22.10.08
11:29
Здравейте.
Един ден се събудих с болка в ръката. Болката е предимно в областта между китката и малкият пръст, като при сгъване на китката навън с напън с др. ръка има сравнително остра болка. Интересното е, че нито съм я удрял, нито смятам, че съм я претоварил. Вече 2-3 седмици е така. При нормално движение няма нищо, но при по-сериозно осукване в китката тази част ме боли. От 2-3 дни ходя с бинт, за да я стегна малко. При тренировки не ми пречи, не ме боли, но подпра ли се да стана на нея, има нелека болка.
Сигурен съм само за едно : не е счупена или пукната- няма от какво да е станало.
Мога ли да продължа да тренирам? Някой има ли представа от какво се получи изведнъж тези болки?
22.10.08
12:04
Ами,ако искаш може да идеш за всеки случай на лекар,за да се оправи по-бързо,но според мен не е нещо серизоно.
22.10.08
12:27
казано от RossenVlad на 22.10.08, 11:29:
Здравейте.
Един ден се събудих с болка в ръката. Болката е предимно в областта между китката и малкият пръст, като при сгъване на китката навън с напън с др. ръка има сравнително остра болка. Интересното е, че нито съм я удрял, нито смятам, че съм я претоварил. Вече 2-3 седмици е така. При нормално движение няма нищо, но при по-сериозно осукване в китката тази част ме боли. От 2-3 дни ходя с бинт, за да я стегна малко. При тренировки не ми пречи, не ме боли, но подпра ли се да стана на нея, има нелека болка.
Сигурен съм само за едно : не е счупена или пукната- няма от какво да е станало.
Мога ли да продължа да тренирам? Някой има ли представа от какво се получи изведнъж тези болки?
Нещо си се издънил на тренировките , малко почивка на тая ръка и мисля , че ще ти се оправи до няколко дни ако не отивай на доктор !
Недей да я вързваш с бинт може да е противопоказано на травмата .
Какво си тренирал преди да стане тази контузия ?!
Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 22.10.08 12:29.
22.10.08
12:33
Никакви спомени какво съм тренирал преди контузията. Интересното е, че в деня на тренировка не ме боля. А на сутринта , като станах и ме болеше.
Правех преди за задно рамо с щангата зад гърба и при вдигането по-нависоко може точно там да се е натоварило, защото др. упражения натоварват цялата длан.
22.10.08
16:55
Старай се на упражнения за гърди, трицепс и рамо с избутване на щанга или дъмбел натоварването на китката ти от тежестта(център на тежестта на лоста) да попада върху буквичката L от тази картинка:
http://www.uphs.upenn.edu/ortho/oj/1999/html/PICS/p27f2.gif
Опираш я и тежи право надолу, към лакътя, не на китката, пръстите само я подпират.
Пръстите само поддържат, тежестта вече лежи не на малките кости на китката, а напряко срещу дългите кости на предмишницата.
Разбираш ме предполагам?
Ако си използвал по - висока точка за опора, на практика си натоварил малките костици отгоре и тежестта т и била носена от китката.
Травматизирал си ги.
Ако не го оправиш, в бъдеще това може да ти докара например артрит. Което си боли и повече. И почва именно някъде между пръстите и посоченото от мен място.
Мисля, че това ти е проблема, опитай, ако не, ще мислим.
Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 22.10.08 16:57.