15.07.05
11:08
Здравейте,видях в едно магазинче за химия да се продава трибулус на Оптимум-50хапчета,18лв.На опаковката пише,че има съдаржание на сапонини или нещо такова до 40%.Интересно какво трябва да значи до 40%,значи може и доста по-малко предполагам.Интересна е и препорачителната дозировка 3 Х 1 таблетка.Това не е ли прекалено малко?Цената не е висока и няма проблеми да го вземам.Преди седмица свърших курса си с креатин и глутамин и се чудя дали да я пробвам тая далавера.Иначе постоянно си вземам амино 2700 на Universal и протеинче на Nutrim.Благодаря ви предварително.
Ако искаш го пробвай. На мен трибестана лично не ми помогна с нищо. Освем че ме караше да ходя като ударен самолет търсещт секс( вдига тестостерона в тялото). Бяха ми пратили на Юнивърсал с 20-22% . Пил съм и нашия с 40% разлика не усетих кой знае каква. Незнам какъв грамаж е хапчето, знам че се почва от 500мг приблизително до 2г, като на 7 дена качваш с по едно. Незнам дали беше точно така ще те излъжа, беше преди повече от година. Чувал съм че помага след цикъл със стероиди, но си нямам представа до колко :). Бе за да си звяр и половина в леглото може да го пробваш :twisted: .
Да и аз като по прочетах разбрах,че бая ще я работя моята,ама ако такава е цената на успеха :roll: .Може и да го взема,ама някой ако ми каже нещо пове4е за дозата мисля,че едното хапче е 625мг ама не съм сигурен.Някой,ако има личен опит или информация да ми помогне pls.10х ТМТ за информацията.
За нищо :) просто така ми действаше на мен. Имам авери из залата на които им дава сила, поне така твърдят :)
Ще рискувам пък в краен случай приятелката ми ще е поне доволна.Все пак чакам още мнения по въпроса. :?
05.12.05
22:40
шефе ти дето си го пил я кажи какъв беше ефекта от него по точно Мерси от сега :) че мисля и аз да зема и на коя фирма е наи добър?
аз съм пил и пия сега точно на ON. Честно да ти кажа не съм доволен.Едно хапче наистина съдържа 625 мг.Аз лично като свърши на тоя период няма да взимам друг , но и няма да си купя на ON. Успех
06.12.05
17:50
[quote author=“XaMaLLa”]аз съм пил и пия сега точно на ON. Честно да ти кажа не съм доволен.Едно хапче наистина съдържа 625 мг.Аз лично като свърши на тоя период няма да взимам друг , но и няма да си купя на ON. Успех
Не разбрах съвсем точно какво искаш да кажеш. Този на ON е по-лош от този, който си пил преди това, така ли? И какъв е той?
06.12.05
19:33
научно доказано е че българския трибестан е най-добър така 4е всеки да си прави своите изводи
Не съм пил друг, няма и да пия , щото на ми действа на мен.Аз съм млад-организма ми произвежда доста голямо количество тестостерон не ми трябват други стимулатори 8)
21.10.08
17:02
на ОН Tribulus е скапан непомага помага на НУТРИМ и на ПЕАК
казано от Vilislav на 21.10.08, 17:02:
абре що не вземеш да изчезнеш... цял свят са одобрили ОН тои ще ми казва че не помага и някфи български подобия на хранителни добавки били по добри...
22.10.08
04:02
цял свят но не сички продукти са хубви то 100 продукта 2 няма да са хубави разгледаи темите гледах в форума на ОН че непомагат азотните бустери и триблуса цели теми има разгледаи
22.10.08
05:40
не виждам смисъл да се възраждат теми и по специално такива засягащи трибулуса, имайки се предвид факта, че подобни теми са дискутирани безброй много пъти.
Това е все едно да си на 15 и да тъпчеш виагра ( не сравнявам ефекти тук, а просто възрастово несъответстие при ползването на определени субстанции ).
Ако сте под 35 години работа с трибулус или DHEA нямате... тогава ефекта им е най-осезаем поради занижените вече нива на собственото производство на тест.
ето нещо на което скоро попаднах, ... някои от вас може да го намерят полезно ...
http://www.bodybuilding.com/store/thermo/lab.pdf
22.10.08
08:55
Пич ти ся май почна по слухове да се изказваш !
казано от FZKTWGS на 22.10.08, 08:55:
Пич ти ся май почна по слухове да се изказваш !
