Натурален овес? от къде?

17.12.04
20:40

От къде мога да си намеря чист овес. В смисъл не овесени ядки, които са пресовани и са им отнети твърдите частици за да се накисват по-лесно, а нещо приличащо на пшеница трябва да е...

И още един въпрос... Какво е най-голямото количество овесени ядки което се продава в отделна разфасовка? Има ли например 5, 10, 15 килограма? Ако знаете къде се продават, моля споделете :)

17.12.04
22:04

maxx, как смяташ да го консумираш този натурален овес, ще го вариш ли и защо го търсиш, мислиш ли че ще има голяма разлика като хранителна стойност с обикновените овесени ядки.
Овесени ядки в разфасовка по-голяма от 1 кг не съм виждал никога, а и много се съмнявам да има, защото е безмислено да се прави по-голяма опаковка за такъв тип потребителска стока.

18.12.04
20:28

ами струва ми се че доста от витамините и минералите се гибет при обработката - е не чак толкова много де, но все пак... И другото нещо което е, е че със специална обработка продукта се оскъпява. Пък и ми се ще да се заредя поне за 1-2 месеца напред!

19.12.04
11:14

аз винаги съм мислил, че само ги сплескват механично, да са по-лесни за ядене, и при това положение не биха се загубили особено много ценни вежества, сега ако е няколко процента ще го преживеем мисля :D .
Другия път ако не забравя ще питам в диетичния магазин дали въобще са получавали натурален овес, но ми се струва че ще е много гаден за ядене :lol:

15.01.05
20:36

Отхвърли тези заблуждения относно овесените ядки!Основно те се приемат и използват от организма за енергия,т.е. те са един вид сложни въглехидрати.Не съдържат витамини!Има малко натрии и известно количество целулоза.Тя не се усвоява от човешкия организъм,но има друга роля в храненето!Спомага перисталтиката на червата.Аз използвам фините овесени ядки от 500 гр.Прави си овесена каша от тях с прясно или кисело мляко или вода,като можеш да прибавиш и други неща,за да им подобриш вкуса.Аз например си правя овесена каша като ги накисвам във вода и после прибавям натрошено сирене.Може и в прясно мляко,като прибавиш и малко стафиди и т.н.Повярвай ми,така е!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1