RQ: Шейк за покачване на мускулна маса

18.10.08
16:49

Здравейте, може темата ми да ви ссе стори малко тъпа ако е така изтриите я (които може де :-D) Просто моля да ми нахвърляте какво трябва да съдържа един шейк, които има за цел покачване на мускулна маса, кога трябва да се пие... (ако имате линк към такава рецепта дайте го :) )

19.10.08
12:41

Сигурно имаш в предвид следтренировъчен шейк  :)
Ако е така, значи 20-30 мин след тренировка пиеш шейк - суроватъчен протеин изолат + глутамин + ВСАА, като :
Протеина - около 30 грама
глутамин - 5-10 грама
ВСАА -  10 - 15 грама.

Това е според мен. Нека и по-запознатите да кажат.  :P

20.10.08
02:19

Всички тези суплименти са много важни,но си забравил може би най необходимото-бьрзите вьглехидрати.И ако е в период на маса-креатин сьщо.Веднага сле тренировка се нуждаеш от 5 грама глутамин и 5 грама BCAA(10,15 грама както ти си посочил са прекалено много).Изчакай половин час сле като си приел тези два суплимента и изпий шеик от 30 грама суроватьчен протеин(ако пьк дьржиш на префектен протеинов източник-добави и 20 грама казеин кьм суроватката)50до100 грама бьрзи вьглехидрати(това вече зависи от метаболизма и теглото ти)и 5 грама креатин.Креатина се нуждае от бьрзи вьглехидрати(декстроза,глюкоза,малтодекстрин) за да се усвои добре,затова се взема с шеика.Това ти е нужно за след тренировка.Суроватьчния протеин и бьрзите вьглехидрати са ти нужни и рано сутрин след ставане,но тогава вьглехидратите са наполовина.Не забравяи и за 20 грама суроватка преди тренировка.
Преди лягане се препорьчва казеин-най бавния протеинов източник,като се избягва приемането на вьглехидрати с него.
А между храненията имаш нужда от така наречените протеинови матрици-комбинация от няколко вида протеини-суроватьчен,казеин,млечно-яичен( този би могьл да се приема и преди лягане)соев и т,н.
Ами това е в общи линии.Ако те интересува още нещо-попитаи.

20.10.08
18:03

Благодаря искам само да питам един оффтопик въпрос: Какво ще стане ако директно започна да тренирам за релеф без да имам нужната мускулна маса (хранителен режим за релеф, упражнения, кардио...) :)

20.10.08
19:40

Общо взето нищо лошо, просто ще изглеждаш ... слаб, може би малко кекав, не те знаем сега какъв си.

21.10.08
15:06

Сега съм: 16 години 180 см висок 66-67 кг ;)

21.10.08
21:34

Може да си релефен и на 80 кг...
Аз съм на 22 години, но съм на същата височина като твоята и тежа 90 килограма
въпреки това нямам корем, сланини и т.н.
но не съм и на фибри  ;-P
всъщност, малко е относително това за килограмите
аз за визията си вярвам само на огледалото  ;-)

P.S. Колкото до следтренировъчния шейк напълно заставам зад мнението си. Бързите въглехидрати са наистина важни, но те се приемат веднага след тренировка (декстроза ок. 40 грама). А след 30 мин и шейка с протеин, глутамин и ВСАА.

Мнението беше редактирано от Rafael на 21.10.08 21:39.

22.10.08
23:06

казано от BlackStyle на 21.10.08, 15:06:

Сега съм: 16 години 180 см висок 66-67 кг ;)

Ами при тези мерки не знам какво имаш да сваляш-явно и в момента си доста слаб.Ако започнеш да чистиш(да правиш релеф)нищо няма да остане от теб.По добре започни да трупаш маса,като се опитваш да не се омазняваш много.

11.11.08
14:47

Ето и моето мнение за масиращ шейк:
300 мл мляко 1,5%
1 с.л. мед
1 скуп4е суроватка
1 банан
100-150 грама овесени ядки.
Класика.Вкусно и върши работа....и малко лепи :)

11.11.08
15:00

Още по-добре е бананите да са два, може и/или стотина грама стафиди.

11.11.08
20:35

ОК ще го пробвам но по колко пъти да го пия на ден и добре ли е след тренировката? :)

14.11.08
14:08

казано от BlackStyle на 11.11.08, 20:35:

ОК ще го пробвам но по колко пъти да го пия на ден и добре ли е след тренировката? :)

Някой ще ми каже ли? :)

14.11.08
15:54

За след тренировка махни овеса и добави още един банан, гледай млякото да е обезмаслено ( 0,1% ).

П.С : Говоря за предложението на Пламен Николов.

Мнението беше редактирано от Толио на 14.11.08 15:56.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1