Хранителен режим на ектоморф - мнения и критики

23.10.08
15:29

Здравейте от няколко месеца се “зарибих” тема фитнес. Бях почнал да тренирам и покачих за 1 месец 5 килограма, като се храних стабилно, защото съм ектоморф с изгледи към мезоморфен тип (защото мускулната маса я качих чисто, без никакви мазнини). Но после спрях поради финансови и други проблеми. През периода на дългата почивка почнах да чета много литература относно фитнеса и най-вече за храненето. Според правилата на форума трябва да дам някои данни за мене:
- ръст - 172 см
- тегло - 52-3
- възраст - има нямам 20 (през ноември ще ги навърша)
- гръдна обиколка - 88 см при дълбоко вдишване
- талия незнам (не съм я мерил)
- ханш незнам  (не съм я мерил)
- обиколки на китка - 16
- спортувате ли - ходенето ако се смята за спорт. Ходя средно по 10-15 км на ден
- спазали ли сте досега хранителни режими - не
- имате ли моментни, хронични заболявания или предразположеност към такива - не
- в какво се състои работата Ви - в момента съм студент, но ходя на почасова работа като общ работник - натоварването е средно
- употребявате ли (употребявали ли сте) стероиди и други хормонални препарати (вкл. Инсулин) - не
- желаете да понижите подкожните мазнини, да покачите мускулна маса или да оформите (преформирате) тялото си (с колко и за колко време, желаете ли траен ефект) - покачване на мускулна маса
От няколко седмици се мъчих да измисля хранителен режим. Ето какво измислих:
07:00 - 07:30 - 3 белтъка, 1 цяло яйце и 200 грама овесени ядки + проста захар
10:00 - 10:30 - шейк съставен от 1 кофичка кисело мляко и 1 банан
12:00 - 13:30 - 250 грама бял ориз и 200 - 300 грама пилешки гърди/бутчета/крила
15:00 - 15:30 - 100 грама извара и 1 - 2 филии пълнозърнест хляб (когато имам тренировка). Когато нямам шейк съставен като  по горния/качамак около 100 - 150 грама.
18:00 - 19:30 - тренировка
19:30 - вафла корни (от големите)/ 1 кофичка кисело мляко с банан
20:30 -21:30 - 250 грама ориз и 200 - 300 грама пилешко месо/телешка пържола
Преди лягане 150 грама извара
По късно ще приемам разклонени аминокиселини по 1 таблетка преди и след тренировка.
Целта ми е покачване на мускулна маса.
Исками се добавя още 1 - 2 яйце в диетата, но не знам къде. Мисля си да ги сложа в шейковете ама незнам.
Засега това е от мене. Очаквам критики.
Благодаря предварително.

23.10.08
15:51

Ако питаш мен, ти не си за режим, ти си за яко ядене!

Яйце когато искаш можеш да ядеш, според мен махни тези “вафли” ами хапни там картофи примерно ...

23.10.08
15:54

Въпросът е че, когато ям много, много често ходя до голяма нужда и не съм краен ектоморф.

23.10.08
19:36

значи за качваш кг требва да ядеш по 2-3 часа в момента не требва да си изибраш много храната но все пак хапваи стабилно и постепено ще качиш кг ...това да не те притеснява за WC

24.10.08
13:07

Яж тогава повечко бързи въглехидрати (като ориз например), та да се запечеш! :D:D:D

26.10.08
17:42

До тук ми стана ясно, че горе-долу режима ми го бива, НО и трябва да ям повечко. ОК

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1