След епилиране с епилатор

Прескочи до:

28.11.06
17:42

Искам да попитам , какво да правя след като се епилирам с епилатор - тоест мазане с спирт , с лосион за тяло , веднага къпане с топла вода , изчакване ан 2-3 часа след епилацията и тогава мазане с лосион , за да не излизат пъпки след това. Ако може да пишат хора които са опитвали и са му фанали цаката

28.11.06
20:36

И аз се епилирам с епилатор само тялото не и краката ако се къпя веднага след това се появяват пъпки, но с честото епилиране този ефект намалява мажа се с тия за след бръснене балсамите на жилет гел и нивеа гел,за да успокоя кожата,сле тая процедура не се появяват пъпки :lol:

29.11.06
18:02

Да и аз съм чувал че не трябва веднага къпане , но защо. А колко време не трява да се къпеш след епилация - час , ден ?

30.11.06
09:13

[quote author=“shtanga”]Да и аз съм чувал че не трябва веднага къпане , но защо. А колко време не трява да се къпеш след епилация - час , ден ?

Защо не направиш обратното - първо къпане (и хубаво напаряване) и после епилация? А иначе - не е хубаво да се къпеш поне докато се затворят порите, защото хлорираната вода хич няма да подейства добре. Изчакай поне 2-3ч. :)

А веднага след епилация можеш да ползваш успокояващи кожата кремове, поразпитай в някой козметичен магазин и все ще ти предложат нещо ;) “Здраве”-то си е класика при проблемна кожа, за мен това е кремът за след епилация :)

FI

30.11.06
12:47

[quote author=“Grah4e”][quote author=“shtanga”]Да и аз съм чувал че не трябва веднага къпане , но защо. А колко време не трява да се къпеш след епилация - час , ден ?

Защо не направиш обратното - първо къпане (и хубаво напаряване) и после епилация? А иначе - не е хубаво да се къпеш поне докато се затворят порите, защото хлорираната вода хич няма да подейства добре. Изчакай поне 2-3ч. :)

А веднага след епилация можеш да ползваш успокояващи кожата кремове, поразпитай в някой козметичен магазин и все ще ти предложат нещо ;) “Здраве”-то си е класика при проблемна кожа, за мен това е кремът за след епилация :)

Аз съм чувала, че горещ душ преди епилиране отваря порите и по - безболезнено излизат косъмчетата. Още не съм го пробвала, но мисля в скоро време да го тествам.

30.11.06
13:11

[quote author=“fitday”]Аз съм чувала, че горещ душ преди епилиране отваря порите и по - безболезнено излизат косъмчетата. Още не съм го пробвала, но мисля в скоро време да го тествам.

Нали и аз това казвам ;) Мисълта ми е, че след епилация порите са много отворени, а някои от тях и може да кървят (особено при първите опити с епилатор), та все си мисля, че не е добра идея направо да се къпе човек след епилацията...

Иначе смело давай с горещия душ преди епилация - наистина намалява болката и косъмчетата излизат по-лесно  :roll:

FI

30.11.06
14:36

[quote author=“Grah4e”][quote author=“fitday”]Аз съм чувала, че горещ душ преди епилиране отваря порите и по - безболезнено излизат косъмчетата. Още не съм го пробвала, но мисля в скоро време да го тествам.

Нали и аз това казвам ;) Мисълта ми е, че след епилация порите са много отворени, а някои от тях и може да кървят (особено при първите опити с епилатор), та все си мисля, че не е добра идея направо да се къпе човек след епилацията...

Иначе смело давай с горещия душ преди епилация - наистина намалява болката и косъмчетата излизат по-лесно  :roll:

Да де аз само те подкрепям. :wink:  :wink:  :wink:  :)  :)  :)

30.11.06
14:49

Fitday ;)

Иначе по темата да добавя и 2 съвета от Арома:

1. най-ефективния метод за премахване на червените точици след епилация е: вземете кубче лед и с него обтривайте краката докато се разтопи. Резултата е моментален.

2. При епилация на тялото,остават червени петна върху третираните места. Понякога се задържат с дни,което е неприятно. За да избегнете това, веднага след епилацията минете третираните места със студена вода в продължения на 5мин. Може да ги предотвратите и като намажете с лосион или крем, но без съдържание на алкохол.

30.11.06
15:05

[quote author=“Grah4e”]Fitday ;)

Иначе по темата да добавя и 2 съвета от Арома:

1. най-ефективния метод за премахване на червените точици след епилация е: вземете кубче лед и с него обтривайте краката докато се разтопи. Резултата е моментален.

