31.10.08
17:35
Здравейте.За първи път пиша в този раздел.Значи днес имах тренировка за ръце и усетих много силна болка в лактите.Усетих я докато правех френско.На какво може да се дължи.Благодаря предварително !!!
P.S На 15 год.
стаж 5 месеца
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 02.11.08 21:47.
Недостатъчна загрявка. Френското е много взискателно упражнение в това отношение.
казано от Boby_ на 31.10.08, 18:05:
Недостатъчна загрявка. Френското е много взискателно упражнение в това отношение.
A как да загрявам лактите ?
Дори да му е рано на 15, не е това причината.
Аз така и не можах да се науча да загрявам лактите преди френско, ако правя само трицепс. Затова “наместих” трицепса или след бицепса, или след рамото - в зависмост от конретната програма за сезона, която следвам. И в двата случая 3-4 многоставни упражнения преди това са достатъчни за загрявка.
Единствено мога да ти препорь4ам да правиш 2-3 серии кофи4ки преди да по4неш сьс свободните тежести.Като ги правиш и когато спускаш тялото задьржаи в долна позиция за няколко секунди,пробваи да “пружинираш” и после избутаи в изходна позиция.Аз ли4но не по4вам упражнения за трицепс без да сам правил кофи4ки.
Най-вероятно те болят,защото ги претоварваш.Намали упражненията/сериите си за трицепс/гърди/рамене и виж кво ще стане.
02.11.08
21:30
И мен ме скъсват лактите от френското и от 1во упражнение го направих 3то - след тесен хват и кофички с тежест. Значително по-малко ме болят,отделно си купих и налакътници.
На този етап замени френското. Загрявай добре! Не използвай прекомерни тежести. Изпълнявай правилно упражнението, а ако се колебаеш кое е правилно потърси в интернет.
05.11.08
16:56
еми например , аз точно не знам как се казва това опръжнение , но имам един приятел с същите проблеми .. Значи то е нещо като френско згъване с дъмбел прав , загрявай ги така , но с малко килограми и би трябвало да стане ! Успех , ако намеря упръжнението ще пиша ;)
Намерих го , Упръжнението се казва “Разгъване на дъмбел зад глава” ето ВИЖ
Надявам се да съм ти бил полезен ! Прави го с двете ръце едновременно , прав (да не си седнал) и го прави с по-малко килограми , за да загрееш !
Мнението беше редактирано от gogata2427 на 05.11.08 17:03.