22.03.08
21:48
Здравейте на всички.Хареса ми форума смятам,че има доста професионалисти които могат да ми помогнат,а ето и мъката така да се каже :) В момента съм на 16 години и половина висок ~1,70 тежа под 60кг.Тренирам плуване от 3 месеца,но имам следните въпроси...Краката и гърба мисля са ми добре но ръцете са ми ужасно слаби на външен вид,разбира се в ежедневния живот нямам проблем имам сила,но искам да имам мааааалко по голям обем на бицепсите и евентуално раменете.Според вас какво ще е по добре да предприема?Да продължа с плуване или да се захвана с фитнес? ето ме и какво представлявам :)
[URL=http://img246.imageshack.us/my.php?image=pic7218largefz5.jpg][IMG]http://img246.imageshack.us/img246/5620/pic7218largefz5.th.jpg[/IMG][/URL]
http://img246.imageshack.us/my.php?image=pic7218largefz5.jpg
Темата беше редактирана от Симеон Михайлов на 22.03.08 22:30.
А защо не пробваш да съчетаеш и двете? Няма да ти отнеме много време, за да прецениш дали ще издържиш на натоварването да се посветиш и на двата спорта и следователно дали си заслужава да отделяш време в залата.
Макар че, ако си говорим честно, фитнеса дава по-добри резултати, когато не се губят калории на друго място освен залата. Както всъщност и по-добри ще са резултатите, ако се ориентираш основно към плуването.
Разбира се, винаги съществува вариант да се занимаваш с фитнес с цел повишаване на спортните резултати в плуването със специализирана програма. Например тази: http://www.bodybuilding.com/fun/jasonlezak1.htm . Но както прочетох целите са ти други, да понатрупаш маса. Аеробната работа в басейна според мен ще ти е препядствие по пътя към по-големите мускули. Ако гониш дълги дистанции и отделяш много време в басейна да правиш обиколки, то значи извършваш аеробна работа. Ако целта ти е бърза скорост на кратки дистанции по-удачен вариант е да се средоточиш върху високо интензивната тренировка, отколкото високо обемната. По друг начин казано, фитнеса се явява доста добър избор за спринтьорите.
Илюстрирано с картинка (от Т-нейшън): http://www.t-nation.com/img/photos/2008/08-012-feature/image006.jpg - този от ляво е бегач на дълги дистанции, а другият, ако не ме лъже паметта, беше шампион на 50 метра. Същото предполагам се получава и в плуването. Ето нещо интересно, което гугълнах, по тази тема: http://www.pponline.co.uk/encyc/0952.htm
От сега трябва да те предупредим, че ако се захванеш между другото с фитнеса, за да понатрупаш “мааааалко по-голям обем на бицепсите” и взимаш нещата пренебрежително, то не очаквай големи резултати.
22.03.08
22:38
@Калоян
Много съм доволен от отговора който ми даде,от такъв отговор имах и нужда.Изказал съм се така защото не обичам да си поставям големи цели без да мога да ги постигна обикновено всички казват да направя големи бицепси бла бла,не аз не искам огромни бицепси искам да се нормални за тялото ми :).
Ами помислих помислих сериозно,и стискайте палци от следващия месец (начало април) се хващам сериозно с фитнес.И 2та спорта ще ми дойдат в повече защото ходя и на работа и на училищя и ....... ще прегрея :D
Бих се зарадвал и на някаква примерна диета която да ми помогне да кача някой друг кг.
Ами, виж, BlackraveN, диетата е строго относителна според нужните ти калории, протеини, мазнини и прочие. Най-малкото ти трябват индивидуални познания, за да прецениш сам дали си струват диетите, които ти се предлагат по форуми. За тази цел най-практичния съвет, който мога да ти дам, е да прочетеш Bodybuilding - Muscle Building Nutrition на Уил Бринк (мога да ти я пратя на .pdf), както и разделът за диети на сайта: http://www.bb-team.org/diets/. Ще ти пусна моят хранителен режим - може да го ползваш като основа. Професионалистите сигурно ще й намерят кусури, но това, което съм се старал да направя е здравословен режим за трупане на максимално чиста маса. За тази цел съм подбрал храни с нисък до среден гликемичен индекс (ГИ) Единствената храна с висок ГИ са стафидитите, които ги приемам точно когато трябва - след тренировка. Удачна е от финансова гледна точка и най-важното за мен е това, че е равномерно балансирана. Не ограничавам протеини или въглехидрати. Витамините, лимовата вода и ябълките са от лични здравни точки (приемам ги за по-добро храносмилане и чист организъм) - ти може да ги пропуснеш. Протеините не ти трябват, ако все пак решиш да взимаш, за да се впишат добре в този режим по-скоро ще е добре да са без аспартамови киселини и други неблагоприятни за организма подсладители (от гледна точка на това, че всички други ястия са максимално чисти и като тупнеш един нискокачествен подсладен протеин някакси не върви)
Режима е за 65 кг. с висока спортна активност.
