по-голяма нужда

AG

25.10.08
08:43

Значи от 1 седмица имам разстройство ,но разбирам на ден да ходя по 1 (най-много 2 пъти) до клозета  а аз ходя около 5-6 пъти,имам предвид че веднага щом изям нещо...има няма 10-15 минути и трябва да се ходи по голяма нужда ,а не трябва ли да има поне 2 часа приетата храна да се разгради от стомаха и тогава да се изхвърли.Опасявам се да не е някакъв вирус.
Моля дайте предложения с какво да се храня (опитвал съм само компот от дренки,ама не помогна) И моля,без никакви глупави коментари ,проблемът е сериозен. Мерси

25.10.08
09:41

Разстройството не се характеризира само с честотата на дефекацията, а и с куп други неща, най-важното от които - консистенция. Ако изхожданията са нормални, но те притеснява само честотата, още повече, че наблюденията ти касаят 10-15 мин след нахранване, няма място за притеснение. По-вероятно се касае за забързан метаболизъм, което си е добре. Аз например, също съм така, но само сутрин, съм забелязала, и то по едно и също време. Ако говорим за инфекциозен причинител, това, което наблюдаваш, е най-малкият признак, ко въобще е признак. Тук водещи са общо неразположение, главоболие, болки в мускулите и най-важното - висока температура.

DI

25.10.08
10:25

Според мен всичко е в начина ти на хранене.

Възможно е да е вирус. Мисля, че даже наскоро предупреждаваха за диария.
Възможно е да имаш лека форма на хронични заболявания, като колит или гастрит и това да е проявлението им. Именно есенно време те най - силно се проявяват.
Възможно е храненето ти да куца, рязко да си променил храните и стомахът ти “да не се е нагодил”.
Иначе няма нищо необичайно. Такова нещо като “разстройство” с 1-2 ходения на ден просто няма.

Но след като вече седмица си ака и това те притеснява, ме учудваш.
Крайно време е да отидеш на доктор и да преминеш на някакви лекарства.
Това е преди всичко обезводняване, а и говори за твърде бързо преминаване на храната през стомашно  -чревния тракт, т.е. намалена усвоямост.
Какво искаш да ти кажем ние? Действай. Трябва ти диета. Сирене и сухари с вода. Освен дренките може сок от нар, може чесън и други неща, но според мен е време да помислиш за по - сериозно въздействие.

25.10.08
12:20

Пробвай да ядеж чисто брашно или още по-добре цимент СТО ПРОЦЕНТОВ РЕЗУЛТАТ !  :lol:
а иначе пичага ходи на лекар не се прави на интересен може да е вирус може да си получил алергия от нещо  може някаква стомашно-чревна болест всичко може ама квото и да е по-добре от рано да се хване  ;-)

25.10.08
15:09

И все пак, при такива отклонения, не е зле първо да помислиш, какво точно консумираш. Може да се окаже, че някой продукт, който неизменно присъства в менюто ти го предизвиква. Въпреки че се съмнявам, след 2-рия ден да не си променил нищо по храненето си, например да си минал на по-суха храна(сухарчета, чудесии), както препоръча Дзвер.
А и ..ако ползваш някакви суплементи, може и те да ти предизвикват смущения.
1 седмица на разтройство, не е малко.
Както са написали и по-горе, отиди при някой специалист, въпреки че аз лично съм доста скептичен към ‘лекарите’, в частност GP-тата.

Мнението беше редактирано от 6th на 25.10.08 15:11.

25.10.08
18:27

Ако проблемът е само в разстройството и нямаш никакво общо неразположение работата е в храната. Мери си температурата както каза Ива Павлина ,ако е наред всичко може и някоя бабешка рецепта да те оправи. Ако наскоро си взел да пиеш шейкове с лайна вътре (евтини гейнъри,измислени марки или пък някакви чудати комбинации сладолед+банан+кондензирано мляко и пр.) , знаеш какво да направиш. Аз говоря от личен опит.

Може към храната да добавиш с.л. оцет 2-3 пъти дневно. На мен баба ми го каза и останах мноо доволен от резултата -бях после на училище и ако се бях изпуснал по време на класното ,баба щеше да отнесе наредбите ,но помогна :lol:

Мнението беше редактирано от introducer на 25.10.08 18:27.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1