Вместо бягане - ходене?

19.10.08
12:27

Последни дни ще помързелувам и почвам фитнес. Вече съм си избрал програми от сайта и т.н. но имам един въпрос. Във фитнеса ще тренирам и за прасци, и за бедра, но въпреки това искам да правя и нещо извън залата. Проблемът е че съм слабичък (170см/56кг) и ако започна да бягам, може това да ми попречи и е по-възможно да сваля някой друг килограм (а и без това нямам в излишък). Та въпросът ми е - успешно ли ще заменя 500 метра общо бягане на ден, с 4-5 км ходене? Толкова е разстоянието от нас до училище и нямам никакъв проблем да го изминавам по 1 път на ден (на връщане с автобуса :) ) и едва ли ще се изпотявам, тоест няма възможност да губя килограми. Това смятам да го правя само 1-2 месеца. Мислите ли, че ще има полза?

Темата беше редактирана от fqls на 19.10.08 12:28.

NE

19.10.08
13:39

Тичането е мн. по-добре.То ще ти развори гръдния кош и ще ти засили апетита.Ако смяташ че 4-5 км. са някъв вид тренировка жестоко се лъжеш,както и 500метра бягане.Най-добре ще е 2-3 пъти в седмицата да си правиш малки кросчета 2-3 км ,след това малко спринтове и си 6+. :П

19.10.08
17:44

нормално за всеки новак вика са почвам фитнес вечерта тичане сутрин лицеви на обяд набирания после фитнес вечерта пак тичане... батка не ги мисли яж си стабилно старай се да тренираш а 400метра тичане или там колкото каза е смехотворно няма да отслабне бъди спокоен ;)

ГН

19.10.08
18:53

Недей да бягаш и недей да ходиш. Освен това, само с тежести се правят крака, усещам накъде биеш.

19.10.08
19:39

Подкрепям горните мнения. Тренирай 3 пъти в зала с тежести, преценени за килогрмите ти. Яж стабилно и след 3 месеца ако засечеш със снимки ще видиш напредъка.

Иначе нищо лошо няма да ги вървиш тези километри, аз също съм вървял много като ходех на училище. Може да се каже, че е възпитателно. :)

19.10.08
19:54

Ясно, благодаря за отговорите. :) По начало си избрах тази http://www.bb-team.org/workout/1291/ програма (с леки промени) и вътре са писани упражненията за крака, които ще правя. Моля ако имате да добавите нещо, ще ми е от полза. :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1