Калории: 2925 ккал
Протеин: 143 гр
Мазнини: 97 гр. (32 гр./3те типа мазнини)
Въглехидрати: 370 гр.
-това са стойности, които трябва да приемам, а не каквито съдържа режима. Не съм се занимавал да изчислявам, но приблизително се вписват в този диапазон)
Хранене 1
400 мл. Вода с лимонов сок
1 ябълка
Хранене 2
3 цели яйца
Обезмаслено прясно мляко с овесени ядки
Хранене 3
30 гр. Суроватъчен протеин с обезмаслено прясно мляко
Хранене 4
2 овесени палачинки с извара и 1 с мед
Хранене 5
1-2 пилешки гърди
Салата със зехтин
200-300 гр. Кафяв ориз
2-3 филии пълнозърнест или ръжен хляб
Хранене 6
1 кофичка нискомаслено кисело мляко
1 жълт банан
Преди тренировка
като хранене 3
След тренировка
Суроватъчният протеин
100 гр. Стафиди
Натурален сок фреш (фреш ще рече, че никога не го купувам от магазина; тези там са вредни сокове. Правя си го на сокоизстисквачка)
Витамин C - ако е от разтворимите го приемам вечер преди лягане, защото идват доста течности.
Хранене 7
1-2 пилешки пържоли или риба
200-300 грама кафяв ориз
2-3 филии пълнозърнест или ръжен хляб
Преди лягане
(тук хората съм забелязал (особено Стоянчо ; ) предлагат като много удачен вариант извара, но аз така и не установих как да я приемам лесно)
2 Яйчни белтъка
1 супена лъжица зехтин
Пишеш за някаква работа.Не само плуването те изтощава.Имаш развит гръб за тая възраст,може то да е помогнало.Колко е обиколката на бицепсите от които се оплакваш?Без добро хранене никой спорт не върви.
23.03.08
14:41
Благодаря,за диетата дадена от Калоян,наистина се обеждавам,че тук има печени хора.ЕВАЛА ЕВАЛА!
Ще положа всички усилия да я спазвам.
Към втория отговорил:
Значи не съм си мерил бицепсите прилагам снимка да добиеш представа :) (само да доуточня,че снимката е преди да започна да се занимавам с плуване,но не вярвам да има някаква промяна :) )http://img168.imageshack.us/img168/9593/pic7216400on7.jpg
Трябват ми страшно много калории,защото деня е страшно натоварен а аз искам и да дигам кг усложнявам тежестта на задачата,но се надявам,че има начин :)
Още веднъж искам да изкажа благодарностите си към загриженоста и помоща все пак никой не ви плаща за да ми помагате,а вие го правите БЛАГОДАРЯ!
18.07.08
10:03
Такаа малко да го освежим това дневниче бе :) От месец и половина почти ходя редовно на фитнес обикновено в седмицата по 3 пъти сега последно време понеже имам време да си почина,защото няма училище пердаша всеки ден в залата,доста неща се попромениха определено вече не се оплаквам от толкова слаби бицепси
[URL=http://img300.imageshack.us/my.php?image=pic8111largexd7.jpg][IMG]http://img300.imageshack.us/img300/6995/pic8111largexd7.th.jpg[/IMG][/URL]
Но сега имам нужда от съвет относно РАМО...Какви упражнение трябва да правя за да го развивам?
2.Другата неприятност е,че от скоро се появява една болка в гърба на различни места,първо беше точно в зоната на бъбреците,сега по-нагоре доста над тях и се чудя какво не е наред.Болката далеч не е остра и тежка не ми създава проблем,но аз съм длъжен да попитам какво не е наред!
3.170 съм висок тежа точно 61-2кг нормална маса ли е за тази височина?
