Протеин за възрастен човек

05.11.08
19:32

Здравейте,

искам да се консултирам и с вас! Дядо ми е на 83г. Доста е отпаднал напоследък. Според вас наред с лекарставата с които го тъпчат дали 6те му се отрази добре и един протеин. Ще помоля само за компетентни мнения на хора запознати с протеините и аминото. Спрял съм се на Маtrix5. Аз го взимам и съм пове4е от доволен но съм на 28 все пак. Дядо ми има проблеми със серцето както пове4ето в-ни хора и не е мн. добре с 4ерния дроб. Според вас Matrix-a дали може да има и някакво отрицателно въздействие в/у неговия организъм?

NE

05.11.08
21:06

Ами приятел , не мисля.Чито ми имаше проблеми с черния дроб и си взимаше някъв на
Musashi.Нямаше никакви проблеми,даже се чустваше по-добре,тъй като нямаше голям апетит.Евала че мислиш за дядо си.Малко хора не гледат само себе си...

NI

06.11.08
10:35

Най-добре се консултирай с лекар...

06.11.08
10:48

Моя позната когато беше бременна не можеше да поема храна и беше постоянно на системи лекарят /някакъв доцент/ и каза да пие суроватъчен протеин, така че мисля, че няма да му навреди

06.11.08
10:55

Суроватката е най-добрия вариант за проблеми с черния дроб, но трябва да си сигурен , че е чиста, особено когато ще се консумира от болен човек. Но дори и тя трябва да се употребява в норма.....излишъкът от протеини също има отрицателни ефекти – покачване на теглото, складиране на излишните калории под формата на мазнини, дехидратация, увреждане на черния дроб. При по-висок прием на протеини се отделя повече калций, а това влияе деструктивно и на костната система.

Мнението беше редактирано от Ambriel на 06.11.08 10:58.

06.11.08
12:42

Благодаря за мненията. Значи по добрия вариант е суроватка в неговия случей.
А суроватъчния кога е хубаво да се приема?

Мнението беше редактирано от shiko на 06.11.08 12:44.

06.11.08
14:27

Защо суроватката да е най-добрият вариант за проблеми с черният дроб? С какво е по-различен един комбиниран протеин?

06.11.08
15:03

Най-вече зареди аминокоиселините метионина , треонина ,триптофана от заменимите -  Аспарагинова киселина ,Карнитина,Цистина,Орнитина. Повечето имат липотропно действие, което контролира мастното отлагане в черния дроб. Цистина например има предпазващо действие над черния дроб  спрямо токсичните ефекти( алкохол, цигари...), орнитина - подобрява функционирането на черния дроб и обезвреждането на токсичните вещества в него.
Да, има ги и в казеиновия и яйчния протеин, но суроватката се усвоява по-добре.

Мнението беше редактирано от Ambriel на 06.11.08 15:26.

06.11.08
17:10

Идеята е добра.Но не знам дали протеин трябва да е?Или може би някакъв гейнър?Пишеш,че е отпаднал напоследък.Въглехидратите са една бърза енергия.И по принцип имат благоприятен ефект при чернодробни проблеми.Протеина е в основата на ензимите в човешкото тяло.От него се изработват и имунните тела,които ни защитават от болести и инфекции.Простудните болести са бич за възрастните хора.Много от тях имат слаб имунитет и умират от пневмония през зимата.Същевременно възрастните имат значително забавен метаболизъм.Бъбреците и черният дроб имат често намален капацитет,дори при здрави хора.Ние тук търсим за нас протеин с висока концентрация.А при тях това може да създаде проблеми при преработването и елиминирането от организма им.За тях трябва по-малка доза или по-слаба концентрация на веществото.НЕ ТРЯБВА да съдържа съставки повишаващи кръвното налягане и прекалено големи количества витамини.За възрастни могат да имат ефект като чук по главата,тоест доста непредвиден и нежелан.Например обсъждания в тоя сайт креатин монохидрат,от който 16 годишни вдигат кръвното.Карнитина също едва ли е подходящ за възрастни в дозите за билдъри.Не знам какво съдържа Матрикс 5.Добре е да четеш състава на препаратите.Умело подбран суплемент може много да помогне на възрастни,немощни хора да се възстановят и стабилизират.

06.11.08
20:23

В какъв смисъл суроватката се усвоява по-добре от другите два вида протеин?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1