какво да пия???

16.11.08
21:30

Привет на всички.

Пих 5 седмици следните неща:

BCAA Power Food - 2 капсули преди и две капсули след тренировка
Creatine Monohydrate - две седмици за зареждане на депата по 20 гр ( 4х5 гр през деня) , а после по 5 гр след тренировка
L-Glutamine - 5 гр преди и 5 гр. след тренировка.

Тренирам 3 пъти седмично. Четох доста протеворечиви мнения колко дълго трябва да се пият тези добавки, затова реших да питам и тук. Въпросите ми са следните:

1. Нужно ли е да спирам пиенето на всички от посочените добавки, или някои мога да продължа да пия?
2. Колко време трябва да почивам след вземането им?
3. Кога мога да започна да пия притеин и какъв?

Това са въпросите, които ме тормозят в момента. Ако някой иска да сподели мнение, ще се радвам.

Предварително благодаря.

За финал да кажа, че предпочитам да съм здрав, пред това да съм 100 кг - т.е. държа добавките и протеините да ми помагат, а не да ми вредят на здравето.

Jorje

——-
Като за начало, гледай в кой раздел пускаш темите.
emzo

Темата беше редактирана от emzo на 17.11.08 08:01.

17.11.08
09:35

1. Креатина го приемай около 6 седмици, а след това направи почивка поне 4 седмици. Останалите добавки няма нужда да се спират. Според мен е по-добре да приемаш всичките ВСАА след тренировка.
2. Виж горния отговор
3. Протеин може да започнеш да пиеш веднага след като събереш пари да си купиш. И него както глутамина и ВСАА няма нужда да го спираш за разлика от креатина. Недей да пестиш протеина с цел да ти стигне за повече време. Какъв протеин ще си купиш, зависи от целите, за които го купуваш. Ако ти трябва протеин с по-бавно разграждане за преди лягане си вземи казеин. Ако ти трябва с по-бързо за след ставане и след тренировка си вземи суроватъчен изолат и. т.н. Има доста видове протеин, както и доста информация за всеки един от тях.
Успех!!!

Мнението беше редактирано от Rafael на 17.11.08 12:09.

17.11.08
11:54

С какъв стаж си в залата? Имаш ли нужда на този етап от тези добавки. Защо пренебрегваш протеина. Той трябва да ти е приоритетен!

17.11.08
14:22

Привет,

Като стаж в залата имам 4-5 години. За съжаление през всичките тези години не можах да кача килограми.Къде поради неправилно трениране, къде поради паузи и т.н. Пил съм различни протеини ( предимно на Нутрим), от които голям ефект нямаше. По скоро бяха тонизиращи. Бях към 72 кг и ми се иска да стана поне 80-85.Разбира се далеч съм от мисълта това да стане за 1-2 месеца. Но , сега е вече почти зима и кога ако не сега. Освен това с тези добавки дръпнах на 76-77 кг.Което си е добро начало. Мисля, че нямам качени мазнини много, така, че с пресите ще ги поддържам.

Пуснах тази тема, понеже четох из форумите, но не ми се щеше да прекаля с някоя от добавките и да са пренатрупа някоя от тях в организма ми. Отделно, сега ако мога да пия отново BCAA и глутамина, поне ще ги довърша. А за протеин, сега избирам какъв точно да е.Ще ми се да е някой без странични ефекти. Имам предвид без анаболни ефекти и т.н.

Ако имаш също някоя идея за протеин, ще се радвам да я споделиш.

Благодаря предварително,
Jorje

17.11.08
15:05

Приятел, с тоя пост направо ми даде шах с пешката  :roll:  :ohh:
Какви странични ефекти мислиш, че има протеина ??? Знаеш ли какво точно значи “анаболен ефект” ??? Да не би да го бъркаш с “анаболен стероид” , защото разликата е огромна. Ти със самата тренировка, хранене и възстановяване целиш анаболен ефект. Всички тук целим това.
И как за 4 години тренировки не си качил килограми  :-/  ??? Аз за 7 години с прекъсвания през летния сезон съм качил 27 кг, вярно, че това е индивидуален спорт, ама все пак...

Мисля, че на теб доста неща ти куцат и за в момента хранителните добавки са ти най-малкия проблем ...

No offence…

17.11.08
16:24

Според мен ще ти бъде от полза да прочетеш статиите в сайта за протеините...Ако не търсиш анаболен ефект, недей пи протеин :)
http://www.bb-team.org/articles/1315/
http://www.bb-team.org/articles/860/

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 17.11.08 16:27.

17.11.08
16:58

ami zavisi ka trenira6 i dali raboti6 tejka rabota gledai ta qj prez 3 4asa i predi i sled trenirovka pii dobavkite:)

17.11.08
21:42

Привет отново,

така, поне малко нещата взеха да ми се изясняват. Пък в края на краищата и затова пиша тук, за да ми се изясни. А, колкото до некачването на кг, основната причина, поне при мен се дължи на многото нерви на работа и т.н. Но сега нещата са видимо по-добре и давам смело напред към 80 кг. Здраво трениране 3 пъти седмично. Ще продължа да пия L-glutemine и BCAA докато ги свърша. А същевременно ще си купя и някой читав протеин и атака.

Благодаря на всички отговорили ми.

Jorje

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1