Просто е фен на бългаското, доскоро и биогейм възнасяше ;)
22.10.08
10:22
АААААААААА, да не стане после приказка кой му е казал тия работи! Младежа безразборно копи-пейства от моя постинг, където казвам, че Оптимум не ми повлия, Нутрим и Пийк - да. Аз не си внушавам, и напълно е възможно да съм попаднал на лоша партида Оптимум, вярвам че и при тях се случва, но, естествоно, това което прави като заключение младежа със съмнителните познания, е невярно.
22.10.08
10:28
казано от Сила БГ на 22.10.08, 05:40:
не виждам смисъл да се възраждат теми и по специално такива засягащи трибулуса, имайки се предвид факта, че подобни теми са дискутирани безброй много пъти.
Това е все едно да си на 15 и да тъпчеш виагра ( не сравнявам ефекти тук, а просто възрастово несъответстие при ползването на определени субстанции ).
Ако сте под 35 години работа с трибулус или DHEA нямате... тогава ефекта им е най-осезаем поради занижените вече нива на собственото производство на тест.
ето нещо на което скоро попаднах, ... някои от вас може да го намерят полезно ...
Ха - ха, все пак четейки това излиза, че може пък вярно да не е най-невероятния на Оптимум трибулуса...
22.10.08
11:24
казано от Георги Николаев на 22.10.08, 10:28:
Ха - ха, все пак четейки това излиза, че може пък вярно да не е най-невероятния на Оптимум трибулуса...
Жоре аз мисля , че още ти е рано за трибулус :)
Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 22.10.08 11:28.
22.10.08
11:30
казано от rakata на 06.12.05, 19:33:
научно доказано е че българския трибестан е най-добър така 4е всеки да си прави своите изводи
Марка Продукт Активно в-во(protodioscin)
Optimum Tribulus 625 Nоne Detected
Sopharma Tribestan 33.4 mg/tablet
Ще цитирам СилаБГ от някой си пост, “Не робувайте на марки(и националности), а на качеството”.
Софарма беше и все още е сила в производството на медикаменти, защо сте толкова скиптични към българското ?
Единствените фирми, сгафили на БГ пазара са Нутрим и до известна степен Биогейм, не слагайте всичко БГ под 1 знаменател.
Мнението беше редактирано от Martinakiss на 22.10.08 11:31.
22.10.08
14:11
Чак пък рано. Мнократно се е споменавало Трибулуса да не се възхвалява толкова - не въздейства до толкова на тестостерона че едва ли не да те увреди. За по-мощни тестостеронни стимулатори - да. Но само за Трибулус - на моите 23 години не е прекалено рано. Щеше да бъде, ако скоро почвах да тренирам, но още повече с моите вече над 8 години не смятам че може да ми навреди или че ми е много рано. Както и да е, отдавна не съм ползвал.
Като ви е слаб трибестана, опитайте Тестикулин (добавката на Иван Абаджиев). Доста по-силна е от трибестана (мнение на щангисти).
22.10.08
14:34
казано от Георги Николаев на 22.10.08, 14:11:
Чак пък рано. Мнократно се е споменавало Трибулуса да не се възхвалява толкова - не въздейства до толкова на тестостерона че едва ли не да те увреди. За по-мощни тестостеронни стимулатори - да. Но само за Трибулус - на моите 23 години не е прекалено рано. Щеше да бъде, ако скоро почвах да тренирам, но още повече с моите вече над 8 години не смятам че може да ми навреди или че ми е много рано. Както и да е, отдавна не съм ползвал.
Казах че ти е рано защото на твоите години нямаш нужда от него и няма да ти помогне кой знае колко с каквото и да било !
Ще цитирам СилаБГ от някой си пост, “Не робувайте на марки(и националности), а на качеството”.
Софарма беше и все още е сила в производството на медикаменти, защо сте толкова скиптични към българското ?
Единствените фирми, сгафили на БГ пазара са Нутрим и до известна степен Биогейм, не слагайте всичко БГ под 1 знаменател.
Трибестана на Софарма е един от найй-скъпите на пазара - по-скъп от американските. И определено от марка до марка има голяма разлика.
Скептични сме към българското защото тук нещата се опорочават и няма контрол върху качеството и всеки прави каквото си иска в името на печалбата. Не говоря само за хранителни добавки, а по принцип.
Ще ме извинявате много ама марката има немалко значение не може да сравнявате компании като SOLGAR и NOW FOODS които са от 40-50 години на пазара и са признати от цял свят заради невероятното отношение към клиента и високо качество с некви локални опаковчици на добавки които нямат никакви системи за контрол. Фабриките им са по 50 квадрата и имат 4 човека персонал (собственика, жена му, майка му и някой приятел).
