11.11.08
18:46
Писна ми от некомпетентни самопровъзгласили се лекари.. !В следствие на продължителни болки в областта на кръста реших да посетя лекар(и).Ходих при трима, които трябваше да разчетат ренгенови снимки на гръбначен стълб/кръст и всичките дадоха различно мнение..според двама болките в кръста са в следствие на това, че раста.Добре два месеца нечовешки болки и обеснението е просто, че раста?Да, бе..Така, до тук с емоционалните изблици на гняв към всички некъдърници, които се подвизават в българските болници и да премина направо към въпроса :lol: Някой може ли да ми препоръча кадърен доктор, при който да мога да се прегледам и да ми даде адекватна диагноза за това има ли ми нещо или не?
Темата беше редактирана от RedWalker на 11.11.08 18:47.
Знам един ‘ортопед травматолог’ във Варна. Има много добра слава а и аз и човек от семейството ми имаме добри отзиви. Но ставаше думи за счупвания едното от които доста тежко но не проблеми като твоя. Но за разлика от този в спешния център поне може да ми види счупването на рентгена а не да се мъча без гипс и при най-малкия удър да се сгърчвам.
Може и да не го използваш но ще ти напиша името му и центъра в който работи> За съжаление телефона му го нямам под ръка но щом имаш име би трябвало да може да го намериш било то посредством джипито ти. Не знам дали обаче не си е менил работата ползвах го преди 2 години.
Между другото мислиш ли че проблема задължително ще може да се види на рентгенова снимка? Има ли други изследвания които да могат да пояснят положението.
И да и аз винаги съм се чудил на лекари които при наличие на сериозни симптоми си позволяват да дават оценки от рода на тази с разтежа и абсолютно нищо не дават като лечение.
Предполагам знаеш че ако получиш направление от личния си лекар за ортопед с него може да отидеш при всеки ортопед в страната освен ако не са променили закона тия дни те и без това си ги връткат както им дойде ...
Поздрави и успех
Мнението беше редактирано от tpd на 11.11.08 19:23.
Истински?Те всички лекари са истински.Имат си и диплом за образование.Може би трябва да търсиш спортен травматолог или ортопед-травматолог. Имат опит с подобни оплаквания.Освен това една снимка може би не хваща от подходящ ъгъл проблема ти.Скенера е много натоварващ с рентгеново облъчване.Но ако имаш повече пари опитай с магнитен резонанс на добър апарат.Няма облъчване,а изследването може да се повтаря многократно. Стига да ти е по джоба.
Човек знам кой може да ти помогне само че ше ти кажа в рамките на 24 или 48 часа.Човека не е доктор просто е най голямия специялист в българия знам само че казваше ако нямаш 18 да немислиш за кръста до тогава неможе да ти стане нищо и като идеш при него взима колкото му пари дадеш ще ти кажа за този дядка,като хване котката с две три движеня тя неможе да мрудне направо е парализирана и след малко вече пак и размеси костите и котката и няма нищо просто този е бог в тая работа :)
11.11.08
22:14
казано от tpd на 11.11.08, 19:13:
Знам един ‘ортопед травматолог’ във Варна. Има много добра слава а и аз и човек от семейството ми имаме добри отзиви. Но ставаше думи за счупвания едното от които доста тежко но не проблеми като твоя. Но за разлика от този в спешния център поне може да ми види счупването на рентгена а не да се мъча без гипс и при най-малкия удър да се сгърчвам.
Може и да не го използваш но ще ти напиша името му и центъра в който работи> За съжаление телефона му го нямам под ръка но щом имаш име би трябвало да може да го намериш било то посредством джипито ти. Не знам дали обаче не си е менил работата ползвах го преди 2 години.
Между другото мислиш ли че проблема задължително ще може да се види на рентгенова снимка? Има ли други изследвания които да могат да пояснят положението.
И да и аз винаги съм се чудил на лекари които при наличие на сериозни симптоми си позволяват да дават оценки от рода на тази с разтежа и абсолютно нищо не дават като лечение.
Предполагам знаеш че ако получиш направление от личния си лекар за ортопед с него може да отидеш при всеки ортопед в страната освен ако не са променили закона тия дни те и без това си ги връткат както им дойде ...
Поздрави и успех
И аз съм много доволен от варненските лекари.Посетих една клиника,преди около 8 месеца и човека си ми обясни всичко ясно и точно.Ако бях послушал д-р Владимиров във Горна Баня сега още щях да се мъча с патериците.В момента не се сещам за името на клиниката,но мисля,че лекарите са братя.Ако намеря диагнозата от ортопеда ще ти пиша на ЛС.
Добре.. Благодаря на всички отзовали се, чакам 1 седмица да обмисля какво ще правя, но най-вероятно ще във Варна.
Във Варна има много кадърни лекари.Но има и много идиоти и буквално олигофрени.И мен ме боляха колената и ми казаха че било от растежа.От растежа ама Ку..а ми..Такава болка бих имал ако ще раста до 5 метра.Оказа се че са слаби връзки и 1 травма , както и да е .Но са ме боляли малко костите от растежа при някой се получава такова нещо.Можеш да прецениш по болката , ако е от растежа боли леко и то по 2-3-6 дни и след това заглъхва и така след 2-3 месеца пак за няколко дни.А иначе задължително отиди при 2-3ма за лекарско мнение , защото иначе може да стане много зле ако отидеш при 1 и тои “не оцели”.Аз мисля че си се контузил нещо защото кръста е мн деликатно място , почини малко и го мажи с гелове за ставни проблеми , ако обаче болката е голяма задължително лекар+скенер.Никакво физическо натоварване , но се разтягай ,опитай да се разтягаш на лостове.
13.11.08
19:56
Кирилица.
Мнението беше редактирано от Георги Гайдов на 13.11.08 19:58.