Въпрос, относно хранителен режим за покачване на маса

08.11.08
17:09

Здравейте,
Висок съм 175, тежа 62 кг, гръдна обиколка 103, бицепс 32-33, талия 78 някъде...Храня се по 6-7 пъти на ден.Ето една примерна моя диета

1. 10:00 : Кофичка кисело мляко , с достатъчно овесени ядки за да стане сравнително гъсто, сушени плодове, стафиди и 1с.л. мед
2. 12:00 :4 филий пълнозърнест хляб ( Бонус, примерно )  с луканка/св. филе и сирене
3. 14:00 :Ориз + 2 кюфтета и кебапче
4. 16:00 :Банан (  преди тренировка )
5. 17:30 :Банан + 30гр сурватъчен протеин(след тренировка ) ( Universal ultra whey )
6 19:00 :2 филий пълнозърнест хляб с месо и сирене
7 21:00 : картофено пюре/ориз с някакво месо или риба
8 преди лягане млечно яйчен протеин ( пак Universal )
Тренирам 4 дни в седмицата, Понеделник, Вторник , Четвъртък  и Петък.Неделя правя кардио.В нетренировъчни дни яденета 4 и 5 са обединени в едно, под формата на някаква бобена салата, ( боб с лютеница примерно ) или друго богато на въглехидрати ядене и не пия суроватъчният протеин, пия само млечно яйчния преди лягане.От бая време не съм мръднал, а напоследък имам чувството дори че спадам...скоро не съм се мерил като килограми, а и за обиколките не си водя някаква сериозна статистика, но ми се струва че видимо спадам...допускам че може и да е психическа измама... :)Всеки случай, не качвам маса, стоя си на едно ниво а и не омазнявам...единственото, което се получава е че ставам по релефен, но в случая това не ми е приоритет.

Интересувам се от всякакви забележки или препоръки за хранителният ми режим и начина ми на трениране.

Благодаря предварително

Поздрави

08.11.08
17:13

Въглехедратите са ти малко според мен... може да ги увеличиш с един гейнер примерно

09.11.08
03:33

Махни го това кардио

RO

09.11.08
07:52

Според мен кардиото трябва да остане. Кардио не означава  само топене на мазнини , самата дума КАРДИО, трябва да подсказва, че е свързано нещо със сърцето. Сърцето също е мускул, който трябва да се тренира, ако искаш да не ти изостава от останалите. Кардииото дава сила, издражливост, отлична циркулация на кръвта, тонус, прави мускула по детайлен и изваян, краката се оформят. Мисля, че се превърна едва ли не в мит , че който иска големи мускули и няма мазнини не трябва да прави кардио. С 1 път седмично кардио по 30 минути няма да изгорите мускулите си.Кардиото също подобрява и дишането и нямаш онзи гаден недостиг на въздух ако правиш нещо по динамично. Диетата бива. Само гледай сутринта овесените ядки да са 150 грама , махни сиренето дето си го сложил. Гледай поне два пъти в деня да приемаш сложни въглехидрати с някакво месо, под месо имам предвид истинско месо(не колбас и купешка кайма)... Успех!!!

09.11.08
08:26

Мерси за отговорите.Аз също мисля, че кардио веднъж в седмицата, не ти топи от мускулите и е полезно!Защо да махам сиренето?То е доста богата храна на бавен протеин...Още един въпрос...нощем спя по 6-7 часа макс...лягам си късно, но реално проблема е че се събуждам рано.Странното е че не се чувстван изморен.Само очите ми като че ли имат нужда от повече сън.Възможно ли е това да се дължи на нощният протеин?Преди пиех мусаши 92% нощен и нямах такива проблеми...

09.11.08
08:40

И аз мисля, че сиренето не ти пречи - мазнини+белтък, кво му е лошото... що се отнася да спането не писля , че проблема е в протеина...  :P

RO

09.11.08
12:30

Сиренето е много солено, по добре извара :)
http://www.bulgar-bg.com/forum/viewtopic.php?p=20060&sid=659b1ec2b93af15136b22462c960e442
Количеството белтък което ти е нужно и трябва да приемеш примерно със сиренето е по малко от солта и мазнините. Това го прави лош източник. Искам да кажа , че не можеш да го използваш като постоянен източник, понеже в количеството сирене което трябва  да изядеш , за да си набавиш нужния белтък има доста сол и мазнини.

Мнението беше редактирано от Rock_acdc на 09.11.08 13:26.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1