25.10.08
20:56
Здравейте на всички!
Имам стаж в залата вече 8 месеца и мисля, че е време да започна прием на добавки. Като цяло съм си изградил някакъв що годе добър хранителен режим.(Ям по 4-5 пъти дневно, като приема на въглехидрати ми е до обяд, главно пилешко,риба,ядки,зеленчуци и млечни продукти.) В момента съм ~178 см. 77 кг. Искам да кача малко ММ,(да стана до 83-4 кг. най-много) без мазнини, защото и без друго си ги имам предостатъчно :) (а и за пролетта съм си запланувал едно стабилно НВД). Та какво ще ми препоръчате? Креатин? Аминокиселини? Някакъв Протеин? Разполагам с около 100лв. Благодаря предварително! :)
Ако тези 100лв. смяташ да ги дадеш еднократно, по-добре недей. Така, че кажи дали можеш на месец или на 2 да заделяш по толкова. В противен случай си купувай храна с тях.
26.10.08
06:10
Стоянчо е прав, 100лв мисля, че вече дори не са абсолютния минимум за месечен бюджет за хранителни добавки. Ако все пак трябва да подредя видовете продукти по приоритет, като че ли ще приключа само с протеина.
100 лв. на месец става въпрос пропуснал съм го явно. Благодаря за съветите все пак. :]
26.10.08
08:14
Ами сега евентуално Сурватъчен протеин или Гейнер+Креатин ,а когато почнеш да чистиш задели още някой лев и примерно така: (Протеин+БЦАА+Л-Карнитин)
Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 26.10.08 08:17.
26.10.08
08:25
Според мен не ти е нужно нищо повече от:
-Добър и в твоя случай евтин, протеин
–Креатин (креатин етил естер)
-Витамини
–Добра диета
ТОВА Е ....
Значи Суроватъчен протеин (или аминокиселини) и креатин? Някой може ли да ми препоръча някакви, защото не ги знам много. :)
26.10.08
12:43
Според мен за да е тренировката ти пьлноценна имаш нужда от следтренировьчен шейк-протеин+бьрз вьглехидрат+креатин до 40 минути след тренировка-без протеина и вьгрехидратите мускулите се вьзстановяват трудно.За протеин бих ти препорьчал Голд Стандарт на Оптимум-страхотен изолат,за вьглехидрати декстрозата не е лош вариант,макар че има и и други добри-малтодекстрин,разни вьглехидратни формули...Креатин-етил естера ми харесва-не задьржаш вода от него и за разлика от Монохидрата се взема в по малки дози.Ако се спреш на Етил Естер го вземай както е посочено на опаковката,а ако Избереш Монохидрата го приемай след тренировка с бьрзите вьглехидрати за да се усвои максимално.
И още нещо-това е мое лично мнение и сьм сигурен че много от трениращите тук ще ме подкрепят-стой далеч от добавките произведени в БГ
26.10.08
18:17
казано от Tranko на 25.10.08, 20:56:
Здравейте на всички!
Имам стаж в залата вече 8 месеца и мисля, че е време да започна прием на добавки. Като цяло съм си изградил някакъв що годе добър хранителен режим.(Ям по 4-5 пъти дневно, като приема на въглехидрати ми е до обяд, главно пилешко,риба,ядки,зеленчуци и млечни продукти.) В момента съм ~178 см. 77 кг. Искам да кача малко ММ,(да стана до 83-4 кг. най-много) без мазнини, защото и без друго си ги имам предостатъчно :) (а и за пролетта съм си запланувал едно стабилно НВД). Та какво ще ми препоръчате? Креатин? Аминокиселини? Някакъв Протеин? Разполагам с около 100лв. Благодаря предварително! :)
Sasch, ще ни лиши от присъствието си за известно време. Много стероиди и бизнес с продажби на стероиди са му в главата.!
Владо Недков
Мнението беше редактирано от Владимир Недков на 27.10.08 09:57.