25.10.08
14:29
Кажете си мнението за гизираните напитки като coca cola . Чувал съм че не са полезни но не съм сигорен вие какво ще кажете
25.10.08
14:36
то че е боклук бокук но бърка ли покачването на мускулна маса мм
Зависи от напитките - някои са със захар и глюкозо-фруктозен сироп, т. е. голямо количесто прости въглехидрати. Твърде голямо според мен. Кока-Кола, Пепси, Фанта, Миранда са такива. Други са с подсладители - Кока-Кола Лайт, Пепси Лайт, Пепси Макс, Кока-Кола Зироу (не знам дали са я пуснали тук още, още не съм я виждал в България), както и повечето от по-евтините марки.
Лимонената киселина (канцерогенна), въглеродният двуокис (с доста вредни ефекти) и оцветителите (с разни ефекти) ги има навсякъде. В колите има още и фосфорна киселина - ако те вълнува темата, ще си потърсиш инфо какво точно причинава тя на тялото ти. Общо взето трудно мога да се сетя за нещо по-неподходящо за пиене, освен може би спирт за горене. По-добре удари две бири. Газираните безалкохолни и мускулната маса са несъвместими според мен.
25.10.08
17:54
Бих наблегнал на натуралните сокове в случая, макар и те да със захар.
26.10.08
05:10
казано от stoian на 25.10.08, 14:29:
Кажете си мнението за гизираните напитки като coca cola . Чувал съм че не са полезни но не съм сигорен вие какво ще кажете
Това явно е от онези енергийни напитки с кофеин и таурин(уж), изпий едн кафе и ще получиш същия ефект аконе и по-добър. ПОлезна е храната.КОлата е вредна. Но разбира се ако четеш някакви статии на кола или тяхни проучвания, те ще те убедят , че колата има витамини и протеини и е полезна за теб, точно както в макдоналдс. Милиони американци вече не могат да си виждат патките докато пикаят, но макдоналдс казва няма проблеми в нашия мак чийз има само 12 грама мазнини.
ПП : АКо искаш да пиеш енергийни напитки единственото което си струва са по-скъпите като шарк и ред бул
Мнението беше редактирано от Rock_acdc на 26.10.08 05:12.
26.10.08
06:06
Имаме материал в изданието, който мисля, че ще е полезен: газирани напитки.