Моля, помогнете в избора ми...

27.10.08
14:43

Прочетох всичко, определено разбрах, че степера е най-рационалното решение за домашен уред, за хора като мен, които нямат време да идат да се потрудят в залата.Но сега възникна проблема, докато се колебаех степер или кростренажор, сега настъпи дилемата какъв степер да бъде, този който е вертикален/изкачване на стълби/ или другият, където има движение и на страни, все едно караш ски и се изкачваш!
Моля ви помогнете искам да си купя, но кое е най-удачното, кое ще даде повече ефект, понеже такова нещо не се купува всеки ден и не ми се ще да остана разочарована и да стане простор за дрехите!

27.10.08
14:52

Степера определено не е по-добро решение от кростренажора :) Според мене си купи велоаргометър или кростренажор.

27.10.08
19:53

...интересно, явно ще има доста за и против, но хора които тренират упорито ме посъветваха, че след като нямам възможност в момента да ходя да  бягам, пък да си взема пътека, то къде ли да я сложа и си бях навила на пръста кростренажор, но почетох доста, съвети приех...всеки казва степер, тогава?! Желая най-оптималният вариант, това което ще донесе все пак резултат, а не просто да казвам, че си имам уред!

27.10.08
20:10

Отговори си колко години тренировки ще си платиш ако използваш парите за карти вместо за степер/кростренажор.
И в най-скапаната зала има поне 10 уреда, които можеш да ползваш вместо един вкъщи.
И съответно поне 10 ъгъла, под които да атакуваш проблемните зони - а вкъщи е един.
Ако оправданието ти е времето за тренировка - ами то дали ще тренираш увас или в зала - все една и съща продължителност има тренировката, само пътя до/от залата е разликата. Но на фона на другите плюсове ...
Моето мнение - тренирай в зала.
Ако твърдо си решила да тренираш вкъщи - тогава препоръчвам ти степер.
Кроса заема повече място от пътеката - по-труден е за подръжка и обикновено по-бързо дефектира. А изтече ли гаранцията на който и да е от тези уреди (степер, пътечка, кростренажор) - подръжката става СКЪПА. Тоест след изтичане на гаранцията ще си имаш още един простор за дрехи.
Познавам десетина ентусиаста с домашни уреди за по 2000-2500лв, и всички имат проблеми с тях.
Разбира се, възможно е ти конкретно да си изключение от правилото! Дано!
:)

28.10.08
06:29

Аз пък си купих велоергометър и съм много доволен от този факт. Първо позовлява да си уплътняваш есенните и зимни вечери с кардио дори в моменти, когато не би отишла по никакъв начин на зала. Второ наистина разпределението на времето е по-удачно. И трето (за мен може би първо по важност) ми позволява да разделя стриктно кардиото от силовите тренировки.
Митака е прав за предимствата на добрата зала - има ги и не са малко. Но си има и недостатъци и затова всеки решава за себе си.

28.10.08
09:46

Съгласна съм за залите, но ще ви кажа защо все пак ще си купя уред.По идея харесвам спорта навън, имам си велосипед(та велоаргометъра отпада, безмислено е да имаш  два велосипеда ;-) ), освен това харесвам и бягането и въжето, но зимата не става...неприятно е, да се навличаш, а и идеята е да се потиш и  да изразходваш, пък студеният въздух направо ми разказва играта на носа и гърлото! Гирите са тук у дома, имам си програма за корема, за бедрата, за дупето, леки серии с приятен ефект...обече това в домашни условия не е достатъчно през студените месеци.
Залите не предпочитам по няколко основни причини, тук ще изключа факта, че времето ми е наистина ограничено, когато все пак ходих и си имах карта се оказа, че не можеш да си свършиш цялата тренировка като хората защото....от три пътеки, нещеш ли работи една, почва се чакане, ако някой е преди теб и този някой обича да бяга като теб, поне 30 мин., после тъкмо си приключил с рязгряващия крос и гладиатора се оказва пак зает, а другият е за мъже и някак си не върви да им се пречкам на момчетата с големите мускули, добре казвам си...отивам на гиричките, и когато все пак успея да приключа със сериите по уредите и ми се иска да покарам велоаргометъра за край се оказва същото като с пътеките...как да ми се иска да ходя на зала, една тренировка от два часа, може да се превърне  в досадно чакане и нервене, което не е приятно в четри часово мъчение! Има и хубави зали в града, но те наистина са далеч от дома ми.
За това остава въпроса, степер или кростренажор и ако е степер кой от двата модела?! :)
Благодаря ви предварително за вниманието и полезните съвети, на по-опитните от мен!

AZ

28.10.08
10:41

ами степера,който има движение на страни е по-добрия от двата.А дали степер или кростренажор не мога да ти кажа.Нека по-компетентните ти препоръчат ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1