Имам мускулна треска само на гурдите и на трицепса!!!

14.01.05
14:55

Да знае някои на какво се дължи това 4е на никоя друга мускулна група нямам ,както и да я тренирам!Една тренировка за гърди и и ме хваща за една седмица и то много болезнена!!!!Качете нещо за въстановяване на мускула след тренировка!
Програмата ми е:
1)Гърди-лег,флаис,полу-лег флаис или с щанга и crosover
2)Гръб,задно рамо,трпец-дърпане на горен скрипец(и отпред и отзад и тесен и широк хват)долен скрипец,чук4ета с щанга,ме4ка,дъмбели в страни за задното рамо ис щанка за трапец
3)Бицепс и трицепс-згъване на щанга прав,згъване на дъмбели прав,скотово згъване, концентрирано за бицепс; и френско вдигане от лег, лежанка тесен хват,разгъване на скрипец за трицепс
4)Рамо и крака-вдигане на щанга зад врат,разгъване на дембели в , страни,придърпване на щанга към брадичката за рамото;лег преса , клековеи прасец
Корем правя през ден.
Гледам да правя поне по 10 повторения и 4 серии на всяко упражне-ние.18 години сам тренирам от 3 години и тежа 95 килограма .Вече почти сам се оформил като започнах бях 110 килограма и бях една голяма лоена топка!!:) 
Как ви се стува?
Та моля кажете какво да направа с тая мускулна треска дето ме мъчи и ми пречи(а казват че е надобре)И ако знаете някои супелемент подпомагащ въстановяването на мускула след тренировка?
Благодаря предварително за вашите савети!!!!!!! :)

14.01.05
15:00

Здравей и добре дошъл във форума!
Можеш да използваш релаксиращ стречинг след тренировка, както и нормален в останалите дни - помага. Масажът също би бил от полза. Сауна или гореща вана или гореща вода, ама това сигурно си го знаеш. За суплементи колегите ще те посъветват.
Поздрави!

14.01.05
15:53

ми програмата ти е хубава само ми се струва че правиш много упражнения за бицепс. според мен 3 упражнения по 4 серии е по добре даже може и 2 х 4 серии ама ти сам треа да си го усешташ. а и да те питам защо не правиш задно рамо в деня за рамо и крака по удачно ми се струва предвид че тренировката за граб по принцип е доста тежка. а за мускулната треска защо нямаш на другите групи според мен е до изпълнението само. аз в началото си мислех пак и така бях чул че на бицепс неможеш да хванеш мускулна, ама сега като правя сичко както трябва и ме държи по 2 дена :)

14.01.05
16:15

Всъшност и бицепса ми е особен. Имам чувстото  че него натоварвам достатачно.

14.01.05
22:22

Няма нищо особено доста хора имат този проблем! Потърси във форума доста сме писали по този проблем.
по-здрави

15.01.05
15:49

Да не ти е прекалено дълга почивката за гърдите ,възможно е от това да е щом по цяла седмица имаш МТ

18.01.05
11:12

Почивам докато неми мине за да не прекасвам процесите на въстановяване.Чулсам че ако ги прекасна ще загуба ефекта от тренировката и само ще преуморя мускула,което от свош страна ще прекъсне растежа му...
Незнам вие качете дали е правилно това....

18.01.05
11:20

Виж, не прекъсвай тренировките. Може би точно поради това не можеш да се отървеш от треската. Без да се притесняваш, следващия път отиди на тренировка с мускулна треска и тренирай по-леко. Можеш да намалиш тежестта с 50% и да направиш два пъти опвече серии, или само да намалиш с 20%, варианти много. Със сигурност ще ти се отрази добре. Идеята е да не си прекъсваш тренировъчния план, а иначе аз съм горещ привърженик на големите почивки (поне седмица), но това е друга тема.
Поздрави!

18.01.05
11:30

Мерси за съвета че вече незнаех какvо да правя.

Мнението беше редактирано от sir_dezmant на 17.02.11 21:05.

18.01.05
12:22

да, прав е марто, спазвай си плана въпреки мускулната и ще се оттървеш от нея
(е, ще остане само оная, приятната, а не боллезнената треска...)
аз прекъснах за около месец и сега плащам (мускулни...) наи кофти са мускулните на краката обаче, понеже ставаш доста по-непълноценен в ежедневието =)
даже от бяхането на място имам мускулна сега =(

18.01.05
12:24

Ае не знам, мен пък ме кефи треската, сигурно съм мазохист нещо :D

18.01.05
12:37

бе и мен ме кефи =) сигуно е свързано с усещаноето, че нещо си направил на тренировката преди цели 2 дни, а тялото ти все още “търпи последствията” и се възстановява, и човек се кефи, че хипертрофира =)

но по-приятна е онази, по-слабата треска, която я има, човек, когато си тренира редовно, отколкото онази болезнената, която се получава след огромните почивки от по месец например...

18.01.05
12:40

Е, вярно е. Кофти е да не можеш да ходиш нормално цяла седмица :lol: , и освен това, през първите дни, като че ли треската се засилва, вместо да отшумява.

18.01.05
15:33

Незнам вие защо имате всяка тренировка мускулна треска.При мен трябва да направя за някоя група 40 серии за да усетя нещо такова ако  и тогава се случи.Единствено имам МТ когато не тренирам някоя мускулна група известно време и после започна пак

18.01.05
16:25

Аз по принцип говоря, нямам предвид, че всяка тренировка имам мускулна треска, а че се случва.

18.01.05
22:28

ами, дори когато тренирам редовно имам МТ, понеже правя много от сериите до отказ (не само последната). знам, че не е добре за натурален, но просто експериментирам със себе си понякога...

19.01.05
10:08

И аз съм правил подобни експерименти. Хич не добре да се тренира така. Прегаря нервната система и тренировката като цяло не е продуктивна. Освен това след подобни “преживяване” е нужна голяма почивка за възстановяване.
Поздрави!

19.01.05
23:10

А като се шашне нервната система да знаете че хич не е добре не само не ни се тренира но и се чувстваме нервни и др. такива неща

DI

27.01.05
22:25

За професионалните билдъри е нещо като комплимент за добре свършена работа ако след тренировка имат мускулна треска, защото така знаят, че тренировката им наистина е “втрещила” мускулите, е ти и знаят точно как да тренират и претренирането както и неправилните методики ги изключвам при тях като вариант за източник на МТ.
ДЖОРДЖИУ не е толкова добре, че въобще нямаш мускулна треска, може би мускулите са ти привикнали към упражненията и тренировката ти не е толкова ефективна колкото може да бъде един нов подход към мускула !

27.01.05
23:32

Ами раста си горе долу нормално но от самото начало като си тренирах редовно нямахмускулна треска

DI

28.01.05
08:35

предполагам че има такъв тип хора, които им е генетично заложено по-трудното отделяне на големи количества млечна киселина и понеже всеки е различен това не е фатално !

Хм.
Леката мускулна треска не е толкова страшна, даже има теории, които я бутат за двигател или поне индикатор на растежа.
ДОбре, ама как тренираш гръб, бицепс, рамо, крака?  Стараеш ли се да изпълняваш чисто упражненията? Това, че имаш мускулна треска на едно, а на друго нямаш, мен първо ме навежда на мисълта, че има някакви съществени различия в натоварванията за мускулите, които имат, и които нямат мускулна треска. Равновесието някъде е нарушено.
Дай по - подробно тренировката си?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1