American whey vs. PEAK 85

Темата е заключена.
Прескочи до:

17.11.08
22:07

Питаш дали някой  не чете, а ти четеш ли?! Кажи кой американец е чувал за PEAK?! В bb.com май не са много запознати, ама те критерий ли са... Ти си по фактите, хайде подкрепи този цитат с факти иначе от аргумент за противното нали се сещаш - заблуждаваш клиента, лъжеш!

17.11.08
22:08

казано от Стоянчо на 17.11.08, 21:54:

Ето ти един цитат: “WHEY PROTEIN ISOLATE PROFESSIONAL - наложил се като най-добрия суроватъчен продукт на американския пазар” ... ОСЪЗНАЙТЕ СЕ, ТАМ НЕ СА ЧУВАЛИ ЗА ВАС. Не е редно да се лъже!

Този ти цитат, който визираш означава, че Whey Protein Isolate се е наложил, като най-добрия суроватъчен продукт на американския пазар, а не този на PEAK, като самостоятелна единица, така че ти трябва да се осъзнаеш май, преди да пишеш нещо, което не си разбрал добре.

17.11.08
22:12

казано от S.Aleksandrov на 17.11.08, 22:08:

Ето ти един цитат: “WHEY PROTEIN ISOLATE PROFESSIONAL - наложил се като най-добрия суроватъчен продукт на американския пазар” ... ОСЪЗНАЙТЕ СЕ, ТАМ НЕ СА ЧУВАЛИ ЗА ВАС. Не е редно да се лъже!

Този ти цитат, който визираш означава, че Whey Protein Isolate се е наложил, като най-добрия суроватъчен продукт на американския пазар, а не този на PEAK, като самостоятелна единица, така че ти трябва да се осъзнаеш май, преди да пишеш нещо, което не си разбрал добре.

Не, неееее, не така елементарно, WHEY PROTEIN ISOLATE PROFESSIONAL. Така ли се казва суроватъчния изолат - “профешънал”, така ли му казват американците. Оправи си сайтчето, че по този начин подевеждаш клиентите. Има закони за тази работа, а тази информация не е вярна и заблуждава клиента..

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 17.11.08 22:15.

17.11.08
22:14

@tonu - много добре формулирано ;)
Темата много ме радва и ми се върти една идея да я преведа и пусна в някой US форум (засега късния час и мързела ме спират) :D Голяма веселба ще падне.

Мнението беше редактирано от emzo на 17.11.08 22:14.

17.11.08
22:15

казано от Стоянчо на 17.11.08, 22:12:

казано от S.Aleksandrov на 17.11.08, 22:08:

Не, неееее, не така елементарно, WHEY PROTEIN ISOLATE PROFESSIONAL. Така ли се казва суроватъчния изолат - “профешънал”, така ли му казват американците. Оправи си сайтчето, че по този начин подевеждаш клиентите.

Както виждам ти не си се подвел, защо си мислиш, че другите са по-глупави от теб и се подвеждат. Не подценявай хората, моля те. Всички знаят за какво иде реч, а ако някой се подведе, то това ще е по погрешка на такива, като теб, които търсят смисъл в ненужно безсмисленото.

Темата е възстановена след редакция на агресивния тон. Ако се наложи отново да я модерирам, ще я изтрия. Спазвайте добрия тон господа. Отговорност за редакцията нося аз Владимир Недков. Приятна вечер засега... Ще наблюдавам дискусията.

Мнението беше редактирано от Владимир Недков на 17.11.08 22:32.