2. При епилация на тялото,остават червени петна върху третираните места. Понякога се задържат с дни,което е неприятно. За да избегнете това, веднага след епилацията минете третираните места със студена вода в продължения на 5мин. Може да ги предотвратите и като намажете с лосион или крем, но без съдържание на алкохол.

Емм значи за мен не е проблем болката , само това че след епилация наистина остават на места петна и след няколко дена излизат пъпчици. Аз си епилирах 2-3пъти вече цялото тяло , първият път болеше(но не ми пречи) , по ръцете обаче на мястото на косъмчетата излезна кръв и ми станаха червени точки. След това един месец кожата беше супер гладка , с тънки и редки косми . Така през месец са минавам и съм много доволен , вече почти не са усеща , няма кръв след епилирането , само това ми е проблем - червените петна на някой места и пъпчиците, които се появяват една седмица след епилиране.
Нали не трябва 2-3 часа да се мокри след епилиране - тогава как ще стане това “За да избегнете това, веднага след епилацията минете третираните места със студена вода в продължения на 5мин.”.
А защо нетрябва да се маже с спирт напримерно след епилация , аз пробвах веднъж - резултатът е никъкъв - се излизат пъпчици.

30.11.06
16:01

Аз просто давам 2-та съвета, които съм издирила. Иначе студената вода и ледът затварят порите и свива капилярите - пробвай ако искаш и този вариант за борба с червените точки. Просто за мен по принцип не звучи добре вариантът за миене с вода. :) Но не пречи да опиташ поне с лед. Може да има ефект :)

30.11.06
17:57

При мен единствения проблем беше,  че с епилатора ми се притриваше кожата и като се епилирам под мишниците ми се налагаше да ходя известно време като робот. Всичко се оправи от както слагам по малко пудра предварително...

30.11.06
20:59

Най-добре да се епилираш на студено,смисал да е студена стаята  :lol: ,защото настръхваш целия :P :D :lol:  :o

01.12.06
13:07

[quote author=“Me_Blade”]Най-добре да се епилираш на студено,смисал да е студена стаята  :lol: ,защото настръхваш целия :P :D :lol:  :o

Ахам - а още по-хубаво да ги натъркаш с лед, та съвсем да се затворят порите - и да боли още повече!  :D Все пак мазохизмът си е за предпочитане  8) Айде не бъзикайте човека, че после ще се чуди що го боли толкова ;)

@ x_3_mar що ли се сещам за първото ми епилиране на подмишницата  :roll: После ходех като Робокоб в женски вариант. А опитите за танцуване в дискотеката бяха забавни  :D

ПП.Много ме кефи подписа ти :mrgreen:

02.12.06
23:06

Нали ви казах , болката не ми пречи , само тва че след това излизат пъпчици.
Вече мина 3-ти ден след като си епилирах тялото и епилираните участъци ме сърбят много ,
и са се появили малки гнойни червени гадни пъпчици. Къпя се по 2-3 пъти на ден , мажа ги с лосион за тяло след това , но имам чуството че става по зле  :?

03.12.06
09:54

Изглежда си разранил кожата си, препоръчително е да я мазиш не с обикновен лосион(той няма мн да помогне), а с такъв за чуствителна раздразнена кожа. Потърси в аптеките, аз лично използвам най обикновено кремче ъздраве’ и сам мн доволна, намазваш след епилация. Но със сигурност има и други,попитай и избери сам.
За да избегнеш подобни обриви в бъдеще бъди внимателен,а  изглежда имаш и чуствителна кожа. Както вече са ти препоръчали. вземи душ преди епилацията,измиu хибаво тялото с пеелинг душ гел(с
kръб), и веднага след душа се епилирай като обърни внимание винаги да дърпаш космите в посока обратна на растежа им(това е важно за да не се появят подкойни косъмчета след това),след епилация не се капи(изчакай найкаклко часа,докато порите се затворят), а се намажи с въпросния крем.

11.12.06
17:05

Аз примерно съм си купила бебешка пудра и веднага след епилацията се напудрям :) Като мине околко половин-един час си слагам бодилосион на епилираните места. Пробвай и тоя вариант.
П.С. Предварително пудра се слага само ако си правиш кола маска, не и при епилатор :)

12.12.06
21:38

Малее , стана една седмица откакто си епилирах цялото тяло - резултатът :
идеално гладки крака и интимни части
корема ми е на точици
между гърдите гадни гнойни пъпки
и ръцете(малее срам ме е да ги покажа) - целите в едно големи червени точки (колкото грахово зърно) - не са пъпки , не са релефни , същото стана и с бицепците. Оле ужас немога да са гледам - кви са тея петна ):
Иначе след епилиране на цялото тяло , изчаках 3 часа , изкъпах са , и са намазах с лосон нивея.
На ден се къпа поне по 2 пъти , но точно една седмица след епилацията , на тези места ми излезнаха пъпки и точици - как да ги махна сега , и да продължавам ли епилацията на проблемните места

