някакъв начин натоварва и краката.въпросът е да не се претоварваш,а да тренираш умерено.А ако имаш колело,най-добре е да излизаш с него някъде,за да разбереш какво натоварване може да понесеш.

18.10.08
17:47

Вместо да влагаш толкова пари в този уред- защо не се допиташ до някой треньор, които да ти помогне? Ако травмата не е получена от конкретен дразнител (удар, падане...), тогава има нещо “елементарно”- я някое физиологично изменение, я дисбаланс, я нещо друго от този сорт. Един опитен треньор би могъл да ти помогне, хем да изглеждаш добре, хем и да се чувстваш така. И да не търсиш нещо, което не натоварва коляното, а да си тичаш, играеш и правиш каквото и когато ти е кеф. За парите, които ще вложиш в тази машина при това, че и за по-малко. Даже ще си и много на печалба, защото няма да имаш притеснения като чупене на уреда, ужасно скърцане и т.н.

Ако не си запозната с подобни лица и имаш интерес, свиркай можем да ти дадем добри жокери :)

19.10.08
06:34

ходи на лекар верно, а щом искаш да сваляш що не ходиш на плуване, там не се натоварва много коляното или по 3-4 часа на ден креватна гимнастика  :lol:  пак върши работа. А и свалянето главно зависи от хранителния режим имаи го предвид

19.10.08
12:37

казано от ^MaD^ на 19.10.08, 06:34:

ходи на лекар верно, а щом искаш да сваляш що не ходиш на плуване, там не се натоварва много коляното или по 3-4 часа на ден креватна гимнастика  :lol:  пак върши работа. А и свалянето главно зависи от хранителния режим имаи го предвид

Бе и ти си малко далече от истината, но както и да е.

Ще поясна, защото може и авторката да не е разбрала- лекарят лекува, лекува нещо конкретно (оперира, изписва хапчета...), но в този случай аз не разбрах да става дума за конкретна травма. Така че какво правим- оправя той колената, след което отново на същото деридже. Защо?  Защото не сме премахнали дразнителя, тук се намесват кинезитерапевти и треньори. Може и да е излишен доктора даже.

Поздрави и успех!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1