25.10.08
18:17
в 1 пакетче обикновенни бисквити има 500 калории, смесих го с 100гр. от моя геинър и станаха общо 1000 калории. става въпрос за среднощно пиене. през колко часа и на колко пъти да го изпия през нощта? проблем ли е, че всичките калории идват от въглехидрати?
25.10.08
18:18
Зависи колко си кила дали има проблем или не. А иначе, как така ще ставаш нощно време да “ядеш”? Я си спи - почивката е много важна при фитнеса.
еми малко кила съм...правя го за да дигам кила. ще си глася часовника само да стана и да изпия част от шеика, искам да знам по колко калории да пия наведнъж, защото знам, че ако изпия всичкото наведнъж няма да мога да го усвоя.
25.10.08
20:09
Струва ми се доста глупава идея,пък не знам..
казано от MI5 на 25.10.08, 20:09:
Струва ми се доста глупава идея,пък не знам..
Но за сметка на това е доста оригинална - аз друга подобна щуротия не бях чувал досега.
Към автора - храни се през деня и то приемай качествена храна.
26.10.08
05:04
Това е лудост.И кат си набухаш толкова калории и лягай да спиш нали. Освен, че е вредно няма и да качиш, едва ли ще се усвои нещо така. Можеш да направиш следното стани в 5 изпий само гейнъра и към 7 можеш да закусиш и деня ти да започне, тея бесквити не ти трябват
26.10.08
08:06
Това са глупости!Прецакваш си съня,а и ще качваш предимно мазнини. 5 стабилни яденета през деня с много протеин и калории,преди лягане яж примерно 150-200 гр извара и да си си спокоен няма кво да ставаш.Гейнера си го пий веднага след тренировка,а бисквитите си ги яж между храненията,тъй като ти трябват калории.В тия 5 основни яденета наблягай на (Меса,Яйца,Млечни,Ядки+Тестени,Ориз,Картофи и тн) в солидно количество.
BTW тоя шейк от гейнер и бисквити не е ли гаден то сигурно става някаква каша?
Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 26.10.08 08:09.
да каша става и не е гаден. ами начинаещ съм и питам не се притеснявам, кво да направя. както и да е. тези калории от бисквити (въглехидратите) стават ли за високо въглехидратна диета?
казано от dobi4i ve на 26.10.08, 08:52:
да каша става и не е гаден. ами начинаещ съм и питам не се притеснявам, кво да направя. както и да е. тези калории от бисквити (въглехидратите) стават ли за високо въглехидратна диета?
Всички въглехидрати стават за високо въглехидратна диета. Обаче, виж какво пише на опаковката на бисквитите (чак ме е срам, че вкъщи има):
пшенично брашно, захар, растително масло, гликоза, набухватели (Е500ii, Е503ii), сол, аромат ванилин, агент за обработка на брашна (натриев метабисулфит)
Хайде пробвай да познаеш с колко от тези неща има смисъл да се тровиш. Ако се затрудниш - отговорът е 0. Така че не гледай схематично - мазнини,белтъци,въглехидрати и калории и толкова, ами се замисляй дали една храна е читава или не. Поне да беше вкусно, а то някаква суха гадост... уважавай себе си и се храни с качествени храни, това е моя съвет.
добре, ако само си пия геинера през ноща няма ли да е по-добре?
това, че се трупат мазнини казах, че не ме притеснява защото съм много слаб и ми трябват мазнини. само да не отиват на корема, но аз го гледам и ако започне да става голям ще спра тия ‘среднощи диети’. пак питам - ако си пия само геинера през ноща, ще трупам ли или няма никакъв смисъл?
27.10.08
11:54
Не разбираш ли, че няма смисъл като цяло. Ти ще трупаш, но най-напред точно мазнинките на корема ще отидат. Още повече, че веднага като легнеш има голяма вероятност да не усвоиш нищо, а да го изхвърлиш. И последното (може би най-важното) няма да имаш растеж, ако не оставяш организма да си почине добре - т.е. като не се наспиш!
казано от dobi4i ve на 26.10.08, 21:08:
това, че се трупат мазнини казах, че не ме притеснява защото съм много слаб и ми трябват мазнини.
Не ти трябват. Колкото и слаб да си, от целенасочено трупане на мазнини нямаш нужда, никой няма. А те гейнърите и без такива изпълнения лесно освинват (поне по мои наблюдения върху хора, които си купуват такива работи), пък какво остава през нощта да го пиеш... Тренирай си яко, яж по много (ама хубави храни, не бисквити) и ще стане, най-важното е да разбереш, че бърза работа нямаш, ама хич.
абе аз си ям други храни, ставаше въпрос като екстра...
преди и след тренировка по колко калории да вземам. аз пия по 200 калории преди и по 200 след? добре ли е..?
27.10.08
17:15
Направи ги по 400.
27.10.08
17:24
Абе човек, през нощта докато СПИШ(а не чакаш да звънне будилника за да пиеш каквото и да било), се отделя най-много хормон на растежа, който както говори името му, е жизненоважен за възстановяването и растежа :)
Дори в период на натрупване на мускулна маса не е хубаво да се ядат въглехидрати вечер и камо ли преди лягане... и след лягане :P
Все пак, ако практикуваш този погрешен подход, ето още един довод да го спреш: протеина в гейнера се окислява, ако не се изпие до 30-40 минути след разтварянето.
Колегите изчерпаха съветите, така че мога само успех да ти пожелая в постигането на целите ;)
Мнението беше редактирано от Martinakiss на 27.10.08 17:25.
28.10.08
11:56
Набавянето на подобни калории се нарича cheating и е често срещо явление в фитнес средите и за хора които търсят лесн начини.Не е правилно да в програма за покачване да включваш бисквити.Можеш да си хапваш отвреме на време когато ти се прияде, но тук щом се говори за системноя ядене не е удачно. Нека незабравяме от какво има тялото освен излишни калории.
незнаех, че сте толкова против бисквитите :)
No_WaY, защо по време на натрупване на мм не е хубаво да се ядат въглехидрати вечер и преди лягане?
а геинера като си го разтворя в 1 шишенце и го изпия на половината преди транировка и другата половина след, искаш да кажеш, че протеина се е изпарил и няма никакъв смисъл?
28.10.08
15:36
казано от dobi4i ve на 28.10.08, 15:03:
незнаех, че сте толкова против бисквитите :)
No_WaY, защо по време на натрупване на мм не е хубаво да се ядат въглехидрати вечер и преди лягане?
Защото стават на мазнини, а на никого не му трябват такива.
казано от dobi4i ve на 28.10.08, 15:03:
а геинера като си го разтворя в 1 шишенце и го изпия на половината преди транировка и другата половина след, искаш да кажеш, че протеина се е изпарил и няма никакъв смисъл?
Абсолютно. Демек няма вече никакъв протеин вече вътре!