Високо Кръвно.

27.10.08
14:00

ЗДР. Щте карам направо по вапроса. От около 2 месеца почнаха често да ми пищът ушите и вчера имах вазможноста да си премера кръвното 158/90 като го видях това щях да падна от стола от изненада(аз съм на 17г 69кг) Казаха ми че кръвното ми е като на възрастен човек и ако съм я карал тъка трябвало да почвам с лекарства. Трябвало да избягвам солено - да ама като малак доста време прекарвах при баба и дядо ми а дядо ми беше с високо кръвно и зареди него винаги храните които се ядяха бяха безсолни и така и до сега съм свикнал да ям безсолн та явно проблема не е в това. Лошото е че кръвното удряло в сърцето а аз от извесно време има остри бодежи там но го отдавах на побертета... Ако някои може да ме посаветва кои храни да избягвам или какво изобщо да права да казва.

Колега, страшен правопис.
Който ти е казал от веднъж какво да правиш, знай че е отбил номера или се е направил на интересен. Веднъж може нещо да си се изнервил, уплашил, да си си внушил и да си вдигнал кръвно.
Това кръвно наистина е високо, но не чак до там, може и естествено да бъде вдигнато.

Отиваш в аптеката.
Купуваш си апаратче за кръвно.
И го мериш три пъти на ден. Час - час и половина след ставане(не веднага, сърцето е в аритмия). После през активния ден и накрая вечер. Записваш данните 2-3 дни.
После с тефтерчето на лекар.

Има ли трайно високо кръвно през цялото време или през определени периоди на деня, значи е добре да с инаправиш една кардиограма и да приминеш на леките, билкови успокоители на кръвното.
Ако кардиограмата нищо не покаже и хапчетата нямат ефект, почваш с по - дълбоки изследвания. Не само сърцето вдига крвното. Бъбреците например също.

Поздрави!

27.10.08
18:11

На4и виж зависи на колко години си , 6от преди 2г имах са6тич проблем изведнаж дигнах кравно полу4их аритмия , техекардия .Обиколих сумати гкардиолози и ни6то не ми намериха  и казаха 4е сиг. е от растежа . Та спрях фитнеса за 1г и вси4ко от6умя .Освен тва сам 4увал 4е ако зима6 кретаин монохидрат мои да ти се дигне кравното с кам 10 единици . Поразрови се във форума 6от бях видял няколко др поста за хора с подобни проблеми  . Ма иам съвет задалжително иди на кардиолог да направи една кардиограма и си направи изследвания на бъбреците и 4ерния дроб 6от ако е не6то сериозно от тях е .А тва за дядо ти не го зимаи предвид 6от по4ти всеки вазрастен 4овек има високо кръвно .

Пичове, опитайте се да пишете така, че поне да се разбира! Модерираме за четворки и шестици, а вас какво да ви правим? Двойки по литература :) Ба*ти темата стана тука. Нема ли някой, който да пише още по - зле? Постарайте се малко!

Cro Cop,
Не се разбира препоръката ти. Но се разбира, че не четеш: Човекът е писал на колко години е, колко тежи.

27.10.08
19:27

и аз съм така.Високото кръвно си е проблем в днешно време.То като цяло кръвното си е проблем.Ако ти кажа , че знам какво не трябва и какво трябва да правя и пак не мога да го спазвам.Значи без нерви,алкохол,цигари,кафе ,тлъсти храни,(жени-че само ти тровят нервите :) ).......т.н.Най-добре си запиши час някъде или и аз не знам.Говори с ваште , защото трябва да ти се направят изследвания и то доста изследвания.Ще ти гледат бъбреците,сърцето,лепиди..........за лекарства си млад и едва ли ще пиеш.Пък и през пубертета донякъде е нормално да имаш проблеми с кръвното.Не се шашкай , но е добре да се разбере от къде ти е проблема.Може да е и наследствено.

27.10.08
20:17

Факторите, които повишават кръвното налягане с много, няма и да се опитвам да ги обхвана - като се започне от затлъстяване, преминем през вредните навици и стигнем до вродени заболявания. Кръвното варира в зависимост от ежедневието на човек, съответно ако е натоварено - това също се отразява на налягането (примерно ако учиш, притесняваш се за оценки, следваш и те чакат тежки сесии, работиш и постоянно мислиш как да свържеш двата края - това са все фактори, които предизвикват повишване). Спортът помага, това е сигурно, освен ако не става дума за болест. Спортът помага, защото, ако си напрегнат, нервиран - отпускаш. От кардио тренировките също само ползи може да извлече човек. С две думи не се паникьосвай от 1 измерване, което може да не е вярно било от скапан апарат (всякакви електронни измишльотини), било от недочуващ човек. Нека апаратът да е живачен - те са най-точни, живачен със слушалки.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 27.10.08 20:17.

27.10.08
22:19

тука в  тоя сайт само някви литературни критици ли са се събрали или спортисти тва не мога схвана ??

Първо, пишеш неразбираемо.
Второ, даваш неадекватни предложения - в смисъл повтаряш чужди и поставяш въпроси, на които е вече отговорено.
Трето, третият път ще ме разбереш.

Значи, колеги, кръвното може да се вдига от много неща, излишно е да се надпреварваме да ги казваме всичките. Сърцето, бъбреците, мозъкът и много други... Жлезите могат да го вдигат, кръвната захар...
Първо трябва да се установи дали еднократно е вдигнал кръвно или просто си вдига кръвно и с каква честота. Така ще стане ясно за какво става въпрос.
Иначе електрокардиограмата не е излишна. Но всичко останало... Не може всеки път като разскърца колата да я вкарваме за основен ремонт :) Трябва да се стесни кръга на диагностиката. “Вдигам кръвно” обикновенно е симптом, не е причина.

28.10.08
12:29

Окс мерси на всички за одговорите :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1