Мога ли да смеся тези две диети за максимален резултат

07.11.08
10:57

Искам да смеся Високо мазнинна диета с Високо въглехидратна диета с цел покачване на максимално килограми. под смеся разбирам в диетата ми да има продукти както от високо въглехидратната диета така и от високо мазнинната

DI

07.11.08
13:18

=морско свинче :)

07.11.08
15:28

Висок съм и имам нужда от килограми. Смятам че отговорът ти е безсмислен.

07.11.08
15:45

казано от avirex на 07.11.08, 10:57:

Искам да смеся Високо мазнинна диета с Високо въглехидратна диета с цел покачване на максимално килограми. под смеся разбирам в диетата ми да има продукти както от високо въглехидратната диета така и от високо мазнинната

И как точно ще приемаш 60% мазнини, 60% въглехидрати и 20-30% белтъчини? :)
То въпроса не е продуктите, а в съотношенията на хранителните вещества.

07.11.08
16:26

Идеята ми е да ям  на куп храните от двете диети:

# хляб и хлебни изделия
# ориз и оризови изделиядруги зърнени храни (елда, пшеница, ечемик, ръж, просо)
# захар и захарни изделия
# царевица, царевични изделия
# картофи, картофени каши
# грах
# овесени ядки

и

*  ядки
  * месо и месни изделия
  * яйца
  * риба и морски деликатеси
  * семена
  * мляко (пълномаслено) и млечни изделия (сирена, извари, кашкавали и др.)

търся по голям резултат.

Мнението беше редактирано от avirex на 07.11.08 16:31.

07.11.08
17:02

казано от avirex на 07.11.08, 16:26:

Идеята ми е да ям  на куп храните от двете диети.

Towa ni nai-malko ne oznacawa, ce kombinirash Високо мазнинна диета с Високо въглехидратна диета.

Ocewidno wyprosyt ti ne e formuliran kakto trqbwa.

07.11.08
17:17

Добре ще се постарая да формулирам въпроса си максимално ясно. От диети не разбирам много така, че простете невежеството ми. Искам да започна постепенно да качвам килограми. За целта потърсих диети в Интернет който да имат такъв ефект. Двете които ми се сториха най-качествени са високо въглехидратната и високо мазнината. И в двете има много важни елементи от които се качва телесна маса. Ако избера високо въглехидратната губя продукти като ядки , месо, яйца. Ако избера високо мазнината губя ориза и сладките неща. Искам да направя нещо средно в което да мога да ям от всичко за да постигна максимален резултат.

07.11.08
17:24

Малък си и пишеш глупости!
Да си на ВВД не означава да ядеш само въглехидрат и протеин и никакви мазнини,а ГЛАВНО въглехидрат и протеин.ВМД се осланя ГЛАВНО на мазнини.Яж ВСИЧКО!Аз плщя яко въглехидрати и яко мазнини(животински и растителни).Диетата за покачване на ММ е диета на + калории.Без значение откъде идват.

07.11.08
17:26

Високовъглехидратна диета, високомазнинна диета, високо-незнамсикаква диета и не знам си още какво... защо?
Само на мен ли ми се струва, че нещата са супер прости. Просто яж. Остави режима за когато си изградил мускулатура за чистене (обикновено отнема доста години). Щом искаш да качваш - яж по много и от всичко (като разбира се - говорим за читави храни, захарните изделия, белия хляб, пържените картофи и останалите гадости ги забравяме). Режими, часове, ала-бала...5-6000+ калории, яко ядене по всяко възможно време яко трениране - ето ти качване. Останалото е излишно обременяване с ненужни работи.
edit: Общо взето като горния пост, ама го нямаше като почвах да пиша  :lol:

RO

08.11.08
08:23

А и да не пренебрегваме незначителния факт, че приема на мазнини забавя усвояването на белтък, което всъщност е малката уловка. Истината е , че за да имаш здрав мускул белтъците са изграждащия елемент, въглехидратите са горивото. Не прекалявай с горивото гледай само резервоара да е достатъчно пълен  и да не прелива, иначе си е разхищение.

10.02.11
16:54

аз мислех, че идията на диетите е именно да разграничи малко храната по видове. единия ден въглехидрати, другия ден белтъчини, а не всичко на куп

10.02.11
17:01

казано от marrisa kolen на 10.02.11, 16:54:

аз мислех, че идията на диетите е именно да разграничи малко храната по видове. единия ден въглехидрати, другия ден белтъчини, а не всичко на куп

Мисленето ти е грешно.

Avirex, не разсъждаваш правилно. Просто това, което си мислиш няма как да стане. Всяка една диета си има своя философия и теза. ВВД - много въглехидрати, но за сметка на това минимално мазнини, защото много от двете заедно причиняват затлъстяване. НВД - минимално вълехидрати, за да може организма да използва за енергия главно мазнини, и в по-малка степен белтъци. Ако приемаш повече въглехидрати, използването главно на мазнини е трудно постижимо, поради повишеното количество инсулин. Както и да...става въпрос, че всяка една диета си има своя теория...няма най-добра и най-лоша. Избери си една, която най-много ти допада на теб и я изпълнявай. След време мини на друга. Ако пък толкова държиш да ядеш от всичко, си разпредели въглехидратите, протеина и мазнините в съотношение 45%:30%:25% и ще може да си хапваш от всичко. То и сега можеш, но диети като ВВД и НВД са крайни по отношение на определени макронутриенти. Вариант е и РБД. То също включва всякакви храни :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 10.02.11 17:22.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1