Мулти витавини, вносни или български и има ли смисъл.

20.10.08
21:54

Според вас кои мулти витамини са по-добри тия на Центрум груп или на Витарал, те са български и има ли гаранция че не са някакви скъпи плацебо хапчета като тия разтворимите в които витамините са само на опаковката.

ГН

21.10.08
07:07

казано от qCeka на 20.10.08, 21:54:

Според вас кои мулти витамини са по-добри тия на Центрум груп или на Витарал, те са български и има ли гаранция че не са някакви скъпи плацебо хапчета като тия разтворимите в които витамините са само на опаковката.

Знам че така се говори, надявам се да не са само на опавоквата все пак. Аз пия едни Актив Лейф, на Мегавит, големи дози витамини има вътре - като изпия 3-4 на ден задоволяват дори нуждите на билдър. Ефересцентни са, евтини са много - в Кауфланд 1.85лв флакон с 24 хапчета. Интересно ми е някой дали ги е ползвал.

21.10.08
08:00

Витарал не са български витамини.

FZ

21.10.08
08:32

казано от qCeka на 20.10.08, 21:54:

Центрум

21.10.08
10:28

Центрум

SA

21.10.08
11:30

По 100 гр. кедрови ядки и си набавяш всички нужни витамини за деня. ;) Факт!

21.10.08
17:12

витарал са кам 3-4-5 лв а центрум 20 лв .... но каквито и да са всеки има нужда от тях :)

21.10.08
21:04

Вярно Витарала не били български и все пак центрум са 14 лв за 1 месец а Витарала са Полски и са 6 лв за месец и 10 лв за два месеца. От някъде трябва да иде тази разлика в цената. Дали е качеството или е друго.

21.10.08
21:18

За около 20 лева може да си земеш някоя дейли формула на NOW, Universal или Optimum.

22.10.08
06:51

SpektrumVite - made in USA 14лв/100 таблетки, същия състав като на Центрум, има ги в аптеките.
Витарал - са полски, много добри също.

22.10.08
08:21

Все пак правете разлика между натурални витамини и изкуствени. Всичко което е под 20-30 лева е химическо произведение.

FZ

22.10.08
08:48

казано от qCeka на 21.10.08, 21:04:

Вярно Витарала не били български и все пак центрум са 14 лв за 1 месец а Витарала са Полски и са 6 лв за месец и 10 лв за два месеца. От някъде трябва да иде тази разлика в цената. Дали е качеството или е друго.

Най-добре ако имаш възможност си купи нещо USA от магазин за спортни хранителни добавки !

22.10.08
11:52

Моите Центрум излизат към 18 лв. на месец, ама то не е и нужно да се пият повече. Един такъв курс не трябва да е повече от месец по принцип.

FZ

22.10.08
11:57

казано от Ива Павлина на 22.10.08, 11:52:

Моите Центрум излизат към 18 лв. на месец, ама то не е и нужно да се пият повече. Един такъв курс не трябва да е повече от месец по принцип.

Колко пъти в годината правиш такива курсове ?
Какво ти е мнението за целогодишното пиене на витамини , всеки ден по един витамин,  без значение дали витамините са  Центрум или други всекидневни витамини ?

Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 22.10.08 11:58.

22.10.08
12:45

Хората, занимаващи се редовно с фитнес имат нужда ежедневно от витамини и минерали. Качествени американски витамини са Now - Adam, ON - Opti-man, CLabs -  Orange Triad, GNC - (ultra) mega gold.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 22.10.08 12:46.

23.10.08
16:58

Знам, че ежедневно се пият, имам наблюдения и върху околните ми, които са активни фитнес менове, но е нормално този наш организъм да си почива от време на време дори от витамините, които в никакъв случай не са само и единствено полезни.

FZ

24.10.08
08:39

казано от Ива Павлина на 23.10.08, 16:58:

Знам, че ежедневно се пият, имам наблюдения и върху околните ми, които са активни фитнес менове, но е нормално този наш организъм да си почива от време на време дори от витамините, които в никакъв случай не са само и единствено полезни.