FI

12.12.06
22:45

[quote author=“shtanga”]Малее , стана една седмица откакто си епилирах цялото тяло - резултатът :
идеално гладки крака и интимни части
корема ми е на точици
между гърдите гадни гнойни пъпки
и ръцете(малее срам ме е да ги покажа) - целите в едно големи червени точки (колкото грахово зърно) - не са пъпки , не са релефни , същото стана и с бицепците. Оле ужас немога да са гледам - кви са тея петна ):
Иначе след епилиране на цялото тяло , изчаках 3 часа , изкъпах са , и са намазах с лосон нивея.
На ден се къпа поне по 2 пъти , но точно една седмица след епилацията , на тези места ми излезнаха пъпки и точици - как да ги махна сега , и да продължавам ли епилацията на проблемните места

Еми възпалили са се. На мен по едни други места ми излизаха пъпки, но най - вече след бръснене. Другия път внимавай с хигиената, ако пак се повтори, аз бих отишла на кола маска.

10.08.07
21:48

Нормално е да се появят зачервявания или точки при кожа,несвикнала с епилирането. След мазане с подходящи кремчета,кожата ще се успокои и петънцата/очките,ще изчезнат постепенно.
Но епилирането,лично според мен, е по-ефективно за намаляване на окосмяването,от кола маската,която,също така,разтяга кожата.

DC

16.08.07
16:37

Аз мисля да си взема утре епилатор , ама понеже не мога да  търпя на болка си взех и “Лидокаин - гел” ,  казват ,че обезболявало ,това все пак си е упойка.  Струва 3 лв  и го има във всяка аптека ;)

06.09.07
21:21

Големи сте лигльовци мъжете, добре че не се налага да раждате  :-)
Донякъде зависи и от кожата... Ако е по-чувствителна зачервяванията например остават по-дълго. При мен изчезват за няколко минути, но имам приятелка, която ходи с крака “на точки” по 2 дена.

17.10.08
07:04

Аз имам същия проблем с пъпките, но при мен се появяват само на гърдите. На ръцете също ми се появяват веднага след епилация,но 30 минути по-късно ги няма. Докато тези на гърдите стоят постоянно,със седмици до следващата епилация.
Днес ще си купя крем Здраве,защото чувам от доста места че помагал на много хора и от двата пола.
После ще ви пиша резултата ;)

17.10.08
12:42

казано от Draculan на 17.10.08, 07:04:

Аз имам същия проблем с пъпките, но при мен се появяват само на гърдите. На ръцете също ми се появяват веднага след епилация,но 30 минути по-късно ги няма. Докато тези на гърдите стоят постоянно,със седмици до следващата епилация.
Днес ще си купя крем Здраве,защото чувам от доста места че помагал на много хора и от двата пола.
После ще ви пиша резултата ;)

Мисля, че точно крем “Здраве” не е много подходящ за след епилация - ще запушиш порите, този крем е много гъст. Пробвай да се намажеш със спирт или нещо такова, ракия примерно :) веднага след скубането.

17.10.08
13:13

Опс..ами свърши,вече се намазах. Сега да чакаме ефекта (ако има такъв). А за спирт...разбрах,че пъпчиците изгарят и пак остават белези,кожата започвала да се бели. И след това пак си личало... Незнам какво да правя, чувам различни съвети и.... нямам идея.

17.10.08
13:19

казано от Draculan на 17.10.08, 13:13:

...Незнам какво да правя, чувам различни съвети и.... нямам идея.

Ами много просто - няма да се епилираш. И без това като видя епилиран мъж, винаги много дълбоко се усъмнявам в сексуалната му ориентация...

17.10.08
14:27

А като видиш буренясъл мъж?По-привлекателно ли е?Това твойто са някакви митове от преди 10 години,че който се епилира и ходи на кола маска е гей.Това е форум за фитнес и създаване на прилични тела,а в случея космите не фигурират никъде.
Все пак никой не е длъжен да си маха космите,щом ходи на фитнес,въпрос на лично мнение е.Мен примерно тялото ми не ми харесва с косми и съвсем различно изглежда без в огледалото.

Мнението беше редактирано от Финдо на 17.10.08 14:30.

17.10.08
14:34

Аз ги махам просто, защото е адски неприятно като тренирам потя се и да имам косми и е доста неудобно.

