23.10.08
18:05
Здравейте,
натрупах година и 8 месеца опит в залата, като през това време съм употребявал като добавки само протеин. За времето успях да сваля телесните мазнини от около 23 до 14,5% и въпреки че има още какво да се желае, съм решил и започвам от началото на ноември един стак за покачване на ММ: Кре-Алкалин, Протеин, Глутамин и Витаминки. За да документирам напредъка ще си направя и дневниче.
Сега обаче имам няколко общи въпроса що се отнася добавките, които започвам сега:
1. При този стак, подпомагащ качването на ММ, по какъв начин точно трябва наглася храненето си? Конкретно ме интересуват въглехидратите, но и другите компоненти, така че да приемам достатъчно храна, но все пак да не трупам ненужно мазнини, които да чистя пролетта?
2. Принципно си мисля да приложа стака 2 месеца - правилно ли е това, или е много/малко?
3. Трябва ли да внимавам за нещо конкретно при приема на тези добавки, за да няма странични ефекти?
Благодаря Ви предварително,
казано от munich на 23.10.08, 18:05:
1. При този стак, подпомагащ качването на ММ, по какъв начин точно трябва наглася храненето си? Конкретно ме интересуват въглехидратите, но и другите компоненти, така че да приемам достатъчно храна, но все пак да не трупам ненужно мазнини, които да чистя пролетта?
Бавни въглехидрати преди тренировка,бързи след.Белтъчините през целия ден да са на ниво,а мазнините ги махай.
2. Принципно си мисля да приложа стака 2 месеца - правилно ли е това, или е много/малко?
За стака е достатъчно,но за маса 2 месеца не стигат.
3. Трябва ли да внимавам за нещо конкретно при приема на тези добавки, за да няма странични ефекти?
Приемай достатъчно вода заради креатина - да не натоварваш бъбреците.1 съвет от мене - по-добре вместо кре-алкалина(който е за сепарация и релеф) вземи фосфат или монохидрат или естер(фосфат е моя фаворит).Успех :)
Мнението беше редактирано от Владимир на 24.10.08 11:00.
по какъв начин точно трябва наглася храненето си?
При положение, че изпитваш затруднения при правенето на хранителен режим, това колко стаж имаш в залата няма абсолютно никакво значение. Оправи си храненето и после мисли за добавки.
а мазнините ги махай
ГРЕШКА!!!
по-добре вместо кре-алкалина(който е за сепарация и релеф) вземи фосфат или монохидрат или естер
Кре-алкалинът е по-разумният избор.
25.10.08
14:32
От кога етил-естер и фосфат ЗАДЪРЖАТ вода.Интересното при тези две форми е,че не е нужно да приемаш много вода (както е при монохидрата).Пък и монохидрат да е...трябва да си професионалист,с много-добре изчистена фигура,че да усетиш това задържане на вода.
Да съм казал, че задържат вода !? Определено монохидрата е по-добрия вариант за ММ отколкото кре-алкалина !!!
Благодаря Ви за съветите. Междувременно успях да си набавя Кре-Алкалина - една опаковка от 80 капсули на Про-Нутришън. Как ми препоръчвате да го дозирам, съответно при 5 тренировки седмично? Останалото - глутамин и протеин също е налице и утре започвам стака.
Поздрав,
казано от Владимир92 на 24.10.08, 11:00:
Бавни въглехидрати преди тренировка,бързи след.Белтъчините през целия ден да са на ниво,а мазнините ги махай.
Я моля ти се ми оябсни какво точно имаш предвид с това “мазнините ги махай”,че ми стана наистина много интересно?
Междудругото сега се сещам да Ви попитам, дали е по-удачно в този цикъл да комбинирам със суроватъчен протеин, гейнер или матрица? При гейнера особено ме притеснява наличието на въглехидрати, което да ми качи и мазнините.
Благодаря Ви
казано от tra^la^la на 02.11.08, 18:30:
казано от Владимир92 на 24.10.08, 11:00:
Я моля ти се ми оябсни какво точно имаш предвид с това “мазнините ги махай”,че ми стана наистина много интересно?
А наситени мазнини?
И един последен въпрос:
Препоръчаха ми да пия добавките по следния начин
В тренировъчен ден:
Сутрин: Протеин
Преди тренировка: чаена лъжичка Глутамин + 2 капсули Кре-Алкалин
След тренировка: чаена лъжичка Глутамин + 2 капсули Кре-Алкалин + Протеин
В нетренировъчен ден:
Само 1 доза Протени, най-често пак сутрин или като заместител на ядене
Въпроса е:
В каква последователност да пия нещата след тренировка? Може ли глутамина да се пие с протеина и какво време трябва да измине, за да пия Кре-Алкалина?
Мерси
Според мен кре-алканина и глутамина трябва да ги пиеш и в нетренировъчен ден....
Каква консумация точно имаш предвид? Имаш ли идея за горния ми въпрос?
Мерси
Глутамина можеш да го слагаш в протеиновия шейк.ГЛутамин пии сутрин-5 гр,преди и след трен 5 гр,преди лягане 5гр.В нетрен. дни-само сутрин и преди лягане.Протеина в нетренировъчен ден ако имаш $$ можеш да добавиш още една доза в зависимост как ти е храненето(ако куца е добър избор).
За кре-алкалина не знам.На коя фирма е?Какво пише на опаковката?