29.10.08
07:47
Въпроса е ясен, аз лично много рядко изпускам предмишницата, правя 2 серии за горна и 2 серии за долна част... в деня когато тренирам ръце ...
Аз пък даже и не съм опитвал да ги тренирам. Ако изключим това, че примъквам торбите с покупките всяка седмица на ръце... :)
Не правя специализирани упражнения. Преди съм пробвал, ама нещо ми идва нанагорно. Навиване/развиване на макара, май е най-доброто упражнения за тях. Опитвал съм и тренировки за по-силен хват, но дадоха отрицателен резултат, преуморих ги нещо.
Единствено, разчитам че от сгъвания с надхват и натоварването от другите упражнения(тяги, набиране, гребане), ще е достатъчно.
Колкото до самите предмишници - за мен са важна мускулна група. :)
Мнението беше редактирано от 6th на 29.10.08 08:48.
29.10.08
10:59
Ако всички останали мускули ми бяха перфектни щях , ама при положение , че имам още много да наблягам на тях :)
тренирам, но не постоянно, само когато съм на 4 или 5 дневен сплит. нещо не мога да разбера как се дели на горна и долна част? горната към лакътя и долната към китките ли се явяват?
горната е изградена от множество мускули и се намира отгоре когато предмишникът ти е успоредно на земята с дланта надолу, а долната ,мисля, е изградена от два мускула които са съответно от долу :)
Аз пък ги тренирам - много ми се ще хватът ми да не изостава толкова от гърба, кръста и краката и да мога да правя нужните ми повторения мъртва тяга без фитили (само там ползвам такива, де).
29.10.08
18:00
Когато имам време. Което е много рядко. Не е лошо да се тренират иначе.
29.10.08
18:10
и аз когато имам време.но те си се натоварват достатъчно от другите упражнения
Тренировките ми са така разпределени, че в един от дните тренирам бицепс и корем..което сами се сещате, че е лека като цяло тренировка..затова тренирам и предмишник в същия ден.А и съм на мнение, че големите предмишници придават завършен вид на масата на цялото тяло.Смешно изглежда ако си едър а с малки предмишници, особено когато носиш къси ръкави.
Не. Тя и сега едва ми смогва на тренировката за гръб, излишно е да я натоварвам допълнително, пък и ми и напълно пропорционална. Никога не съм я тренирал отделно и не възнамерявам. Правя достатъчно тежки базови упражнения, така че да отделям специално внимание на предмишницата е излишно.