23.10.08
14:49
Здравейте! Днес докато се прибирах от училище ми стана много лошо. Първоначално леко ме втриса, нищо че беше топло. След известно време, през което вървях почна и да ми се вие свят. Усетих че работата не върви на добре и минах през едно кафе и си взех два шоколадови кроасана и една вода и ги изконсумирах на една пейка. Постоях 10 минути и тръгнах. Работата не се беше променила даже ми беше тежко и ми се повръщаше леко. Забравих да добавя едно съществено нещо. Чувствах пулса си забързан и го усещах и на други места по тялото. С почивки стигнах до спирката и едвам се прибрах. Щом се прибрахв нас веднага отидох да легна и да поспя. Станах след три часа сън, но пак не се чувствам много комфортно.
Причините на които може да се дължи това състояние за мен са няколко:
-предишният ден бях много натоварен и не бях ял почти нищо.
-преди лягане пих разтворим витамин, който ми прецака съня през нощата.
-малко сън
Преди не ми е случвало такова нещо. Какво да правя?
23.10.08
16:44
Ами обичайните неща приятел.
Първо се мери температурата.
После се гледа езика и зениците.
Накрая се мери и кръвното.
Кой ти каза, че е кръвното? С такова нещо, като втрисане, едва ли кръвното има връзка. То че ще се промени от напрежението, ще, ама не е това причината, то е следствие. Втрисане, виене на свят, повръщане... Повече прилича на вирус.
Защо питаш нас, колега? В такъв случай се ходи на лекар. Кръв да ти вземат, кардиограма, да те измерят, изгледат... Искаш от нас диагноза. Не можеме бе колега, казах вече, немаме ретген на мониторите. Като сте болни, не се успокоявайте с “нищо ми няма, те и момчетата това ще кажат”. Това е твоето здраве!
Поздрави!
23.10.08
17:09
Прилича на вирус.....беж при Джи Пи-то. За кво си осигурен, а??????????
Извинявам се действително темата не е много подходяща за тук. В момента съм ок почти на 100%. като помислих трезво, установих че причината за това прилошаване е в липсата на сън и на качествена храна.
23.10.08
18:41
Може, може кръвната захар да е виновна, но във всеки случай на всички въпроси можем да ти отговорим само с “може”.
Поздрави!
Странно звучи този пристъп. ОТ симптомите звучи все едно ниска кръвна захар си имал, но би трябвало да се оправиш след кроасана и водата, е не за 10 минути, но все пак след наспиване би трябвало почти нищо да ти няма. Освен това щом си гладувал много вероятно е да е това.
Ако имаш още опасения посети лекаря, с подобни пристъпи шега не бива.
Мнението беше редактирано от tpd на 23.10.08 19:22.
Бях при ДЖ-пито и ми каза че съм колабирал от липсата на въглехидрати в кръвта и малкото сън. Пулсът обаче ми беше ускорен и ми каза да карам една седмица всяка сутрин на айрян със сол и да отида да ме види. Ако нещата са по същият начин ще се правят изследвания.Най-вероятно това е защото съм в пубертета и такива неща е нормално да се случват. като се замисля обаче какви дози кафе и кола пиех и колко малко спях през седмицата почвам да осъзнавам, че сам съм си виновен.
Другото което ме тревожи е че щом имам висок пулс, значи трябва да забравя за повелителят на силата - креатина.
25.10.08
10:18
казано от avirex на 25.10.08, 09:21:
Другото което ме тревожи е че щом имам висок пулс, значи трябва да забравя за повелителят на силата - креатина.
Грешиш, повелителят на силата е мозъка, а колкото пъти съм се пробвал, все см се убеждавал, че креатинът е повелител само на кре*енизма :)
Да не се обиждат колегите с добавките, но аз съм явно един от случаите, в които креатинът не действа за сила. Виж, за задържане на вода - да!
Но, колега, осмисли и осъзнай най - горното изречение... С риск сам да се похваля, то е много вярно.
И между другото “повелителят на силата” по правило се пие с въглехидрати. Иначе от него няма смисъл. Не знам как си се оставил без въглехидрати в случая, говори и за погрешен прием на креатин, ак онаиситна си взимал.
казано от D3BEP на 25.10.08, 10:18:
казано от avirex на 25.10.08, 09:21:
Да не се обиждат колегите с добавките, но аз съм явно един от случаите, в които креатинът не действа за сила. Виж, за задържане на вода - да!
Да се “запиша” и аз тогава - при мен резултатът от креатина беше не особено приятно напомпване на всякакъв тип тъкан по цялото тяло без никакъв ефект върху силата.
Иначе за автора на темата - случайно да пушиш? Не трева, тютюн. :-)
Ходих да си правя изследвания. Слава богу всичко е наред. Лекарите казаха, че е в пубертета често се случват такива неща. Сега минавам на режим! Според мен всичкият шит е дошъл от прекомерното приемане на ефервесцентни витамини, кафе и малкото сън.
Суроватъчният протеин влияе ли по някакъв начин на кръвното?
казано от avirex на 25.10.08, 17:23:
Суроватъчният протеин влияе ли по някакъв начин на кръвното?
Много добре си направил, че си ходил на лекар!
Иначе за разлика от синтетичните витамини и кофеина, протеините в каквато и да е форма нямат взимане-даване с кръвното налягане.
Най-сетне една добра новина! Днес си правих преглед и на кръвната захар - 6. До колкото знам това е в граници и няма проблем.
В ежедневният си режим на хранене ще променя нещо важно. Ще спра консумацията на сладки неща на гладно. По този начин ще запазя кръвната захар в норми. Почвам да разбирам защо баба ми ми повтаря от три годишен да се храня с десерта.
26.10.08
12:26
Радвам се, колега.
Боби,
Не пуша и трудно да се каже, че съм пушил и в къщи не се пуши и по заведения много не ходя. Живея до градската градина, та в това отношения мисля съм ок.
Само че....
Какво отношение има според теб тютюна с цикъла на аденозинтрифосфата?
Според мен, почти никакво.
Много по - голямо значение за това дали креатинът действа имат хормоните и храненето според мен.
Но това не променя нещата. Пробвал съм, фирми, аде да не ги споменавам, че са уж горе - долу реномирани... Нули. ВЛияе само на банковата сметка при мен.
DЗВЕР, въпросът ми за тютюнопушенето не беше насочен към теб, а към автора на темата. Тахикардията е един от страничните ефекти, затова. :-)
казано от D3BEP на 26.10.08, 12:26:
Радвам се, колега.
Боби,
Не пуша и трудно да се каже, че съм пушил и в къщи не се пуши и по заведения много не ходя. Живея до градската градина, та в това отношения мисля съм ок.Само че....
Какво отношение има според теб тютюна с цикъла на аденозинтрифосфата?
Според мен, почти никакво.
Много по - голямо значение за това дали креатинът действа имат хормоните и храненето според мен.
Но това не променя нещата. Пробвал съм, фирми, аде да не ги споменавам, че са уж горе - долу реномирани... Нули. ВЛияе само на банковата сметка при мен.
Не съм пипвал цигара през живота си и нямам намерение да го правя. Толкова са ми смешни пушачите особено тези на моята възраст дето пушат за газарията. Ще ги питам на 40 като я закъсат.
26.10.08
17:59
казано от Boby_ на 26.10.08, 14:07:
DЗВЕР, въпросът ми за тютюнопушенето не беше насочен към теб, а към автора на темата. Тахикардията е един от страничните ефекти, затова. :-)
Сори, моя грешка!!!