Прохормоните като цяло и в частност за Анимал Стак

Темата е заключена.
DI

10.01.05
01:34

В тази тема док обеща да разясни някои работи за прохормоните. Понеже поръчах Анимал Стак ( Universal ) на скоро за изгодна цена и бих искал да знам нещо повече за прохормоните. До колкото съм запознат с продукта на Universal и от хора които са го използвали в чуждестранни форуми, този продукт не проявява някакви видими странични ефекти ( при него гинекомастията е изключена ). Доста голяма част от хората използвали Стака не са получили нито положителния нито отрицателния му ефект ( от сега съм предубеден, че на мен няма да ми повлияе ). НО има хора доволни от продукта - наддаване с 4килограма, наддаване с 3килограма и тн. Осъзнавам че повечето реклами адресирани към него са не само преувеличени а и невярни написани с цел да се продава повече и повече. Темата ще е точно за това - дискусия около прохормоните и лъжите около тях ( най-вече отправяни от страна на големите фирми за производство на хранителни добавки ).

11.01.05
04:04

Ами аз съм чел мненията в много международни форуми и повечето (70%) ги оплюват.. като абсолютен болкук, но щом имаш друга информация.. ок.

11.01.05
11:11

Прохормоните са прекурсури на хормоните. Например DHEA се конвертира към андростендион, а от там към тестостерон.
Това което рекламите премълчават е факта че прохормоните се конвертират към естрогени и по специално към силно активния естрадиол.
Предполагам сте чували историите за гинекомастия от употреба на прохормони? Това веднага се обяснява с процеса ароматизация на андрогените, но това просто не е вярно! Гинекомастията при употреба на прохормони е резултат НЕ на излишъка на тестостерон и действието на ензима ароматаза върху него, а на ензимната конверсия на прохормона към най-силния естроген - естрадиол. За тези от вас които внимават в картинката би трябвало вече да им е ясно защо прохормоните имат толкова различно действие върху мъжкия и женския организъм. При мъжете концентрацията на естрадиол в кръвта е много ниска, нормата е (0.03-0.16) nmol/l докато при жените стойности до 1.8 nmol/l се считат за нормални в периода на овулация. Ето защо малкото количество естрадиол получен от конверсията на прохормоните за мъжете е фатално и може да доведе до гинекомастия, докато за жените това е ОК. За тези които не са забравили, че жените си нямат тестиси (толкова съм благодарен :) ) е ясно, че от друга страна малкото количество тестостерон получен от конверсията на прохормоните за женския организъм е източник на много (надявам се търсени и желани) промени, докато при мъжете , където нивата са по-високи разликата не е така осезаема.
За да не изписвам дълги и уморителни постове ще опитам да направя дългата история кратка с помощта на един пример.
Представете си че хвърляте в организма си монета, като от едната страна на монетата пише тестостерон, а от другата естрадиол, грубо казано това се получава когато се употребяват прохормони. За малко да забравя да кажа, че преди да падне не знаете колко точно е голяма монетата ...

Според мен е добре като правим нещо да знаем точно защо го правим. Когато приемаме прохормони целта всъщност е да увеличим концентрацията на тестостерон в кръвната плазма. Защо тогава да постигаме тази цел по толкова ненадежден, скъп и пълен със странични ефекти начин? Същото нещо може лесно, евтино и надеждно да се постигне, като се ползват естери на тестостерона, като при това може точно да се планира времето на действието и концентрацията на хормона.

Конкретно за Animal Stack, ако обърнем внимание на етикета ще видим че прохормона е само една от 8те основни групи вещества заедно с инхибитори на ароматазата, ДХТ блокери, стимулатори на термогенезата, GH стимуланти, мултивитамини, хепа протектори, енергостимулатори. Аз мисля че дори да ги нямаше прохормоните, които са короната на продукта, ефект от него пак щеше да има! При добро хранене и осигуряване на време на мускулите за възстановяване би трябвало продукта да дава добри резултати.
Въпроса обаче защо да правим лесни неща по сложни и скъпи начини си остава!