17.10.08
15:09

Като ви гледам, скоро ще почнете и да се обрязвате по хигиенни причини. :-)
Отначало мислех да се заяждам по темата за епилацията и хомосексуализма, но сексуалната ориентация не е нещо, което подлежи на спор, шеги и заяждане, затова ще се въздържа. Все пак имайте предвид, че не всичко, което на вас ви се струва красиво и уместно, изглежда така в очите на околните.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 17.10.08 15:10.

17.10.08
19:34

А ако след това 90% от космите излизат подкожно и трябва да ги вадя с игла 1 по 1 (отнема към няколко стотин часа ) преди да са започнали да растът подкожно и да умирам първо от сърбеж а след това се получават рани ?Някакви идеи ?

18.10.08
12:53

казано от mpaka на 17.10.08, 19:34:

А ако след това 90% от космите излизат подкожно и трябва да ги вадя с игла 1 по 1 (отнема към няколко стотин часа ) преди да са започнали да растът подкожно и да умирам първо от сърбеж а след това се получават рани ?Някакви идеи ?

Поне ДВА ДЕНА след епилацията, по време на къпане ползвай мека дунапренена гъба, с която минаваш епилираните части. Това събаря мъртвата кожа,която пречи на космите да излизат.
Това го пише в упътването на епилатора ми ;)

19.10.08
10:28

Крем “Здраве”  действа ;)

20.10.08
10:08

казано от Draculan на 18.10.08, 12:53:

казано от mpaka на 17.10.08, 19:34:

Поне ДВА ДЕНА след епилацията, по време на къпане ползвай мека дунапренена гъба, с която минаваш епилираните части. Това събаря мъртвата кожа,която пречи на космите да излизат.
Това го пише в упътването на епилатора ми ;)

Ще взема да пробвам... а всмисал след тия “поне 2 дена” да карам редовно при къпане с губичката или няколко пъти са достатъчни ?

20.10.08
10:26

казано от mpaka на 20.10.08, 10:08:

Ще взема да пробвам... а всмисал след тия “поне 2 дена” да карам редовно при къпане с губичката или няколко пъти са достатъчни ?

Редовно !!! Но след епилацията изчакваш 2 дена (или се къпеш без гъба).

20.10.08
19:38

Кво ме направихте вие бе ? Кви епилатори ? Епилаторите са за жени. За мъже има тримери за тяло.

22.10.08
11:54

Именно, ползвам такъв и съм изключително доволен.

Мнението беше редактирано от stivcho на 22.10.08 11:55.

23.10.08
18:49

За епилирането - аз винаги го правя веднага след баня, докато кожата е още мека. След епилацията веднага се мажа със специален лосион за след електрическа епилация - италиански е, цял литър, купих си го когато бях на един фризьорски семинар, от щанда на една италианска козметична фирма. Значи, той е леко мазен, след като се намаже кожата става гладка и после никакви пъпки не излизат. А когато ходя на кола маска, козметичката винаги ми дава да се почиствам след епилацията с тампон, напоен с бебшко олио. Никога не ми остават червени точки.

25.06.09
05:45

Здравейте, Ще се епилирам за първи път и честно казано  незнам какво точно да правя!!! :( Днес си купих епилатор и крем - Лидокаин Гел, които е като вид упойка преди епилация! От форума разбирам, че преди процеса трябва да се напаря хубаво с топла вода и едва тогава да пристъпя към епилацията с епилатора! От един сайт: http://amritalab.eu/ си поръчах Почистващо олио с хлорофил след епилация и Балсам за намаляване растежа на косъма с хлорофил! Мисля да пробвам така, но някой преди това може ли да ми даде съвет какво точно да направя преди епилация за да не се появят червените петна и подкожните косъмчета и евентуално, ако се появят подкожни косъмчета как да ги отстраня!
Благодаря, Ви предварително ;) Полсе ще пиша какъв е резултата с продуктите на АРМИТА!

25.06.09
06:23

С каквото и да се намажеш неприятната болка винаги ще си я има...
Тримера вече е друг въпрос. :)

Мнението беше редактирано от Финдо на 25.06.09 06:23.

25.06.09
06:30

Ми аз много се чудех тример ли да си купя или епилатор, но май ще пробвам с Тример за тяло

23.07.09
14:00

Аз по-рано използвах гентамицин-гел за премахване на червените точици.Много е ефикасно и успокоява кожата. Не е и много скъпо.Пробвайте. ;)

10.09.09
09:10

казано от nelkata2 на 23.07.09, 14:00:

Аз по-рано използвах гентамицин-гел за премахване на червените точици.Много е ефикасно и успокоява кожата. Не е и много скъпо.Пробвайте. ;)

Gentamycin е антибиотк,както е широкоизвестно.Затова и не е особено подходящ за тази цел,тъй като предизвиква резистентност  ;-P

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1