17.11.08
22:33

Искам и аз да изкажа моето мнение относно спора,защото наистина се заформи интересна дискусия.Виждам,че почти всички потребители включили се в дискусията застават на страната на Некатара,с изключение на Ж.Тодоров,който е представител на PEAK и е нормално да е от другата страна.Искам да поясня,че не искам да се заяждам с никой,дори мисля че PEAK,като марка също е на високо ниво,но някак си не може да се мери с марка като NOW(За Syntrax i Nectar-a по-надолу,нека карам подред)една от водещите марки във  Фармацията(не говоря за лекарства) и Здравеопазването  в Америка,а не само за bodybuilding насочени компании,каквито са повечето марки.Казвам това,защото все пак компания наложила на продуктите си фармацефтично качество(предпочитана марка от фармцефти и докори) и притежаваща производствена база и гама,с която малко(да не кажа,че май няма)компании които да се мерят с нея и обираща почти всики награди на независими институции(на като bodybuilding.com,да не пояснявам кой марки са на почит и имат договори със сайта  по запознатите са наясно,как стават раздаванията на награди за продукти в сайта,и как така по 3години класацията остава непроменена)Също с продукти с най-ниска цена на пазара и аналогичен профил с продуктите на водещите марки на пазара,с мото,което гласи,че не дават излишни пари за рекалма на продуктите от типа на протеин номер 1 и тн.Според мен е малко нереално да се сравняват двете марки,тъй като просто не са на едно ниво,и нека г-н Ж.Тодоров,да пише реални неща относно трибулуса,защото това 1000мг в капсула,90% сапонини и 27лв цена за 90 или 60капсули(не сам сигурен за бройката)ме накара да се замисля дали не съм се минал,като си купувам всеки път трибулуса на now,който е 1000mg(но реални)за много по висока цена със 45% сапонини,на като разгледах профила по внимателно,както е направил и г-н Калоян Георгиев се оказа че не са 1000мг,дори 500не са,а са 450мг в капсула.Така че,като се замисля нещо такова ще стане ако трагнем да сравняваме и протеина на PEAK с този на Syntrax.Найстиа профила на PEAK-a е по-добър на хартия,което също ме накара да се замися,но както се изказаха и други потребители това е протеин съставен от  два протеинови източника,които е нормално на хартия да имат по-добро съотношение на определени АК,сравнение със чист протеинов изолат,соята с времето се доказа,като не по-лош източник от съроватката,но пак САМО НА ХАРТИЯ,тъй като е с много по малка биологична стойност и наистина ако земем две дози соев протеин,няма да се усвои много повече от половината(това със примера все едно ближеш захар през стакло е мн добро в случая),така че този профил,който на пръв поглед бие доста очавадно Nectar-a,просто няма да бъде усвоен от организма и ако си направя сметката,както при трибулуса ще излелзе,че май нещата не са такива каквито излгеждат на пръв поглед.Второ,ок соята е добър източник на протеин,ама някак си не мога да си обясна как,като зимам соев протеин винаги получавам газове и стомошен дискомфорт,дали не е от процента на усвояване на самия протеин или пък от нещо друго :)II.

Нищо лично,просто изказвам мнение,което мисля че съвпада с мнението на 90% от потребителите на Форума.

17.11.08
22:35

Темата е вече анкета, народа да гласува и да реши спора.Vox Populi.

17.11.08
22:44

Само искам да повторя разпоредбата на Закона за защита на потребителите - Глава втора, Раздел I, чл.5, ал.2 - Информацията трябва да бъде вярна, пълна и разбираема. Господа, с поденсената от вас информация на сайта ви (http://www.peak.bg/Proteini/Whey-Isolate-Professional.html), вие въвеждате в заблуждение потребителите с изречението “WHEY PROTEIN ISOLATE PROFESSIONAL - наложил се като най-добрия суроватъчен продукт на американския пазар”. Предоставената от вас информация противоречи на законоустановеното изискване, защото WHEY PROTEIN ISOLATE PROFESSIONAL не съответства на общото понятие за суроватъчен протеин изолат, а е по-тясно и е свързано с ваш продукт. Моля корегирайте текста и бъдете коректни занапред.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 17.11.08 22:45.

17.11.08
22:46

казано от Body_Builder на 17.11.08, 22:33:

Искам и аз да изкажа моето мнение относно спора,защото наистина се заформи интересна дискусия.Виждам,че почти всички потребители включили се в дискусията застават на страната на Некатара,с изключение на Ж.Тодоров,който е представител на PEAK и е нормално да е от другата страна.Искам да поясня,че не искам да се заяждам с никой,дори мисля че PEAK,като марка също е на високо ниво,но някак си не може да се мери с марка като NOW(За Syntrax i Nectar-a по-надолу,нека карам подред)една от водещите марки във  Фармацията(не говоря за лекарства) и Здравеопазването  в Америка,а не само за bodybuilding насочени компании,каквито са повечето марки.Казвам това,защото все пак компания наложила на продуктите си фармацефтично качество(предпочитана марка от фармцефти и докори) и притежаваща производствена база и гама,с която малко(да не кажа,че май няма)компании които да се мерят с нея и обираща почти всики награди на независими институции(на като bodybuilding.com,да не пояснявам кой марки са на почит и имат договори със сайта  по запознатите са наясно,как стават раздаванията на награди за продукти в сайта,и как така по 3години класацията остава непроменена)Също с продукти с най-ниска цена на пазара и аналогичен профил с продуктите на водещите марки на пазара,с мото,което гласи,че не дават излишни пари за рекалма на продуктите от типа на протеин номер 1 и тн.Според мен е малко нереално да се сравняват двете марки,тъй като просто не са на едно ниво,и нека г-н Ж.Тодоров,да пише реални неща относно трибулуса,защото това 1000мг в капсула,90% сапонини и 27лв цена за 90 или 60капсули(не сам сигурен за бройката)ме накара да се замисля дали не съм се минал,като си купувам всеки път трибулуса на now,който е 1000mg(но реални)за много по висока цена със 45% сапонини,на като разгледах профила по внимателно,както е направил и г-н Калоян Георгиев се оказа че не са 1000мг,дори 500не са,а са 450мг в капсула.Така че,като се замисля нещо такова ще стане ако трагнем да сравняваме и протеина на PEAK с този на Syntrax.Найстиа профила на PEAK-a е по-добър на хартия,което също ме накара да се замися,но както се изказаха и други потребители това е протеин съставен от  два протеинови източника,които е нормално на хартия да имат по-добро съотношение на определени АК,сравнение със чист протеинов изолат,соята с времето се доказа,като не по-лош източник от съроватката,но пак САМО НА ХАРТИЯ,тъй като е с много по малка биологична стойност и наистина ако земем две дози соев протеин,няма да се усвои много повече от половината(това със примера все едно ближеш захар през стакло е мн добро в случая),така че този профил,който на пръв поглед бие доста очавадно Nectar-a,просто няма да бъде усвоен от организма и ако си направя сметката,както при трибулуса ще излелзе,че май нещата не са такива каквито излгеждат на пръв поглед.Второ,ок соята е добър източник на протеин,ама някак си не мога да си обясна как,като зимам соев протеин винаги получавам газове и стомошен дискомфорт,дали не е от процента на усвояване на самия протеин или пък от нещо друго :)II.

Нищо лично,просто изказвам мнение,което мисля че съвпада с мнението на 90% от потребителите на Форума.

За трибулуса ето линк: https://www.peak.ag/catalog/tribulus-terrestris-Analyse-a-237.html .... я пак да огледаш нещата, че не те разбрах!

Мнението беше редактирано от S.Aleksandrov на 17.11.08 22:49.

17.11.08
22:47

казано от Стоянчо на 17.11.08, 22:44:

Само искам да повторя разпоредбата на Закона за защита на потребителите - Глава втора, Раздел I, чл.5, ал.2 - Информацията трябва да бъде вярна, пълна и разбираема. Господа, с поденсената от вас информация на сайта ви (http://www.peak.bg/Proteini/Whey-Isolate-Professional.html), вие въвеждате в заблуждение потребителите с изречението “WHEY PROTEIN ISOLATE PROFESSIONAL - наложил се като най-добрия суроватъчен продукт на американския пазар”. Предоставената от вас информация противоречи на законоустановеното изискване, защото WHEY PROTEIN ISOLATE PROFESSIONAL не съответства на общото понятие за суроватъчен протеин изолат, а е по-тясно и е свързано с ваш продукт. Моля корегирайте текста и бъдете коректни занапред.

Осъзнай се... нещата не са толкова лесни и ако имаш нещо да доказваш или да казваш по този въпрос не му е тук мястото. Текста няма да бъде коригиран, защото единствения подведен си явно ти... Не съм чул някой друг да е бил в такава заблуда, като теб.

Мнението беше редактирано от S.Aleksandrov на 17.11.08 22:52.

