20.01.08
11:30
Имам дискова херния или нещо от сорта и идеята ми е дали ако карам колело ще повлияе на заболяването?
Било то по неравен терен или прав път. Проблемът ми се появи към края на пролетта миналата година и скоро не съм имал кой знае какви оплаквания
20.01.08
17:47
Защо не се прегледаш профилактично все пак, за да видиш състоянието си? Компетентно лице би могло да ти каже с точност до каква степен на натоварване да се подлагаш.
22.01.08
16:10
Използвам случая да вмъкна въпрос относно проблем в гърба (малко над кръста) - та един приятел има такъв, но не е херния или дископатия, а по-начална форма. Ходи си редовно на лекар и състоянието му се е стабилизирало. Имам питане дали може да го заздрави с фитнес и упражнения и да изчезне този проблем, защото го е страх да почне да ходи на зала и не мога да го накарам :)
Az imam diskova herniq.predi 1 godina razbrah za neq.ne mi davat da hodq na fitnes.samo pluvane mojelo.svalih 10-tina kila. vinagi sam si treniral.mnogo mi e kofti…. kolelo sa6to ne moga da karam.tsqloto tresene v krasta pada.probvah mnogo ne6ta.samo pavel banq i igloterapiqta ne sam probval predi operatsiqta.problema e 4e mnooogo me boli leviq krak ve4e dalgo vreme.:(:(:(:(:(
Преди 4месеца и на мен ми откриха дискова херния на два прешлена.Какво ли не пробвах,накрая чух че в София в една клиника правят дисколиза.Това е метод, чрез който се вкарва озон в междупрешленото пространство.отидох и си направих дисколиза. От тогава са минали 25 дни и вече не ме боли крака, но все още има болка в кръста ,която обаче не е като преди.
казано от sabidra на 01.04.08, 18:59:
Преди 4месеца и на мен ми откриха дискова херния на два прешлена.Какво ли не пробвах,накрая чух че в София в една клиника правят дисколиза.Това е метод, чрез който се вкарва озон в междупрешленото пространство.отидох и си направих дисколиза. От тогава са минали 25 дни и вече не ме боли крака, но все още има болка в кръста ,която обаче не е като преди.
Ако може, би ли дал малко повече подробности за този метод. Мъжа ми страда от същото заболяване - дискова херния на два прешлена и болките са ужасни, вече се чудя с какво да му помогна?
23.10.08
18:45
Момичето не е влизало във форум вече повече от 6 месеца, Магнолия.
Обаче по твоят въпрос име и адрес на клиника има в дискусията тук:
http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=133896.msg5254422
Успех....
Лично при мен сериозен облекчаващ ефект имаха поморийските кални бани.
Аз съм половин помориец.
Тридесет години не го вярвах.
Накрая го пробвах.
Поздрави!
Извинявам се не забелязах давността на темата, току що изтрих мнението си.
Мнението беше редактирано от tpd на 24.10.08 20:29.
казано от D3BEP на 23.10.08, 18:45:
Момичето не е влизало във форум вече повече от 6 месеца, Магнолия.
Обаче по твоят въпрос име и адрес на клиника има в дискусията тук:
http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=133896.msg5254422
Успех....
Лично при мен сериозен облекчаващ ефект имаха поморийските кални бани.
Аз съм половин помориец.
Тридесет години не го вярвах.
Накрая го пробвах.Поздрави!
Благодаря! Намерих и някои упражнения, но не стават за мъжа ми. Той освен дисковата херния има и операции на двете колена и сега му откриха начална фаза на коксартроза. Много съм притеснена, сега ще ходи на бани във Варна. В Поморие направи няколко вани, но получи някаква силна алергия от калта и се изприщи целия. Сърбеж ужасен. Та сега търся всякакви видове лечебна гимнастика, но той се плаши от всичко и е станал 90 кила сланина? Някакъв фат бърнър да му взема? Имам доста L-karnitin, но без движение няма да има полза.
23.10.08
19:25
Лекувайте първоначално симптомите... Болката.
После вече ще почне и да спортува. Сваля се преди всичко с диета, първо нея измислете! Хубаво е и да свали, килцата влияят на набитите прешлени. Влияят зле.
Лекувайте го че да се раздвижи, после има физиотерапия и чудеса...
Учудвате ме с тая алергия, калта се ползва и в козметиката...
И... Много сте я закъсали с костите... Може би във вшия случай стероидно лечение е допустимо. Лекарите какво казват? Каква е тая коксартроза? И радикулит ли има?
Поздрави!
Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 23.10.08 19:29.
Докторите хич ги няма. Досега лекувахме кризата, тя отшумя, обаче от много лекарски грешки се удължи два месеца. Сега е добре, само остана схващане на крака и по-точно по няколко пъти на ден нещо подобно на крампа. Аз покрая неговите болести станах цял масажист, успявам да му опусна схващането и да му облекчавам болката. За Поморие - бяхме там на море и идеята беше, той да ходи в санаториума на процедури в същото време. Решиха да му правят кална вана. На третата вана целия се беше изприщил в ужасни сърбящи пъпки и край - естествено повече не можеше да ходи. За обвиванията с кал му казали, че за него са противопоказни, защото е с хипертония. Аз му предложих, да вземем кал и както се лекуват местните - на плажа да се маже и да стои на слънцето, ама не пожела. Сега, на санаториума във Варна - МВР санаториум(мъжа ми е пожарникар) се надявам да се почувства добре, защото и там сме ходили на море и той е ходил да ползва сярната вода и му действа чудесно на всички болежки. Също така ще има лечебна гимнастика, казах му добре да помни какви упражнения се правят и да ги прави вкъщи, а освен това ще има и фитнес и надявам се да има и инструктор, малко да го срита в д...то, да вземе да си стегне мускулатурата малко. Не знам кога яде и какво яде този човек. Вкъщи почти не се готви, всичко е диетично, няма хляб даже в кухнята, само салати и пилешко и риба и пак дебелее. Може би от бирата - по две - три бири на вечер пие. Аз все пак гледам да го побутвам “со кротце, со благо” та да се раздвижи, ама май ще трябва да го сритам, то изглежда с добро няма да стане.
24.10.08
17:38
Успех желая, и аз имам подобно заболяване, но да чукна на дърво засега е в много по - лека, по - скоро травматина форма, отколкото така проресивно деструктивно.
Мисля, че щом е млад човек, ще се оправи, но трябва да си наложи някои ограничения.
За хранителен режим може да питате Владо Недков от нашите.
Лечебната гимнастика - може да е всякаква, даже с тежести, зависи какво му се отразява добре, но той трябва да си го установи това и преди всичко: трябва да е под наблюдение!
Поздрави и бързо възстановяване.
ПП. Именно на плажа, с кал, която лично аз си вадя от блатото са моите процедури. В т.нар. спа хотели и балнеосанаториума калта мисля че не е от чисто черната , а е примесена с луга и разни други соли, при това разтворена във вода!
Благодаря за ценните съвети, няма да притеснявам Владо Недков, защото няма да мога да го накарам да се храни по план, обаче сега го карам да пие сутрин вода с ябълков оцет, а в къщи хладилника е пълен с диетични храни, само да увеличи движението и се надявам като начало, на санаториума поне с три килограма да отслабне. А за калта - и аз съм на същото мнение, че в санаториума ползват някакви смески, които не са точно чиста кал и ако можем, догодина ще отидем в Поморие на почивка и ще си вземем кал направо от езерото и аз лично ще го мажа на плажа.