4.Когато започнах да ходя на фитнес инструктора даде 2х5кг да ги вдигам за бицепс 3 серии по 10 повторения,програмата не ми я промени но аз вече вдигам с 2х9кг пак същите серии и повторения нещо лошо?
Обикновено тренирам до отказ на почти всяко упражнение като гледам отказа да е на края да успея да направя зададените повторения.
5.Мерси предварително на всички!
18.07.08
11:43
казано от Миро на 18.07.08, 11:36:
4.Не се разбира какво точно си вдигал 2х5 и как точно си го вдигал?
Класическо упражнение за бицепс,сядаш с изправен на 90 градуса гръб в двете ти ръце 2 дъмбела по 5кг и двигаш до нивото на рамото ти след което смъкваш плавно и двигаш другата ръка +дъмбела общо целта е 10 повтаряния на ръка,та това упражнение го започнах с 5кг дъмбели в момента го правя с 9кг.това съм искал да кажа,не че сега го обясних кой знае колко ясно,но надявам се си ме разбрал :D
Аха,ясно.Увеличаваш тежестта с 80%.Добър резултат за начинаещ.Последната снимка е много по-добра.Има резултат от усилията,има развитие. Големината на ръцете зависи и от трицепса,тренирай го добре.За раменете много внимателно,предпазливо.Че там има стави и бързо стават травмите.
61-62 кг е добро начало за 16 годишен.С напредъка ти във фитнеса ще увеличаваш теглото.
26.08.08
21:51
Така,тъй като лятото близо от 1 месец не бях ходил на фитнес тъй като имах път до България и обратно (в Италия) имаше доста работа...разбира се там успях да ходя на тренировки макар и не така както аз искам а именно през ден...НО забелязвам отново напредък
http://img172.imageshack.us/img172/7105/pic8385largetc0.jpg
дали правилно забелязвам вие ще кажете,ето от последния пост какво промених!
Спазвах доста ВВД,но все още имам проблем с покачването на масата в момента съм пак 61-2кг отдавам го на това,че е лятно време и се потим,и постоянно съм на колело.
Започнах да вземам аминокиселини Weider Nutrition както си е описано на етикета по 4 лъжици с прясно мляко на ДЕН.
proteine nx
carboidrati
grassi
vitamina B1 1,4
vitamina B2 1,6
Niacina
Vitamina B5
Vitamina B6
Vitamina B12
VitaminA E
Manganese
Calcio
Alanina Arginina Acido Aspartico Cistina Acido glutammico glicina istidina isoleucina leucina lisina metionina fenilalanina prolina
това пише на етикета според това което четох за тези добавки са за покачване на мускулна маса,ще стане ясно тепърва ги изпробвам!По горе съм написал съставките,ако има желаещи ще се постарая да препиша и дозите на въпрсните съставки на 100гр.
Сила имам камък да стисна вода да пусне дето се вика много съм доволен,тези дни започвам отново сериозно трернировките тъй като си се установих отново чакам залата да отвори!Четох много неща от форума и до много висока степен много от нещата ми помогнаха,благодаря отново на всички!Приемам всякакви критики и забележки!
Знай,че ако не качваш колограмите (личното тегло), ръцете,раменете и каквото и да било друго няма да станат по-големи, дори и да си по-силен
27.08.08
08:08
Има го и тоя момент наистина и го знам по принцип,но трябва да вкарам няква мега мощна ВВД диета за евентуален ефект.Друг е въпроса,че и страшно бързо губя кг.
Рано ти е за каквито и да са добавки. Достатъчно ти е само храненето. Добавки след 5-6 месеца лично мнение.
Успех
28.09.08
20:41
Такаа,здравейте отново маниаци на тема фитнес :) Първо дължа едно голямо извинение,че не ви държа в час с моя напредък във фитнес културата,но като гледам така във форума има толкова информация,че на практика много малко въпроси мога да задам на които да няма вече отговор.
Сега в момента ме вълнуват 6 неща относно развитието ми
1.Възнамерявам да стартирам деня си (тъй като съм на училище и имам известни проблеми с храненето (няма време) )с мюсли,така до тук добре въпроса обаче който следва е с какво да бъде комбинирано?С какво да бъде залято?Прясно мляко?Плодов сок?Четох темата в сайта на тема мюсли,но бих бил доволен ако някой който закусва с подобно нещо да каже как си го приготвя за максимален ефект и вкус разбира се.
