14.01.05
14:55
Да знае някои на какво се дължи това 4е на никоя друга мускулна група нямам ,както и да я тренирам!Една тренировка за гърди и и ме хваща за една седмица и то много болезнена!!!!Качете нещо за въстановяване на мускула след тренировка!
Програмата ми е:
1)Гърди-лег,флаис,полу-лег флаис или с щанга и crosover
2)Гръб,задно рамо,трпец-дърпане на горен скрипец(и отпред и отзад и тесен и широк хват)долен скрипец,чук4ета с щанга,ме4ка,дъмбели в страни за задното рамо ис щанка за трапец
3)Бицепс и трицепс-згъване на щанга прав,згъване на дъмбели прав,скотово згъване, концентрирано за бицепс; и френско вдигане от лег, лежанка тесен хват,разгъване на скрипец за трицепс
4)Рамо и крака-вдигане на щанга зад врат,разгъване на дембели в , страни,придърпване на щанга към брадичката за рамото;лег преса , клековеи прасец
Корем правя през ден.
Гледам да правя поне по 10 повторения и 4 серии на всяко упражне-ние.18 години сам тренирам от 3 години и тежа 95 килограма .Вече почти сам се оформил като започнах бях 110 килограма и бях една голяма лоена топка!!:)
Как ви се стува?
Та моля кажете какво да направа с тая мускулна треска дето ме мъчи и ми пречи(а казват че е надобре)И ако знаете някои супелемент подпомагащ въстановяването на мускула след тренировка?
Благодаря предварително за вашите савети!!!!!!! :)
Здравей и добре дошъл във форума!
Можеш да използваш релаксиращ стречинг след тренировка, както и нормален в останалите дни - помага. Масажът също би бил от полза. Сауна или гореща вана или гореща вода, ама това сигурно си го знаеш. За суплементи колегите ще те посъветват.
Поздрави!
ми програмата ти е хубава само ми се струва че правиш много упражнения за бицепс. според мен 3 упражнения по 4 серии е по добре даже може и 2 х 4 серии ама ти сам треа да си го усешташ. а и да те питам защо не правиш задно рамо в деня за рамо и крака по удачно ми се струва предвид че тренировката за граб по принцип е доста тежка. а за мускулната треска защо нямаш на другите групи според мен е до изпълнението само. аз в началото си мислех пак и така бях чул че на бицепс неможеш да хванеш мускулна, ама сега като правя сичко както трябва и ме държи по 2 дена :)
14.01.05
16:15
Всъшност и бицепса ми е особен. Имам чувстото че него натоварвам достатачно.
Няма нищо особено доста хора имат този проблем! Потърси във форума доста сме писали по този проблем.
по-здрави
Да не ти е прекалено дълга почивката за гърдите ,възможно е от това да е щом по цяла седмица имаш МТ
18.01.05
11:12
Почивам докато неми мине за да не прекасвам процесите на въстановяване.Чулсам че ако ги прекасна ще загуба ефекта от тренировката и само ще преуморя мускула,което от свош страна ще прекъсне растежа му...
Незнам вие качете дали е правилно това....
Виж, не прекъсвай тренировките. Може би точно поради това не можеш да се отървеш от треската. Без да се притесняваш, следващия път отиди на тренировка с мускулна треска и тренирай по-леко. Можеш да намалиш тежестта с 50% и да направиш два пъти опвече серии, или само да намалиш с 20%, варианти много. Със сигурност ще ти се отрази добре. Идеята е да не си прекъсваш тренировъчния план, а иначе аз съм горещ привърженик на големите почивки (поне седмица), но това е друга тема.
Поздрави!
18.01.05
11:30
Мерси за съвета че вече незнаех какvо да правя.
Мнението беше редактирано от sir_dezmant на 17.02.11 21:05.
да, прав е марто, спазвай си плана въпреки мускулната и ще се оттървеш от нея
(е, ще остане само оная, приятната, а не боллезнената треска...)
аз прекъснах за около месец и сега плащам (мускулни...) наи кофти са мускулните на краката обаче, понеже ставаш доста по-непълноценен в ежедневието =)
даже от бяхането на място имам мускулна сега =(
бе и мен ме кефи =) сигуно е свързано с усещаноето, че нещо си направил на тренировката преди цели 2 дни, а тялото ти все още “търпи последствията” и се възстановява, и човек се кефи, че хипертрофира =)
но по-приятна е онази, по-слабата треска, която я има, човек, когато си тренира редовно, отколкото онази болезнената, която се получава след огромните почивки от по месец например...
Е, вярно е. Кофти е да не можеш да ходиш нормално цяла седмица :lol: , и освен това, през първите дни, като че ли треската се засилва, вместо да отшумява.
Незнам вие защо имате всяка тренировка мускулна треска.При мен трябва да направя за някоя група 40 серии за да усетя нещо такова ако и тогава се случи.Единствено имам МТ когато не тренирам някоя мускулна група известно време и после започна пак
Аз по принцип говоря, нямам предвид, че всяка тренировка имам мускулна треска, а че се случва.
ами, дори когато тренирам редовно имам МТ, понеже правя много от сериите до отказ (не само последната). знам, че не е добре за натурален, но просто експериментирам със себе си понякога...
И аз съм правил подобни експерименти. Хич не добре да се тренира така. Прегаря нервната система и тренировката като цяло не е продуктивна. Освен това след подобни “преживяване” е нужна голяма почивка за възстановяване.
Поздрави!
А като се шашне нервната система да знаете че хич не е добре не само не ни се тренира но и се чувстваме нервни и др. такива неща
27.01.05
22:25
За професионалните билдъри е нещо като комплимент за добре свършена работа ако след тренировка имат мускулна треска, защото така знаят, че тренировката им наистина е “втрещила” мускулите, е ти и знаят точно как да тренират и претренирането както и неправилните методики ги изключвам при тях като вариант за източник на МТ.
ДЖОРДЖИУ не е толкова добре, че въобще нямаш мускулна треска, може би мускулите са ти привикнали към упражненията и тренировката ти не е толкова ефективна колкото може да бъде един нов подход към мускула !
Ами раста си горе долу нормално но от самото начало като си тренирах редовно нямахмускулна треска
28.01.05
08:35
предполагам че има такъв тип хора, които им е генетично заложено по-трудното отделяне на големи количества млечна киселина и понеже всеки е различен това не е фатално !
28.01.05
11:15
Хм.
Леката мускулна треска не е толкова страшна, даже има теории, които я бутат за двигател или поне индикатор на растежа.
ДОбре, ама как тренираш гръб, бицепс, рамо, крака? Стараеш ли се да изпълняваш чисто упражненията? Това, че имаш мускулна треска на едно, а на друго нямаш, мен първо ме навежда на мисълта, че има някакви съществени различия в натоварванията за мускулите, които имат, и които нямат мускулна треска. Равновесието някъде е нарушено.
Дай по - подробно тренировката си?