възможно ли е

PL

21.10.08
18:08

преди 1 седмица за първи път правих клекове направих 5 серии по 5 повторения и от другиа ден на сам мн почнаха да ме болят коленете и се чудя дали е от това или защото саботата и неделята мн се изтормозих на стадиона и общо сам правил стълби и спринтове около 4-5 часа аз си мисля че може да е от клековете щото ме предопредиха да не правя тъй като съм на 15 години ..

21.10.08
18:51

Какви тежести си използвал?

PL

21.10.08
19:55

40 кг

21.10.08
20:23

За 15 годишен хич не е малко.Това натоварване се прибавя към футболното.А може би имаш стари травми от стадиона.Не са напълно излекувани и това сега ги активира.Възможно е още от първи път да се получи..Трябва сериозно лечение или да намалиш тежестта.Правиш с такава от която нямаш проблеми.Коленете са много важни и правят неприятни проблеми.Много лесно се травмират.

PL

22.10.08
16:35

мисля че тежестта ми е дори малка защото не усещам почти никакво натварване и имам чувството че мога да направя поне още 5 повторения но аз си мисля че не е от клековете а от това че тренировките ни по футбол са на едно гадно и твърдо игрище и може да е от това.. не ме болят за първи път коленете миналата зима едвам ходех винаги ми се случва да ме заболят точно след като прекратим тренировки например зимата свършваме началото на декември а лятото свършваме началото на юни и тогава като почнат едни болки ...

23.10.08
20:38

Привет!
Няма да отварям нова тема понеже моя проблем е доста подобен-болят ме коленете.По принцип от скоро правя клек с щанга(3м) доста често и ме болят когато примерно съм седнал на стол и се изправям.Болката не е много силна и се усеща в горната част-там където бедрения мускул се захваща с капачката.Обаче не ме болят когато клякам(винаги загрявам стабилно,и всяка стурин правя стречинг).Клека го правя до 90 градуса заради лоша техника,но първие месец кляках до доло.
Какво мислите? :)

24.10.08
18:35

Малко внимание? :)

24.10.08
20:25

казано от playhardorgohome на 21.10.08, 18:08:

преди 1 седмица за първи път правих клекове направих 5 серии по 5 повторения и от другиа ден на сам мн почнаха да ме болят коленете и се чудя дали е от това или защото саботата и неделята мн се изтормозих на стадиона и общо сам правил стълби и спринтове около 4-5 часа аз си мисля че може да е от клековете щото ме предопредиха да не правя тъй като съм на 15 години ..

я ходи при докторката да те прегледа, а? същият проблем го имам в момента, както и преди година по това време, а крака не съм тренирал от половин година. личната лекарка каза ми, че съм растял, а преди нея много други хора ми казваха същото.

PL

24.10.08
21:08

ходил съм на лекар миналата зима имах същия проблем но много по сериозно от сега сега ме боли от време на време и то слабо а миналата зима беше някав ад ... докторката каза че е от растежа обаче сега мисля че стана от клековете

DI

24.10.08
22:16

Зима е застудява старите травми се обаждат :) същата работа и при мен самоче с рамото (стане ли зима почва да ме боли и да пука..) :P няма спасение момчета... на пролет живот и здраве ще клякаш :)

Мнението беше редактирано от DiscoveryCold на 24.10.08 22:16.

25.10.08
09:34

Към автора на темата, щом има подобни болежки да намали натоварването си. Какви бяха тия 5 часа стренировка на стадион не разбрах...?

В унишеска възраст сигурно 90 процента от лекарите няма много да му мислят, освен ако не ги натискате да го правят, и ще ви кажат, че е от разтежа на костите и т.н.

Според мен на 50 години клек с тежест няма смисъл да се тренира от непрофесиоанлисти. Вие профита ли мислите да ставате? Ако е така поне си намерете един добър тренъор да ви казва какво да правите, вместо да правите грешки и да се кунтузвате. След години вече ще е късно да се върнете назад.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1