2.Не съм в България,съответно не съм в българско училище,от където следва,че и системата е малко различна.На кратко казано имам едно междучасие (1 смяна) от 15 минути като както можете да се досетите не стига за нищо съответно за момента не ям нищо на училище (до момента и не закусвах.....срам срам)Но все пак смятам,че трябва да има нещо за бързо хапване някакъв шейк нещо?Очаквам съвет :)
3.Разпределението на храната ми е под всякаква критика-имам в предвид,че ям по страшно много ама малко пъти.Примерно връщам се от училище към 1:30 след което започва свинско плюскане защото ми синее пред очите вече,следобеда хапвам стабилно отново и вечерям стабилно,но това изостряне до обед не мисля,че е много нормално?!
4.Както казахте,че е рано за добавки спрях ги ефект няма кой знае какъв в смисъл не ми спаднаха силите от което се радвам разбира се продължавам да качвам кг на упражненията,но личното тегло е друга болна тема- за съжаление кантара не залепя 65кг и това е...
5.Преди сън пия 3 чаши прясно мляко 3,6% мазнини,както се досещате имам нужда от маса-не,че съм хърбав и дума да не става,но личното ми мнение е,че както съм 173 горе долу трябва да съм поне къмто 70кг (с уговорката,че все още съм на 17 години и ще има растеж).В момента съм 62-3кг,имам сила,съня малко не ми достига на моменти но се старая да почивам,тренирам 3 пъти в седмицата,на работа ходя,на училищя ходя.Може да се каже,че доста енергия изразходвам за 1 ден,което разбира се допълнително усложнява процедурата с качването на КГ.
6.Гледах протеин на марката Weider Nutrition,разбира се щом се допитвам до вас значи имам нужда от помощ.Имаше на практика 3-4 вида.По спомен помня PRO 80,PRO 90,PRO 92,WHEY PRO надписи на кутиите кое е най-добро и ще ми помогне ли в тежката задача с която съм се заел?
7.Ето ме и мене :)
http://img140.imageshack.us/my.php?image=pic8503largegn6.jpg
http://img140.imageshack.us/my.php?image=pic8505largelf0.jpg
http://img140.imageshack.us/my.php?image=pic8497large2us4.jpg
Мнението беше редактирано от Симеон Михайлов на 28.09.08 20:43.
Браво!Имаш голям напредък.Отлично изглеждаш на последните снимки.Ако се пазиш от травми ще ще имаш успех във фитнеса
29.09.08
20:03
Благодаря,Миро!Жив и здрав приятелю,човек на моменти има нужда да чуе и това :)
05.10.08
14:08
казано от BlackraveN на 28.09.08, 20:41:
Такаа,здравейте отново маниаци на тема фитнес :) Първо дължа едно голямо извинение,че не ви държа в час с моя напредък във фитнес културата,но като гледам така във форума има толкова информация,че на практика много малко въпроси мога да задам на които да няма вече отговор.
Сега в момента ме вълнуват 6 неща относно развитието ми
1.Възнамерявам да стартирам деня си (тъй като съм на училище и имам известни проблеми с храненето (няма време) )с мюсли,така до тук добре въпроса обаче който следва е с какво да бъде комбинирано?С какво да бъде залято?Прясно мляко?Плодов сок?Четох темата в сайта на тема мюсли,но бих бил доволен ако някой който закусва с подобно нещо да каже как си го приготвя за максимален ефект и вкус разбира се.
2.Не съм в България,съответно не съм в българско училище,от където следва,че и системата е малко различна.На кратко казано имам едно междучасие (1 смяна) от 15 минути като както можете да се досетите не стига за нищо съответно за момента не ям нищо на училище (до момента и не закусвах.....срам срам)Но все пак смятам,че трябва да има нещо за бързо хапване някакъв шейк нещо?Очаквам съвет :)
3.Разпределението на храната ми е под всякаква критика-имам в предвид,че ям по страшно много ама малко пъти.Примерно връщам се от училище към 1:30 след което започва свинско плюскане защото ми синее пред очите вече,следобеда хапвам стабилно отново и вечерям стабилно,но това изостряне до обед не мисля,че е много нормално?!