17.11.08
22:52

Не мога да разбера, тази думичка “Professional” какво толкова ти е влязла в главата... Това ли е най-важното, заради което стоим вече 5 часа пред компютъра? Е, да! Както вече написах в другата тема: “Относно името на пазара, не е нужно аз да го утвърждавам… има си специалисти учили по 10-15 години за тази цел. Можеш да се допиташ до лекарите на най-добрите ни национални и футболни отбори, кои продукти използват и какво са постигнали, от както ги използват!!! - Бих ти дал имена и телефони, но мисля, че вече ще прекрачим прага на благоразумието. Можеш и сам да се ориентираш.”

А иначе обещавам да я премахна още утре и то специално заради теб (го нали вече само Пийк ще пиеш) :)

Поздрави

17.11.08
22:55

казано от S.Aleksandrov на 17.11.08, 22:47:

Осъзнай се... нещата не са толкова лесни и ако имаш нещо да доказваш или да казваш по този въпрос не му е тук мястото.

Това е форум, не го забравяй. Точно тук е мястото. Само отбелязах един ваш гаф. Аз не съм ползвал ваши продукти, не съм претърпял никави вреди. Но имам основание като потребител да гледам какво ми се прелага, а когато чета, че WHEY PROTEIN ISOLATE PROFESSIONAL - наложил се като най-добрия суроватъчен продукт на американския пазар леко професионалните ми изкривявания се пробуждат. ;) Айде сега със здраве. Повече няма какво да кажа по темата, нека другите да преценят дали сте коректни.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 17.11.08 22:56.

17.11.08
22:59

S.Aleksandrovи,извинявам се но само от части,защото наистина трибулуса в капсула не е 459,но не е и 1000 както усилено твърдите и двамата с г-н Тодоров.Трибулуса в капсула е 750мг,а сапонините са 45%,а не са 90%,така че пак има доста голям процент разминаване във написаното във форума и реалното съдържание на продукта.Ето я важата извадка от коята ми дадохте линк,мисля че всеки може да сметне че съм прав във сметките.

Special contents     per 100 g     per capsule (à 1000 mg)
Indian Tribulus-Terrestris-Ex.
(90% Saponines)    45 g                       450 mg!!!!
Bulgarian Tribulus-Terrestris-Extract     30 g       300 mg!!!! Тотал:750мг
Total Saponines     > 45 g               > 450 mg!!!! 45% сапонини!!!
Saw-Palmetto-Extract (25%)    5,0 g     50 mg

17.11.08
22:59

казано от Стоянчо на 17.11.08, 22:55:

Осъзнай се... нещата не са толкова лесни и ако имаш нещо да доказваш или да казваш по този въпрос не му е тук мястото.

Това е форум, не го забравяй. Точно тук е мястото. Само отбелязах един ваш гаф. Аз не съм ползвал ваши продукти, не съм претърпял никави вреди. Но имам основание като потребител да гледам какво ми се прелага, а когато чета, че WHEY PROTEIN ISOLATE PROFESSIONAL - наложил се като най-добрия суроватъчен продукт на американския пазар леко професионалните ми изкривявания се пробуждат. ;) Айде сега със здраве. Повече няма какво да кажа по темата, нека другите да преценят дали сте коректни.

Нямаш никакво основание да се жалваш... на теб ти бяха доказани няколко неща и ти беше обещан безплатен протеин, понеже минаваш на PEAK. Ако не си доволен просто не знам...  явно си ненаситен :) А що се отнася до ЗЗП те си знаят работата хората... ти не им се бъркай и не следи толкова ненужни гафове, макарий да ти бях обяснил, че това не е гаф, просто ти не разбираш както трябва нещата. Време е да поспиш и да помислиш на свежа глава върху думите ми....

17.11.08
23:06

казано от Body_Builder на 17.11.08, 22:59:

S.Aleksandrovи,извинявам се но само от части,защото наистина трибулуса в капсула не е 459,но не е и 1000 както усилено твърдите и двамата с г-н Тодоров.Трибулуса в капсула е 750мг,а сапонините са 45%,а не са 90%,така че пак има доста голям процент разминаване във написаното във форума и реалното съдържание на продукта.Ето я важата извадка от коята ми дадохте линк,мисля че всеки може да сметне че съм прав във сметките.

