20.10.08
09:56
Здравейте,искам да ви помоля за съвет!На 21 години съм,55 кг,175 съм висока -можете ли да ме ориентирате какво да ям за качване на маса и дали не са ми малко килограмите за височината.Също трябва ли да правя кардио?От 2 години всеки ден или тичам или тренирам на велоергуметър по 45 мин,на фитнес ходех зимата 3 месеца някъде и сега мисля пак да го почвам сериозно
20.10.08
10:44
Височината и килограмите нямат връзка.Всичко е във визията.Ако мислиш,че си кльоща качи малко мускул,но без малко мазнинка няма да можеш да качиш поради завишения прием на калории,а и си момиче и по трудно ще качиш мускул поради малкото тестостерон.Затова ти ще трябва да ядеш повече.Напрви си сметка на калориите и прибави 500-800 към тях и след това си сметни колко храна трябва да приемаш.В саита има статия за високо въглехидратна диета.Прочети я.Основното както при мажете така и при жените е 2.5-3гр/кг белтъчини;4-6гр/кг въглехидрати;мазнини около 1-1.5 на кг,но всичко зависи от калориите,който са ти нужни.Другото което е ориентир е,че 30-40% от калориите трябва да са белтъчините,а мазнините и въглехидратите да са балансирани или калориите от въглехидратите да са по голямата част.За тренировките прочети във форума или се посавтвай с фитнес инструктор,защото специялно при вас трябва някои упражнения да се изпълняват много стриктно.Говоря главно за клякания и подобни,защото при едно неправилно изместване на таза при клякане може да се измести матката и може да има голями усложнения.
20.10.08
11:38
Ми клъощава изглеждам даже прекалено с тичането се бях докарала до 52 кила и изглеждах анемично даже.Месо и повече хляб ли трябва да ям и да го съчетая с тренировки и да спра кардиото?А хлява,който ям е ръжен-ниско калоричен и пилешки пържолки :)
20.10.08
12:27
Не само хляб.Трябват овесени ядки,спагети,ориз,картофи.Пържолите са добре,но пак ти казвам прочети по въпроса как се качва мускулна маса,за да можеш да си съставиш хранителен режим.Аз мога на бързо да ти съставя един режим,но е по-добре ти сама да се научиш.Има достатъчно информация в нета,а ако срещнеш някакъв проблем или неразбираш нещо ще ти се обесни тук.
Кардиото не е нужно да го спираш просто го намали.Примерно 4 пъти седмично по 30мин.
Мнението беше редактирано от Денислав Атанасов на 20.10.08 12:28.