4.Както казахте,че е рано за добавки спрях ги ефект няма кой знае какъв в смисъл не ми спаднаха силите от което се радвам разбира се продължавам да качвам кг на упражненията,но личното тегло е друга болна тема- за съжаление кантара не залепя 65кг и това е...
5.Преди сън пия 3 чаши прясно мляко 3,6% мазнини,както се досещате имам нужда от маса-не,че съм хърбав и дума да не става,но личното ми мнение е,че както съм 173 горе долу трябва да съм поне къмто 70кг (с уговорката,че все още съм на 17 години и ще има растеж).В момента съм 62-3кг,имам сила,съня малко не ми достига на моменти но се старая да почивам,тренирам 3 пъти в седмицата,на работа ходя,на училищя ходя.Може да се каже,че доста енергия изразходвам за 1 ден,което разбира се допълнително усложнява процедурата с качването на КГ.
6.Гледах протеин на марката Weider Nutrition,разбира се щом се допитвам до вас значи имам нужда от помощ.Имаше на практика 3-4 вида.По спомен помня PRO 80,PRO 90,PRO 92,WHEY PRO надписи на кутиите кое е най-добро и ще ми помогне ли в тежката задача с която съм се заел?
7.Ето ме и мене :)
http://img140.imageshack.us/my.php?image=pic8503largegn6.jpg
http://img140.imageshack.us/my.php?image=pic8505largelf0.jpg
http://img140.imageshack.us/my.php?image=pic8497large2us4.jpg
Уви все още никой не ми отговори на въпросите,което е разбираемо с оглед на това,че не чакате само моите въпроси а са ви на главата стотици такива като мен...
Значи до къде я докарах,взех Pro 92 на Weider (Белгия) на първо впечатление протеина ми изглежда добър според преценката на един от съфорумците който сподели,че един протеин трябва да се разтваря и 6 часа да издържа разтворен,да направих опита и всичко е топ.Цената беше (по спомен) 32,50EU димек към 65лева да се надяваме,че е добър.На ден пия по 40-50грама (на опаковката дават по 30,но от доста места разбирам,че 30 грама са малко),сутрин започнах да закусвам с овесени ядки с мед прясно мляко и банан,за да не огладнявам толкова много до обед.Все още не мога да дам отзиви от протеина,защото го пия от по-малко от седмица,гледам да не го пестя.Лек ден на всички!
П.С.Протеина е 750 грама за 65лв предполагам ще е качествен,имам възможност да си купувам редовно предпочетох Pro 92 пред Whey Pro,защото според съдържанието 92 е 87/100 грама протеин докато Whey Pro беше по спомен 84,7/100 възможно е да говоря глупости,но споделям какво съм видял и защо съм стигнал до горепосочения избор.
Мнението беше редактирано от Симеон Михайлов на 05.10.08 14:11.
23.10.08
20:19
От 1 месец тренирам с нова програма (разделена за 3 дни-Понеделник,Сряда,Петък) преди това бях с едни и същи упражнения,сега е разделена.Ето малко снимков материал!Критика,въпроси,съвети приемам всякакви.
http://img140.imageshack.us/my.php?image=pic8535largerx6.jpg
http://img140.imageshack.us/my.php?image=pic8534largeir6.jpg
Мнението беше редактирано от Симеон Михайлов на 23.10.08 20:19.
27.10.08
19:23
Добър вечер на всички!След уместната намеса на Миро,за което му благодаря от сърце реших да се хвана и да си преведа моментната програма (както се вижда не съм от България.... :( )
Понеделник:
1.пек-дек
1 серия 12 повторения 25кг
2 серия 10 повторения 30кг
3 серия 8 повторения 35кг
2.Вдигане от лег
1 серия 12 повторения 20кг
2 серия 10 повторения 25кг
3 серия 8 повторения 30кг
4 серия 6 повторения 35кг
3.Флайс от полулег
3 серии по 8 повторения с 2 дъмбела по 12кг
4.Раменни преси на машина
4 серии по 8 повторения с 40кг!
