22.10.08
19:28
Здравейте, пак се обръщам към вас за споделяне на резултати и нуждата от някои друг съвет.
От малък бях небрежен към тялото си, сега съм на 20 и промяната за мен почна от 19 годишен.
Тогава бях 1.90 и около 110кг, не можех дори да се набера... охлюв. За около 1 година тичане + фитнес, фитнеса не беше много сериозен по 2,3 дена, но имах доста луда година , кандидат-студенска кампания + травма.
Както и да е, резултатът, е че сега се задържах на 87кг или http://hd123.hit.bg/ft1.jpg Изоствам с гърба доста, понеже него най-малко тренирах, но сега вече почнах и набирам скорост. Проблема е, че въпреки височината си 87кг уж не би трябвало да са много, ама аз все още съм си достаааа мазен. Имам си паласки, коремче, дупе, и се чудя как е по-добре....
Искам да изчезнат!!! Но искам и да се оформя, особенно гърба, тепърва ми набира сила и има много място за развитие, както и краката.Доста са силни, но са ми някви обемести с немного мазнина и стоят едни твърди, но са безформени... обемисти - фитнес/тичане?? Мога ли да качвам маса и да свалям мазнини едновременно? Как? Искам да постигна атлетично тяло, не мутренско.
Темата беше редактирана от CoolAsIce на 22.10.08 19:35.
23.10.08
12:56
ами продължавай си с фитнеса,прави кардио(бягане,велоергометър)и диета.Повече повторения с по-малка тежест за релеф прави.Доколкото разбирам имаш мускулна маса.Но сега ериодът не е добър за сваляне.Пролетта чак.Сега трупай още мускулна маса(мм).Това е от мен.И чети повече от форума,защото подобни теми се появчват непрекъснато,а и съветите са едни и същи.
23.10.08
17:32
az100yan, е прав.Масирай до януари-февруари,а после можеш да преминеш на режим за оформяне.Сега е време за свинско и винско (не знам кой го беше казал) :)
Ок, мерси! И оффтопик. Каква е пропорцията за дълга и къса талия? От къде се смятат краката от седалището или? Питам понеже не мога да преценя дали имам къса талия, 1.90 съм и горе долу наполовина се пада, а мисля че краката трябва да са ми по-дълги...
Да трупаш маса и едновременно да топиш е трудно постижимо, а и предполага много точен хранителен режим и съчетание от силови и кардио тренировки...абе сложно е. Според мен е нужно да си съставиш хранителен режим за покачване на мускулна маса и да го постнеш за критика. Също така, наблегни на фитнеса, за сега остави кардиото или го намали.