Да добре е да почиваме от витаминете по 1-2 пъти в годината ,  примерно по 10-20 дена .
Иве ти колко дена в годината мислиш ,че  е добре да се почива от витамините ?

24.10.08
09:00

Мисля, че е добре да се почива не дни, а месеци - по 2-3 месеца в годината поне

FZ

24.10.08
09:04

казано от Ива Павлина на 24.10.08, 09:00:

Мисля, че е добре да се почива не дни, а месеци - по 2-3 месеца в годината поне

Това според тебе и за активно трениращите , спортуващите  ли важи ?
А  кога през годината е най- подходящото време  да се почине от витамините ?

Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 24.10.08 09:04.

24.10.08
16:08

казано от FZKTWGS на 24.10.08, 09:04:

А  кога през годината е най- подходящото време  да се почине от витамините ?

Лятото - тогава може да се набавят и с ядене на много плодове и заленчуци. Зимата не ми се вижда удачно поради безбройните простуди и грипове. Пролетта организма се стресира излизайки от студа и пак е хубаво да се пият. 3 месеца през лятото звучи добре.

24.10.08
19:28

Не съм химик, така че трудно мога да се обоснова, но от практична гледна точка трудно виждам каква е разликата когато приемам и когато просто си ям качествне и с плодове.

Струва ми се, че е турдно да се предозират мултивитамини, но все пак и хипервитаминозата крие рискове.

Единствено ми се струва добре да се приемат МАСТНОРАЗСТВОРИМИ витамини Б и евентуално Ц на някоя свястна фирма. ОСобено през преходните сезони и ако половината хора около вас кашлят и се суполивят. Въпреки, че вноса на добри макри в Бг не е същото каквото може да се купи Европа. За пример мога да дам витамин Ц на Упса.

казано от sasch на 21.10.08, 11:30:

По 100 гр. кедрови ядки и си набавяш всички нужни витамини за деня. ;) Факт!

Да ти кажа, тук наблизо има едно паркче с кедрова горичка... може някой път да ида да папна някоя и друга шишарка. :)

Мнението беше редактирано от tpd на 24.10.08 19:30.

24.10.08
20:51

от практична гледна точка трудно виждам каква е разликата когато приемам и когато просто си ям качествне и с плодове.

И къде я купуваш тази “качествена” храна?
А плодовете мислиш ли, че не ги торят? Знаеш ли какво правят нитратите с ДНК-то ти? Ами накъсват го.
А препаратите, които нанасят върху плодовете за да ги запазят годни?
Знаеш ли, че ядеш банани (например), които са откъснати зелени и зреят в кораба напът за Европа, а не пресни?
Че турските домати затова са безвкусни, защото също ги берат зелени и зреят по нашите складове?
Че оцветителите в шунката са доказано канцерогенни, но “придавали традиционния и вид и вкус”?
Че за да изглежда месото прясно и червено освен боя му слагат и нитрати?
И т.н. и т.н.
Между другото мастно разтворими витамини са А,Д,Е и К.
Витамините от групата Б са водноразтворими.
Спортистите имат понякога в пъти по-голяма нужда от витамини поради в пъти засиления от тренировки метаболизъм. Особено във фазата на мускулен растеж. Едно е да си средностатистически “служител” в някаква фирма, който ако прави секс повече от 4 минути има мускулна треска, а съвсем друго е да си редовно трениращ, преместващ 10-15 тона на тренировка.
Затова и се препоръчва малко по-различен състав на витамините за трениращите мъже, отколкото за нетрениращите .
Големите фирми имат разработени такива витаминни комплекси.
И аз съм на мнение, че трябва да се правят паузи в приема на витамини. Обикновено юли и август не пия витамини, както и януари и февруари. За всеки случай. Ако усетя обаче, че започвам да се уморявам лесно или, че се разболявам - веднага си ги започвам пак.
:)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1