5.Бицепсово сгъване (прав)
1 серия 8 повторения 2х11кг (дъмбели)
2 серия 6 повторения 2х14кг (дъмбели)
3 серия 6 повторения 2х14кг (дъмбели)
6.Скотово сгъване
3 серии по 7 повторения (тук за кг не мога да ви кажа лоста е към 10кг допълнително слагам 2х10кг и 2х2.5)
7.Коремни преси
3 серии по 20 повторения
8.Повдигане на краката
3 серии по 12 повторения
Вторник:Почивен ден
Сряда
1.Придърпване на вертикален скрипец зад врат
1 серия 12 повторения
2 серия 10 повторения
3 серия 8 повторения
2.Набирания
4 серии по 8 повторения
3.Придърпване на вертикален скрипец
3 серии по 8 повторения с 45кг
4.Пулоувър
3 серии по 8 повторения с дъмбел от 20кг
5.Бедрено разгъване
1 серия 12 повторения 20кг
2 серия 10 повторения 25кг
3 серия 8 повторения 30кг
6.хоризонтална легпреса
3 серии по 10 повторения 130-140кг
7.кофички 4 серии по 8 повторения
8.Коремни преси
3 серии по 20 повторения
9.Повдигане на краката
3 серии по 10 повторения
10.Хиперекстензии
3 серии по 10 повторения
Четвъртък:
Почивен ден
Петък:
Избутване на машина за гръдни мускули (Chest Press)
Широк хват!
1.4 серии по 10 повторения (50кг)
2.Придърпване на вертикален скрипец
4 серии по 10 повторения (45-50кг)
3.Раменни преси с дъмбели
4 серии по 8 повторения (2х12кг)
4.Разгъване на пек-бек машина
3 серии по 10 повторения (25кг)
5.Бедрено сгъване
3 серии по 10 повторения (25кг-30кг)
6.Калф машина
3 серии по 12 повторения (25кг)
7.Бицепсово сгъване с дъмбели от полулег
3 серии с по 8 повторения (2х12кг-предстои 2х14кг)
8.Трицепсово разгъване на горен скрипец
(Разгъване от наклонен напред стоеж)
3 серии с по 8 повторения (20-25кг)
9.Коремни преси
4 серии по 20 повторения
10.Вдигане на крака 3 серии по 12 повторения
Предполагам има неточности в описанието на упражненията,ако нещо не е ясно бих го обяснил по-подробно на първо четене това успях да сътворя.
Моментните ми данни са
170-175 ръст (не знам точно)
67кг.
Мнението беше редактирано от Симеон Михайлов на 27.10.08 21:56.
05.11.08
17:54
Днес успях да постигна страхотна тренировка,бях в добра форма...ето и резултатите
50кг за дърпане на хоризонтален скрипец
22кг за Пулоувър
В процес на обмисляне е 24кг пулоувър...
07.11.08
18:01
Малко обновление и след днешната бих казал добра тренировка...
Придърпване на вертикален скрипец 55кг
Калф машина 35кг
Трицепсово разгъване на горен скрипец 25кг твърдо.
Другите упражнения са със същите килограми.
10.11.08
18:49
Леко обновление днес качих на пек дек с 5кг и ето как изглежда вече......
1.пек-дек
1 серия 12 повторения 30кг
2 серия 10 повторения 35кг
3 серия 8 повторения 40кг
15.11.08
21:07
Хора изправен съм пред огромна дилема.Възнамерявам да добавя сряда и петък за финал скотово сгъване с цел допълнителна маса на бицепсите?!Има ли смисъл или ще направя глупост?Благодаря предварително.
15.11.08
21:26
Да точно това имам в предвид.Междувпрочем благодаря за бързия отговор (въпрос) :)
Колегата май искаше да ти каже,че и така са ти много упражненията.
Мнението беше редактирано от Nikolay на 15.11.08 21:39.
26.11.08
20:56
Добър вечер,уважаеми съфорумци!Не съм писал нищо ново поради простата причина,че за щастие...(да чукна на дърво) няма контузии само напредък бележа най-после може да се каже,че съм доволен от бицепсите,но все пак съм лакомо добиче и ще напъвам за още...програмата е същата с тренера се разбрахме чак Януари месец да добавим някои изменения ще постна новата!Ето ме и мен...
http://img136.imageshack.us/my.php?image=pic8588largemh9.jpg
http://img392.imageshack.us/my.php?image=pic8589largelh6.jpg
http://img65.imageshack.us/my.php?image=pic8590largemw2.jpg
http://img392.imageshack.us/my.php?image=pic8591largeqg0.jpg
П.П.
подписа си важи....