DI

11.01.05
16:57

Знаех си че ще излезне нещо добро от тази тема 8) ( the_doc RLZ :P ). Тук ако някой има информация какви хранителни добавки е добре да се приемат за увеличаване ефекта на стака, да пише да разширим малко темата. Примерно удачно ли ще бъде заедно с него да приемам еленов корен, трибестан; креатин, глутамин, ZMA, витамини ( за тях се сетих понеже стака се предпоръчва в комбинация с пака в който има витаминки, верно че е голяма глупост ама сигурно освен да те набутат са имали и друга идея :) ) и тн. ( за протеина е ясно че ако не може да си го набавяме с храната е задължителен ). The_Doc ти как мислиш какъв режим на хранене трябва да имам в предвид като почна да го пия ( да увелича ли приема на някои храни ) и както написах по-горе ще има ли смисъл да продължа креатина.

11.01.05
21:30

еми ти си знаеш наи добре аз пих стака 11 дена имах ефект но се разболях и го спрях са ше го допия ама кел фаида вече

12.01.05
09:38

[quote author=“Sunder”]еми ти си знаеш наи добре аз пих стака 11 дена имах ефект но се разболях и го спрях са ше го допия ама кел фаида вече

Разболял си се от стака ?

12.01.05
15:44

Много вероятно да не е, макар, че ако не се е хранил сериозно може и организмът му да е отслабнал.

AR

12.01.05
15:49

Наистина важно е да се яде когато се взима химия.Много отпаднал се чувстваш иначе.Аз постоянно бях гладен направо се разорих от ядене.

14.01.05
10:26

аве приемах по 4500 калории на ден но ме хвана някъв грип и се наложи да спра стака

DI

14.01.05
12:03

Момчета аре малко по темата, че леко спам стана :wink:

Примерно удачно ли ще бъде заедно с него да приемам еленов корен, трибестан; креатин, глутамин, ZMA, HMB, витамини ( за тях се сетих понеже стака се предпоръчва в комбинация с пака в който има витаминки, верно че е голяма глупост ама сигурно освен да те набутат са имали и друга идея  )

Кое според вас ще е удачно за да подсиля ефекта му ?

14.01.05
21:51

Ами аз лично смятам, че Стека на Унивърсал е един от най-лошия начин да се зобиш (скъпо и неефективно).

DI

14.01.05
22:15

[quote author=“perlsite”]Ами аз лично смятам, че Стека на Унивърсал е един от най-лошия начин да се зобиш (скъпо и неефективно).

Това смятам, че го уточнихме по-горе ( както и в доста от предишните теми свързани с този препарат ). Стига спам ! Това определено не беше отговор на въпроса, който зададох по-горе! Аре малко по темата...

15.01.05
02:18

Да, точно това ти обяснявам... че няма логика да се продължава, защото това е комбиниран продукт, на който няма какво да му се добавя или подсилва. Просто се придържаш към здраво ядене и пиене на вода.. сериозни тренировки, но нищо специално или по-различно от приема на другите прохормони.
Ако си искал възможност за “overclock” е трябвало да избереш по потентен препарат и т.н..
Иначе си знаеш (няма за всеки “n”-ти продукт да пишем едно и също): правилно суплементиране, протектори (бъбреци, черен дроб), много вода, приемане на Омега мастни киселини. След това добър PCT (вътановителен период). Може да добавиш Трибулус при желание и Креатин. И се молиш през целия период да нямаш странични ефекти.
Ако възникнат проблеми.. пиши.

15.01.05
15:07

аз нямам странични ефекти от стака не вярвам да ти стане нещо

DI

22.01.05
17:33

Съжелявам за дългото ми отсъствие, ама ми се беше скапал компа... Мерси за изчерпателния отгоовор perlsite… Мисля че за странични ефекти в стака както се уверих е смешно да се говори ( поради факта че наличието на прохормони вътре е незначително, както и за това че проверих по чуждестранните форуми и никой не се е оплаквал от такива ). Наскоро дочух и за човек който е комбинирал продукта с бионабол. Какво смятате за комбинацията на стероди с прохормони ?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1