27.10.08
14:43
Прочетох всичко, определено разбрах, че степера е най-рационалното решение за домашен уред, за хора като мен, които нямат време да идат да се потрудят в залата.Но сега възникна проблема, докато се колебаех степер или кростренажор, сега настъпи дилемата какъв степер да бъде, този който е вертикален/изкачване на стълби/ или другият, където има движение и на страни, все едно караш ски и се изкачваш!
Моля ви помогнете искам да си купя, но кое е най-удачното, кое ще даде повече ефект, понеже такова нещо не се купува всеки ден и не ми се ще да остана разочарована и да стане простор за дрехите!
Степера определено не е по-добро решение от кростренажора :) Според мене си купи велоаргометър или кростренажор.
...интересно, явно ще има доста за и против, но хора които тренират упорито ме посъветваха, че след като нямам възможност в момента да ходя да бягам, пък да си взема пътека, то къде ли да я сложа и си бях навила на пръста кростренажор, но почетох доста, съвети приех...всеки казва степер, тогава?! Желая най-оптималният вариант, това което ще донесе все пак резултат, а не просто да казвам, че си имам уред!
Отговори си колко години тренировки ще си платиш ако използваш парите за карти вместо за степер/кростренажор.
И в най-скапаната зала има поне 10 уреда, които можеш да ползваш вместо един вкъщи.
И съответно поне 10 ъгъла, под които да атакуваш проблемните зони - а вкъщи е един.
Ако оправданието ти е времето за тренировка - ами то дали ще тренираш увас или в зала - все една и съща продължителност има тренировката, само пътя до/от залата е разликата. Но на фона на другите плюсове ...
Моето мнение - тренирай в зала.
Ако твърдо си решила да тренираш вкъщи - тогава препоръчвам ти степер.
Кроса заема повече място от пътеката - по-труден е за подръжка и обикновено по-бързо дефектира. А изтече ли гаранцията на който и да е от тези уреди (степер, пътечка, кростренажор) - подръжката става СКЪПА. Тоест след изтичане на гаранцията ще си имаш още един простор за дрехи.
Познавам десетина ентусиаста с домашни уреди за по 2000-2500лв, и всички имат проблеми с тях.
Разбира се, възможно е ти конкретно да си изключение от правилото! Дано!
:)
Аз пък си купих велоергометър и съм много доволен от този факт. Първо позовлява да си уплътняваш есенните и зимни вечери с кардио дори в моменти, когато не би отишла по никакъв начин на зала. Второ наистина разпределението на времето е по-удачно. И трето (за мен може би първо по важност) ми позволява да разделя стриктно кардиото от силовите тренировки.
Митака е прав за предимствата на добрата зала - има ги и не са малко. Но си има и недостатъци и затова всеки решава за себе си.
Съгласна съм за залите, но ще ви кажа защо все пак ще си купя уред.По идея харесвам спорта навън, имам си велосипед(та велоаргометъра отпада, безмислено е да имаш два велосипеда ;-) ), освен това харесвам и бягането и въжето, но зимата не става...неприятно е, да се навличаш, а и идеята е да се потиш и да изразходваш, пък студеният въздух направо ми разказва играта на носа и гърлото! Гирите са тук у дома, имам си програма за корема, за бедрата, за дупето, леки серии с приятен ефект...обече това в домашни условия не е достатъчно през студените месеци.
Залите не предпочитам по няколко основни причини, тук ще изключа факта, че времето ми е наистина ограничено, когато все пак ходих и си имах карта се оказа, че не можеш да си свършиш цялата тренировка като хората защото....от три пътеки, нещеш ли работи една, почва се чакане, ако някой е преди теб и този някой обича да бяга като теб, поне 30 мин., после тъкмо си приключил с рязгряващия крос и гладиатора се оказва пак зает, а другият е за мъже и някак си не върви да им се пречкам на момчетата с големите мускули, добре казвам си...отивам на гиричките, и когато все пак успея да приключа със сериите по уредите и ми се иска да покарам велоаргометъра за край се оказва същото като с пътеките...как да ми се иска да ходя на зала, една тренировка от два часа, може да се превърне в досадно чакане и нервене, което не е приятно в четри часово мъчение! Има и хубави зали в града, но те наистина са далеч от дома ми.
За това остава въпроса, степер или кростренажор и ако е степер кой от двата модела?! :)
Благодаря ви предварително за вниманието и полезните съвети, на по-опитните от мен!
28.10.08
10:41
ами степера,който има движение на страни е по-добрия от двата.А дали степер или кростренажор не мога да ти кажа.Нека по-компетентните ти препоръчат ;)