24.10.08
12:10
Толкова ли не може без плодове, защото навсякъде из форума чета и пише, че трябва да се ограничават. Аз обаче не мога без плодове, та въпроса ми е може ли да си ям нормално плодове? Иначе други много въглехидрати не ям кой знае колко.
24.10.08
12:36
Офф пак тия глупусти за плодовете.Яж си плодове и да не ти пука.Не ги слушай разните пуберчета където си мислят,че знаят всичко и някой им казал,че от 1 банан вечер примерно ще станат 100 кила лой.Аз примерно миналото лято тренирах от 20:00 до 22:00 и после си правех шейк със 100гр захар пък талията не мръдна повече от 1 сантиметър нагоре,а какво остава за плодовата захар.
24.10.08
12:50
ЯЖ ПЛОДОВЕ! Ако се омазняваш,то търси проблема другаде,а не в плодовете!
Недей на толкова категорични мнения да се връзваш.
Яж умерено плодове, като избягваш грозде, банани, сини сливи.
Цитрусови плодове, ябълки, киви са по-добрият избор.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 24.10.08 12:58.
24.10.08
14:04
Глупости, можеш без плодове. Ебаси и ненужната храна.
24.10.08
14:17
казано от Георги Николаев на 24.10.08, 14:04:
Доста глупаво изказване :)
Интересно ми е какво ти е мнението за зеленчуците ?
Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 24.10.08 14:28.
казано от AdidaS на 24.10.08, 12:10:
Толкова ли не може без плодове, защото навсякъде из форума чета и пише, че трябва да се ограничават. Аз обаче не мога без плодове, та въпроса ми е може ли да си ям нормално плодове? Иначе други много въглехидрати не ям кой знае колко.
Значи, аз понеже си падам малко по точността и малките детайли държа да изясним следното - ти МОЖЕШ без плодове. В тях няма нищо жизнено необходимо и незаменимо, така че спокойно можеш да караш без тях, познавам хора, които го правят дълги години вече. Ти обаче ги обичаш вкусово и НЕ ИСКАШ да се лишаваш от тях. Дано видиш разликата, защото е важно по принцип да се прави точно между тези две понятия.
И да, можеш да си ядеш нормално плодове, стига твоето разбиране за “нормално” да не включва разни извращения (че имаше хора дето по 1 кило грозде дневно праскаха :) ). Ако не се тъпчеш няма да напълнееш, кой знае какви ползи също няма да имаш - общо взето пълна нула (нито лошо, нито хубаво).
Но има и един тънък момент - зависи малко и от целите. Ако искаш просто да “отслабваш” няма да има проблем, стига останалото да е както трябва. Ако обаче искаш да слезеш от 7-8% мазнини на 5-6 примерно - по-добре ги спри ;)
24.10.08
14:46
Боже,откога и плодовете станах вредна храна,junkfood и т.н. Накъде отива този свят (форум)? ха ха Няма изобщо да споря по тая тема,луди са тия хора, които ограничават яденето на плодове по какъвто и да било повод.
Айде със здраве и не е нужно да ми опровергавате мнението,казах каквото казах.
24.10.08
16:50
Еее недей така де.Аз лично не съм ял плодове от лятото ,сигурно 2 месеца.Единствено банани за след тренировка и малко грозде наскоро.
Плодове най-добре си хапвай към някоя междинна закуска
Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 24.10.08 16:51.
24.10.08
17:49
Темата е излишна! На който му се хапват плодове да си хапва.И който мисли,че плодът е излишен и в него няма абсолютно нищо хранително и полезно,то той може да се хвърли отнякъде.Понякога стигате до крайности в изказванията си!
казано от AdidaS на 24.10.08, 12:10:
Дотолкова са ти нужни плодовете и зеленчуците, че от тях се набавят някой витамини и минерали...соли.
24.10.08
18:17
Преди време пак имаше такъв спор писах колко лесно разтворима и колко лесно се абсорбира фруктозата от човешкото тяло и че като цяло плодовете са супер полезна храна в умерни количества но пак излязох крив както и да е
Личното ми мнение е че плодове можеш да си хапваш стига да не се тъпчеш с тях :)
казано от sasch на 24.10.08, 17:49:
И който мисли,че плодът е излишен и в него няма абсолютно нищо хранително и полезно,то той може да се хвърли отнякъде.
Ей сега отивам да се хвърля някъде ;)
И по темата - зависи от количествата, зависи от плодовете, зависи от целите.
Не вярвам някой да омазни от плодове, но и не вярвам да се изчисти качествено, ако ги яде в големи количества.
Мнението беше редактирано от Петко К на 24.10.08 18:19.
24.10.08
18:21
http://bg.wikipedia.org/wiki/Фруктоза
24.10.08
19:03
Темата всъщност е доста проста - абе,обичам да си похапвам плодове,но хората ми викат “недей,забранено е”,но аз наистина обичам плодове и за това питам вас - мога ли да си похапвам. И изведнъж хората почвата да му пишат как няма никъв смисъл да яде плодове, тъй като нямало нищо у тях и едва ли не е безмислено да си уморяваш устата като предъвкваш някакви си там люспи,семки и прочие . Не ядеш винаги храната заради съдържанието й,понякога я ядеш просто защото ти е вкусно. А когато ти е вкусно и безвредно,тогава какво повече говорим? И само не ми казвайте колко е вредно преяждането с череши,ягоди,пъпеш и т.н.
