Дискова херния - каране на колело?

20.01.08
11:30

Имам дискова херния или нещо от сорта и идеята ми е дали ако карам колело ще повлияе на заболяването?
Било то по неравен терен или прав път. Проблемът ми се появи към края на пролетта миналата година и скоро не съм имал кой знае какви оплаквания

Защо не се прегледаш профилактично все пак, за да видиш състоянието си? Компетентно лице би могло да ти каже с точност до каква степен на натоварване да се подлагаш.

JO

22.01.08
16:10

Използвам случая да вмъкна въпрос относно проблем в гърба (малко над кръста) - та един приятел има такъв, но не е херния или дископатия, а по-начална форма. Ходи си редовно на лекар и състоянието му се е стабилизирало. Имам питане дали може да го заздрави с фитнес и упражнения и да изчезне този проблем, защото го е страх да почне да ходи на зала и не мога да го накарам :)

23.03.08
20:50

Az imam diskova herniq.predi 1 godina razbrah za neq.ne mi davat da hodq na fitnes.samo pluvane mojelo.svalih 10-tina kila. vinagi sam si treniral.mnogo mi e kofti…. kolelo sa6to ne moga da karam.tsqloto tresene v krasta pada.probvah mnogo ne6ta.samo pavel banq i igloterapiqta ne sam probval predi operatsiqta.problema e 4e mnooogo me boli leviq krak ve4e dalgo vreme.:(:(:(:(:(

01.04.08
18:59

Преди 4месеца и на мен ми откриха дискова херния на два прешлена.Какво ли не пробвах,накрая чух че в София в една клиника правят дисколиза.Това е метод, чрез който се вкарва озон в междупрешленото пространство.отидох и си направих дисколиза. От тогава са минали 25 дни и вече не ме боли крака, но все още има болка в кръста ,която обаче не е като преди.

23.10.08
18:22

казано от sabidra на 01.04.08, 18:59:

Преди 4месеца и на мен ми откриха дискова херния на два прешлена.Какво ли не пробвах,накрая чух че в София в една клиника правят дисколиза.Това е метод, чрез който се вкарва озон в междупрешленото пространство.отидох и си направих дисколиза. От тогава са минали 25 дни и вече не ме боли крака, но все още има болка в кръста ,която обаче не е като преди.

Ако може, би ли дал малко повече подробности за този метод. Мъжа ми страда от същото заболяване - дискова херния на два прешлена и болките са ужасни, вече се чудя с какво да му помогна?

Момичето не е влизало във форум вече повече от 6 месеца, Магнолия.
Обаче по твоят въпрос име и адрес на клиника има в дискусията тук:
http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=133896.msg5254422
Успех....
Лично при мен сериозен облекчаващ ефект имаха поморийските кални бани.
Аз съм половин помориец.
Тридесет години не го вярвах.
Накрая го пробвах.

Поздрави!

23.10.08
18:47

Извинявам се не забелязах давността на темата, току що изтрих мнението си.

Мнението беше редактирано от tpd на 24.10.08 20:29.

23.10.08
19:17

казано от D3BEP на 23.10.08, 18:45:

Момичето не е влизало във форум вече повече от 6 месеца, Магнолия.
Обаче по твоят въпрос име и адрес на клиника има в дискусията тук:
http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=133896.msg5254422
Успех....
Лично при мен сериозен облекчаващ ефект имаха поморийските кални бани.
Аз съм половин помориец.
Тридесет години не го вярвах.
Накрая го пробвах.

Поздрави!

Благодаря! Намерих и някои упражнения, но не стават за мъжа ми. Той освен дисковата херния има и операции на двете колена и сега му откриха начална фаза на коксартроза. Много съм притеснена, сега ще ходи на  бани във Варна. В Поморие направи няколко вани, но получи някаква силна алергия от калта и се изприщи целия. Сърбеж ужасен. Та сега търся всякакви видове лечебна гимнастика, но той се плаши от всичко и е станал 90 кила сланина? Някакъв фат бърнър да му взема? Имам доста L-karnitin, но без движение няма да има полза.

Лекувайте първоначално симптомите... Болката.
После вече ще почне и да спортува. Сваля се преди всичко с диета, първо нея измислете! Хубаво е и да свали, килцата влияят на набитите прешлени. Влияят зле.

Лекувайте го че да се раздвижи, после има физиотерапия и чудеса...
Учудвате ме с тая алергия, калта се ползва и в козметиката...

И... Много сте я закъсали с костите... Може би във вшия случай стероидно лечение е допустимо. Лекарите какво казват? Каква е тая коксартроза? И радикулит ли има?

Поздрави!

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 23.10.08 19:29.

24.10.08
06:33

Докторите хич ги няма. Досега лекувахме кризата, тя отшумя, обаче от много лекарски грешки се удължи два месеца. Сега е добре, само остана схващане на крака и по-точно по няколко пъти на ден нещо подобно на крампа. Аз покрая неговите болести станах цял масажист, успявам да му опусна схващането и да му облекчавам болката. За Поморие - бяхме там на море и идеята беше, той да ходи в санаториума на процедури в същото време. Решиха да му правят кална вана. На третата вана целия се беше изприщил в ужасни сърбящи пъпки и край - естествено повече не можеше да ходи. За обвиванията с кал му казали, че за него са противопоказни, защото е с хипертония. Аз му предложих, да вземем кал и както се лекуват местните - на плажа да се маже и да стои на слънцето, ама не пожела. Сега, на санаториума във Варна - МВР санаториум(мъжа ми е пожарникар) се надявам да се почувства добре, защото и там сме ходили на море и той е ходил да ползва сярната вода и му действа чудесно на всички болежки. Също така ще има лечебна гимнастика, казах му добре да помни какви упражнения се правят и да ги прави вкъщи, а освен това ще има и фитнес и надявам се да има и инструктор, малко да го срита в д...то, да вземе да си стегне мускулатурата малко. Не знам кога яде и какво яде този човек. Вкъщи почти не се готви, всичко е диетично, няма хляб даже в кухнята, само салати и пилешко и риба и пак дебелее. Може би от бирата - по две - три бири на вечер пие. Аз все пак гледам да го побутвам “со кротце, со благо” та да се раздвижи, ама май ще трябва да го сритам, то изглежда с добро няма да стане.

Успех желая, и аз имам подобно заболяване, но да чукна на дърво засега е в много по - лека, по - скоро травматина форма, отколкото така проресивно деструктивно.
Мисля, че щом е млад човек, ще се оправи, но трябва да си наложи някои ограничения.
За хранителен режим може да питате Владо Недков от нашите.
Лечебната гимнастика - може да е всякаква, даже с тежести, зависи какво му се отразява добре, но той трябва да си го установи това и преди всичко: трябва да е под наблюдение!

Поздрави и бързо възстановяване.

ПП. Именно на плажа, с кал, която лично аз си вадя от блатото са моите процедури. В т.нар. спа хотели и балнеосанаториума калта мисля че не е от чисто черната , а е примесена с луга и разни други соли, при това разтворена във вода!

25.10.08
07:18

Благодаря за ценните съвети, няма да притеснявам Владо Недков, защото няма да мога да го накарам да се храни по план, обаче сега го карам да пие сутрин вода с ябълков оцет, а в къщи хладилника е пълен с диетични храни, само да увеличи движението и се надявам като начало, на санаториума поне с три килограма да отслабне. А за калта - и аз съм на същото мнение, че в санаториума ползват някакви смески, които не са точно чиста кал и ако можем, догодина ще отидем в Поморие на почивка и ще си вземем кал направо от езерото и аз лично ще го мажа на плажа.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1