22.10.08
15:11
Кала,
Кой въобще споменава марките Solgar и Now Foods??? Казваш го все едно някой е казал нещо негативно за коя да е от марките.
!!!! НЕКА НА ВСЕКИ МУ СТАНЕ ЕДНО НЕЩО ЯСНО !!!!
Нямам марка на Света, която да се похвали с това, че всеки един продукт произведен от нея е No 1 в категорията си!!!
С други думи това важи за всички марки на пазара... БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ!, което води до следното вече цитирано от No Way… марката не е показателна за качество ВИНАГИ И БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ!!! Би било глупаво и нелепо, някой да твърди обратното...
Винаги има по-добър вариант... както в живота, така и при добавките... това е истината!!!
Лично мнение относно трибулуса: има добавки, без които (пресилено казано) не може и като пример давам протеина на пудра (не се ловете за примера, знам, че някой ще каже, че и без пудра може) - това важи за всички всички, освен начинаещите и тези, които смятат да ходят 2 месеца на фитнес и после да спрат. Сега се обръщам към групата ненавършила 35години - радвайте се, че не ви се налага да давате допълнително пари и за разисквания трибулус.
Защо когато едно нещо не е необходимо хората се натискат да се изръсят, а когато се каже изолата струва еди колко си, всички изпищяват. Тук се намесва и нерационалния портфейл - много хора си казват “ооо, аз няма да дам (или давам регулярно) по 120лв. за протеин, я за да не е без хич да си купя нещо по-достъпно” (неосъзнавайки, че няма да му свърши никаква работа). Това е като стремежа яко да се напопаме - помпаш, помпаш, ама като няма достатъчно хормони в кръвта и да си съдереш задника от помпане няма да мръднеш особено.
Извод: харчете рационално :)
Горното го казах по повод твърденията че едва ли не единственото което има значение за продуктите е цената и грамажа. Да ама не - качеството е от първостепенно значение. Защото едно кило протеин не е като едно кило картофи - и не се гледа само процента протеин, а още поне 3 показателя.
И големите известни фирми от САЩ определено са лидери в това отношение.
И напротив точно марката е определяща за качеството - защото тя си залага своето име зад етикета на продукта. Защото никога фирма от ранга на SOLGAR или NOW Foods не би си направила експеримент с качеството на продуктите. И не виждам как някой може да каже нещо лошо за тези конкретно фими (както и за още няколко американски) защото те просто държат изключително много на качеството и на името си.
Да не се засягат Български, Румънски и други такива производители, но има още какво да се учат.
И конкретно по темата за трибулуса на оптимум - и за коментара на Георги Николаев - че можело да е попаднал на кофти партида - всяка уважаваща себе си компания следва да прави тестове на всяка изходяща пратка - NOW и Solgar имат Сертификати за анализ (CoA’s) за всяка изходяща пратка и за всеки LOT номер. Тоест просто няма как да излезе кофти партида. Вижте ако примерно на село в градината на бай иван са се родили кофти картофи - той човека ще не ще ще трябва да ги продаде дори и да не струват щото иначe ще гладуват но компании с милиарди долари годишен оборот са малко по друга бира. ;)
Мнението беше редактирано от kao на 22.10.08 15:47.
22.10.08
15:54
Кала, като вносител на NOW Foods е логично да си горд с марката, която внасяш, но написаното от теб е напълно излишно и кой въобще е отворил дума за NOW??? ... и ти и аз го знаем, че коментара е безмислен!...
@ Стоянчо - “Рационално” ТОВА Е ДУМАТА!!! Х2
Робуването на марки винаги изиграва лоша шега рано или късно с безмислено изваждане!
Мнението беше редактирано от Сила БГ на 22.10.08 15:59.
22.10.08
16:03
мпже да сам фен на бг продуктри важното че ми помагат ефтини ама помагат ! ето за 1 година
www.timetpt.aha.bg
казано от Vilislav на 22.10.08, 16:03:
мпже да сам фен на бг продуктри важното че ми помагат ефтини ама помагат ! ето за 1 година
www.timetpt.aha.bg
Добре бе пич, видяхме те, няма нужда във всяка тема да го даваш тоя линк. Който иска да си те сложи във фаворити...
www.timetpt.aha.bg
Хубав мотор ;)
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 22.10.08 17:13.
казано от Стоянчо на 22.10.08, 17:04:
www.timetpt.aha.bgХубав мотор ;)
само мотора е хубав... не виждам какво “толкова” си направил за 1 година .... ако си тренираш добре и се храниш добре без добавки за 1 година ще имаш много по добър успех....