И аз съм на твърдо мнение, че без плодове не може. Познавам и биолози, които ще кажат същото. Най-малкото заради антиоксидантите, които съдържат, но и куп други вещества, които е трудно или направо невъзможно да се добавят друго яче.
Освен това, да зависи от целите и природата на всеки човек, дали трябва да ограничава чувствително плодовете или не.
Така и не се разбра какви са целите на автора. Но като цяло плодовете няма смисъл да се ограничават.
казано от MI5 на 24.10.08, 14:46:
Боже,откога и плодовете станах вредна храна,junkfood и т.н. Накъде отива този свят (форум)? ха ха Няма изобщо да споря по тая тема,луди са тия хора, които ограничават яденето на плодове по какъвто и да било повод.
Айде със здраве и не е нужно да ми опровергавате мнението,казах каквото казах.
И аз чета постовете на всички тези хора, които казват, че не трябвало да се ядат плодове, че дори били вредни. А бе хора, вие мозък имате ли бе? Не, не, няма да се включвам в такава дискусия, просто ума ми не го побира!
казано от LttS на 25.10.08, 08:24:
казано от MI5 на 24.10.08, 14:46:
Айде със здраве и не е нужно да ми опровергавате мнението,казах каквото казах.И аз чета постовете на всички тези хора, които казват, че не трябвало да се ядат плодове, че дори били вредни. А бе хора, вие мозък имате ли бе? Не, не, няма да се включвам в такава дискусия, просто ума ми не го побира!
Умът ти не побира кое? Къде има постове, в които да е казано че не трябва да се хапват плодове или че са вредни? Не чета всичко от форума, но поне доколкото знам не само в тази, ами в никоя тема по въпроса няма такова изказване. Ти къде го видя не е ясно (както и това с junkfood-а откъде се появи, голяма загадка).
Виж, това доколко е смислено да ги ядеш, е друг въпрос. Смисъл от яденето им има само ако са ти вкусни и това общо взето ще е единствената струваща си да се отбележи полза от тях ;)
25.10.08
16:37
казано от G33K на 25.10.08, 11:07:
Виж, това доколко е смислено да ги ядеш, е друг въпрос. Смисъл от яденето им има само ако са ти вкусни и това общо взето ще е единствената струваща си да се отбележи полза от тях ;)
И тя е абсолютно достатъчна да си похапваш като пич ;)
казано от MI5 на 25.10.08, 16:37:
И тя е абсолютно достатъчна да си похапваш като пич ;)
Несъмнено е така.
01.11.08
22:55
Преди време карах предимно на плодове..най- вече ябълки, понеже много ги обичам и бях слаба ли слаба... :-S От както се осъзнах и започнах фитнеса и апетитът ми нарастна до небето :gulp: и се храня с “човешка” храна, съм поне 5-6кг отгоре. Пък иначе има дни, в които (освен другото) стигам и до кило, че и повече на ден ябълки, круши...каквото и да е. По 200г стафиди наведнъж хапвам, не мисля,че съм напълняла “мазно”; по- скоро съм качила мускулна маса, ама доста и затова тежа повече и съм малко по- едричка в сравнение с преди.
и все пак...
An apple a day, keeps the doctors away ;)
02.11.08
12:40
Все едно идях как един слон се изсра в чинията ми с това изказване. Глупак.
03.11.08
06:39
Е, да се въздържаме от грубости и цинизми... Хората се чудят как да си набавят качествени плодове и да си го позволят финансово в достатъчните количества, а Гошо - ненужна храна!Чакай само да не чуят диетолози, броматолози и консултанти по храненето, че ще станем за смях пред просветеното общество. Истина е, че за целите на всеки конкретен хранителен режим количеството и качеството се преценяват и адаптират, но да се говори, че единствената полза от консумацията на плодове е само техният вкус, е просто немислимо! Четене трябва тук!
03.11.08
09:32
казано от Ива Павлина на 03.11.08, 06:39:
Е, да се въздържаме от грубости и цинизми... Хората се чудят как да си набавят качествени плодове и да си го позволят финансово в достатъчните количества, а Гошо - ненужна храна!Чакай само да не чуят диетолози, броматолози и консултанти по храненето, че ще станем за смях пред просветеното общество. Истина е, че за целите на всеки конкретен хранителен режим количеството и качеството се преценяват и адаптират, но да се говори, че единствената полза от консумацията на плодове е само техният вкус, е просто немислимо! Четене трябва тук!
Трябва ама напоследък не е на мода сред младежите :smirk:
Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 03.11.08 09:32.
03.11.08
10:38
G33K, благодаря ти, че ме споменаваш в едно от мненията си с моето развратно приключение с гроздето. Чувствам се поласкан.
Захарта в плодовете не е толкова страшна. Те съдържат фибри, а всички знаем (или поне така наивно се надявам години наред) както правят те.
Пазете се от всякаквите му там натурални сокове. Там целулозата е отделена.