Бягане/Ходене

SH

16.11.08
15:39

Откриха ми сърдечен проблем и спрях с фитнеса,защото ще стане опасно ако продължа.От тук нататък продължавам в домашни условия т.е. няма велоергометри,кростренажори и т.н.Реших за допълнителен резултат да бягам.Има ли разлика обаче дали ще бягам или ще ходя?Ако няма разлика предпочитам да ходя,един приятел ми каза че уж бързото ходене било най-ефикасно,така ли е?

16.11.08
16:04

Някак си не ми я ясно защо няма да ходиш на фитнес и да въртиш велоергометри, но в същото време ще тичаш?! Че тичането да не би да натоварва сърцето по-малко от фитнеса и велоергометрите?!
И между тичане и ходене има разлика.

Мнението беше редактирано от Петко К на 16.11.08 16:07.

SH

16.11.08
16:45

Ми не знам така ми казаха да спра фитнеса.Сега 1-2 седмици ще почина и след това продължавам вкъщи да си тренирам с дъмбелите.Окей каква е разликата тогава?

16.11.08
17:23

казано от SHLR! на 16.11.08, 16:45:

Ми не знам така ми казаха да спра фитнеса.Сега 1-2 седмици ще почина и след това продължавам вкъщи да си тренирам с дъмбелите.Окей каква е разликата тогава?

Първо, наистина не знам какъв ти е проблема и доколко е сериозен, но лошото е, че оставам с впечатление, че и ти самият не си много наясно. Добре е да проучиш въпроса по-добре, за да си наясно какво може и какво не може да правиш. Аз лично между тренировки с дъмбели вкъщи и тренировки с тежести във фитнес разлика не виждам. Между велоергометър и тичане принципна разлика също няма, в смисъл че ако едното е опасно за сърцето вследствие на някакво заболяване, то и другото също ще е не по-малко опасно.
Разликата между ходене и тичане е в интензивността. Това, че някои хора правят “крос” със скоростта, с която аз ходя сутрин за лекции, е друг въпрос, но не би трябвало да е така. Има хора, които правят “крос” на групи от по 3-4 и си говорят тичайки, което не би трябвало да е възможно, ако наистина правеха крос.
И тази разлика се отразява на ефективността съответно (обикновено нещата с по-висока интензивност са по-ефективни). Колкото до това е ли ходенето равно на тичането (че и изобщо ефикасно) - има много хора (вкл. и аз), които изминават доста километри всеки ден пеша със сравнително високо темпо, но не го възприемат като тренировка, а като начин за придвижване ;)
Но все пак разбери - можеш ли да тренираш или не. Защото наистина не знам ти как намираш разлика между дъмбели вкъщи и дъмбели във фитнес зала, но според мен си е абсолютно едно и също.

Мнението беше редактирано от G33K на 16.11.08 17:24.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1