Отново лакти...

20.10.08
08:17

Здравейте,
чета форума и сайта от доста време, доста неща научих, съжалявам само, че пиша за първи път в раздела за травми...  :-/ Изчетох почти всичко за лактите от форума, но някак си не отговаря точно на моя въпрос. В петък имах тренировка за бицепс и трицепс и още при загрявката усетих лека болка в левия лакът, която в продължение на тренировката изчезна, събота и неделя не съм тренирал, но днес усещам също лека болка при напълно изпъната в лакътя ръка (само с тежест, при свободно движение я няма) както и при силно свита, иначе няма болка. Въпроса ми е по-скоро дали да тренирам или да спра за още няколко дни(тренирам от понеделник до петък, събота и неделя почивка) днес трябва да правя гърди. Имам и още един въпрос, правих пулоувър във вторник и от тогава усещам лека болка или по-точно дискомфорт в дясната част на канала, но не е мускулна треска, по-скоро като леко разтежение, появява се рядко предимно като не съм се движил по-дълго време - например сутрин, след сън при изпъване, изтягане. И въпросът пак е същия - почивка или може и по-леки тренировки?

Поздрави!

Почни да пиеш глюкозамин, купи си налакътници и временно ако искаш тренирай с по-леко трицепсите. 5 дена седмично хич не е малко, как са ти разпределени тренировките за отделните мускулни групи?

20.10.08
12:02

Тренировките са ми по 1 група дневно.
1. Гърди
2. Гръб
3. Крака
4. Рамо
5. Бицепс + Трицепс
6. Почивка
7. Почивка
и кардио след тренировка тъй като целя отслабване. За момента съм много доволен от програмата, тъй като отговаря най-вече на свободното ми време. Резултатите за момента са много добри лично за мен и се чувствам във форма. Имам малък стаж в залата, ако това има значение.

Поздрави!

Мнението беше редактирано от ronnie на 20.10.08 12:03.

Раздели бицепса от трицепса. Може и малко хахаво да ти се стори, но по принцип ти предлагам
3.Крака и рамо
4.Почивка
5. Бицепс
6.Трицепс
7. Почивка
Поне за известно време, за да намалиш натоварването в лакътя; който смята, че така се намалява много и натоварването на тренировките, е прав, но друг е приоритета.

И... внимателно наблюдавай всичко, що е с ръце. Гърдите и рамото също са опасни дни.
Боли ли, по - добре си почини.
Ако тренираш, никакви максове, големи почивки между сериите, нито прекалено много, нито малко повторения и много концентрирано.

Поздрави!

20.10.08
16:40

казано от D3BEP на 20.10.08, 15:06:

Ако тренираш, никакви максове, големи почивки между сериите, нито прекалено много, нито малко повторения и много концентрирано.

Към това само бих добавил - купи си някакъв гел (примерно бен гей или фастум или финалгон или дийп рилийф) и преи тренировка намажи лакътя, след трен. също. Мажи и след отшумяване на болката. Леката болка не означава спиране на тренировките, но трябва да имаш 1 на ум и да внимаваш с тежестите и ПРАВИЛНОТО изпълнение на упражненията. Още по-добре ще постъпиш, ако намажеш и му наденеш един налакътник.

20.10.08
18:03

Благодаря за съветите!  ;-)
Вече взех лакътници утре ще взема и гел. А за разделянето на бицепса и трицепса няма да мога, защото събота и неделя са ми заети.

Мнението беше редактирано от ronnie на 20.10.08 18:11.

Ами решението е просто. Крака и рамо - бицепс - трицесп - два дена почивка.

20.10.08
18:25

Ако пиеш глюкозамин по-добре спри с тренировките изцяло.

21.10.08
11:59

казано от D3BEP на 20.10.08, 18:21:

Ами решението е просто. Крака и рамо - бицепс - трицесп - два дена почивка.

Ще опитам и така. Благодаря!

Мнението беше редактирано от ronnie на 21.10.08 12:01.

29.10.08
17:05

Аз бих добавил да си вземеш NEOX oil за мазане.Доста добре действа,спрамо много други :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1