02.01.09
21:35
ЪП! вече са 40кг на лежанката,35-40кг на калф машината при дърпането на скрипец достигам ~55кг повторенията остават същите програмата също,най-хубавото е,че без грам химия успявам да напредвам,лично тегло докарах 70кг контузии да чукна на дърво не съм имал дано и да нямам....Вечер преди лягане започнах да пия по 1л мляко да се надяваме,че няма да се омазня много...
Ето и малко снимков материал както винаги :)
http://img504.imageshack.us/my.php?image=pic8639largesv2.jpg
http://img504.imageshack.us/my.php?image=pic8644largegk9.jpg
Весели Празници на всички!!!! Дано новата година ни донесе здраве късмет и много много успехи!
16.02.09
20:39
Добра вечер на всички :) Отдавна не бях писал тук,но това не значи,че съм спрял със спортното ми занимание :) Продължавам да напредвам (макар и не бързо) в залата и за момента съм изключително доволен.Днес (понеделник) работих по следната програма:
1.Затваряне на ръце с дъмбели (не го видях сред упражненията в сайта,но общо взето е същото като това с кабели от тилен лег,само че с дъмбели)
повторенията са както следва
12повт. с 2х14кг
10 повт. 2х16кг
8 повт. 2х18кг
Доволен съм от натоварването вие ще кажете много ли са кг с които действам или не
2.Наклонена лежанка (от скоро ми е в програмата и честно казано не се чувствам много сигурен,за това винаги гледам да има някой наоколо и с кг за момента действам предпазливо)
10 повторения с 25кг
8 повторения с 30кг
6 повторения 35кг
3.Скотово сгъване
3 серии по 6 повторения с 30кг действам
4.Пек-дек
3 серии по 8 повторения с 60кг
5.Повдигане на ръце встрани
3х8 повторения с 2х10кг (дъмбели)
6.Бицепсово сгъване от пейка с ъгъл 45 градуса
10 повторения с 2х12кг (дъмбели)
8 повторения с 2х14кг
6 повторения с 2х16кг
7.Повдигане на краката от лег (по-често полулег)
3х12
8.Коремни преси обикновенно 3х20 някой път като имам мерак и 3х25-30 :)
това от мен критиката от Вас!
http://img89.imageshack.us/my.php?image=pic8677hk9.jpg
http://img16.imageshack.us/my.php?image=pic8661largebt7.jpg
:)
26.05.09
17:30
Здравейте колеги,дълго време не бях писал,но не защото не съм искал,а по-скоро защото бях зает да тренирам все по-усилено и по-усилено,колегата Миро излезе отзивчив човек и даде много полезни съвети с които успях да достигна още по-добра форма и вече на всички упражнения съм с по-сериозни тежести,вече 50-те кг са загрявка и се появяват числа от порядъка на 70,тези дни ще споделя и програмата по която работа в момента и тежестите които използвам,ако има интерес разбира се.Вече спокойно мога да се посоча като маалко по-напреднал,страхотни тренировки и в залата наистина ми е разтоварване тренировките не ги усещам кога свършват,а резултатите ми дават огромна радост,но стига приказки,ето ме и мен!
http://img29.imageshack.us/img29/9785/pic8927.jpg
25.07.09
20:05
Има развитие!Благодарение на нашия съфорумник Миро,аз продължавам да се развивам с много бързи темпове!Причината да не пиша мисля е повече от ясна...тренировки,тренировки,ядене,тренировки,ядене,сън!Изумен съм от скоростта с която напредвам (за вас може би няма да е чак толкова изумяваща,но...при мен е друго :) )От скоро започнах да тренирам с програма от сайта...а именно
http://www.bb-team.org/workout/1289/
Програмата е страхотна нямам проблем с възстановяването въпреки,че е тежичка (или поне така казват...)
http://www.bb-team.org/images/gallery/PIC_9118_medium.JPG
http://www.bb-team.org/images/gallery/PIC_9115_medium.JPG
Резултатите не закъсняват ;) изостава ми рамото обаче и ще се работи над него..всеки съвет е добре дошъл!Скоро ще напиша и килограмите с които изпълнявам упражненията,защото ми трябва малко време да намеря оптималното тегло с което изпълнявам всичко нормално..все пак тренирам по тая програма от скоро и все още се изпитвам колко мога и не мога :) мерките ми вече са 175/72-3кг целта до Коледа е 175/75-6
Мнението беше редактирано от Симеон Михайлов на 26.07.09 13:07.