Special contents     per 100 g     per capsule (à 1000 mg)
Indian Tribulus-Terrestris-Ex.
(90% Saponines)    45 g                       450 mg!!!!
Bulgarian Tribulus-Terrestris-Extract     30 g       300 mg!!!! Тотал:750мг
Total Saponines     > 45 g               > 450 mg!!!! 45% сапонини!!!
Saw-Palmetto-Extract (25%)    5,0 g     50 mg

1000мг капсула
450мг Indian Tribulus-Terrestris-Ex. (90% Saponines)
300мг. Bulgarian Tribulus-Terrestris-Extract

значи 750мг Трибулус с повече от 45% Сапонини  за 27лв...

С кое по-точно твърдиш, че си се прецакал... покажи продукт с подобни харектеристики на тази цена ??? на БГ пазара...

17.11.08
23:28

казано от S.Aleksandrov на 17.11.08, 22:59:

казано от Стоянчо на 17.11.08, 22:55:

Нямаш никакво основание да се жалваш... на теб ти бяха доказани няколко неща и ти беше обещан безплатен протеин, понеже минаваш на PEAK. Ако не си доволен просто не знам...  явно си ненаситен :) А що се отнася до ЗЗП те си знаят работата хората... ти не им се бъркай и не следи толкова ненужни гафове, макарий да ти бях обяснил, че това не е гаф, просто ти не разбираш както трябва нещата. Време е да поспиш и да помислиш на свежа глава върху думите ми....

Цената ви е перфектна за бг пазара,но тук говориме за друго,че това,което пише на опаковката не е 100%-истина,и че в капсула не са 1000мг а 750 и сапонините не са 90%,а 45%,мисля че разминаването не е малко.Затова спорихме,а цената е мн-добра.Но като редовен клиент на магазина на NowFoods ползвам доста сериозна отстапка и трибулуса ми идва на почти същата цена,като този на PEAK,така че на почти еднакви цени,но не с еднакви съдържания,мисля че няма какво повече да добавя и няма причина да си променям избора затов мисля че спора е излишен.Във мойте изказвния не искам да споря,просто показвам фактите и аз съм първия човек(можеш да провериш ако не вярваш),който ви откри грешката във описанието на PROTEIN ISOLATE PROFESIONAL.Мисля да приклюм всичко със следното сметка м/у двата трибулуса,за които още нестояваш да спорим.
Триобулуса на Now е 90таблетки po 1000mg,т.е 90гр-0.55ст/гр трибулус за 50лвгр-0.55ст/гр и 180 таблетки-180гр трибулус на 90лв-0,5стотинки/гр
На PЕАК-60caps po 750mg=45gr-27лв и съответно 0.60ст! грама,така че май мисля че стана ясно кой трибулус е по евтин.Ето пример как етикета първоначално погледнат и не изчислен правилно може да подведе човк,както подведе и мен самия,но ето сам видя че трибулуса на NOW,дори на тази цена която е в магазина илиза по изгодно от този на PEAK.Така че май най-ниската цена за трибулус в България е на NOW.

PEACE smile

СБ

18.11.08
07:37

Темата нещо много се разводни и офтопиците преобладават... Някой скоро да е поглеждал заглавието на темата??? Мисля, че темата трябваше да се сведе до няколко основни неща:

* Ползвалите двата продукта:
    - общи впечатления

*Аргументи
    - за и против

*Вносителите или техни представители:
    - да изразят аргументирани мнения

* Обща градивна критика:
  - тук да се наблегне НЕ НА този протеин е произведен на Хималаите и не е добър, а онзи на Северния Полюс и е Супер

Айде поне веднъж да не отприщваме “детското” в нас и бъдем големи хора!!! В спора се ражда истината, не в категорични твърдения, че нещо е добро “щото така”, а друго не защото имам предрасъдъци!

Пак казвам големи хора сме и това, че на някой от нас са започнали да се бръснат още в 8 клас не ни прави по-убедителни и “големи” в спора, от децата в детската градина!

Нека поне веднъж завършим една тема както трябва и диалога да е изобилстващ, за сметка на тъпите коментари и злобни забележки.

Познавам всички вносители и дистрибутори и знам, че можете по далновидно да вземете участие в подобни дискусии, както знам, че и липсата на основни участници в тази дискусия се усеща и би трябвало да вземат оношение, за сметка на подгласниците им които скачат като малки палета напред назад!

Nick K.

Мнението беше редактирано от Сила БГ на 18.11.08 07:39.

Архивирам темата, но я оставям за публичен достъп, за да се прави справка как НЕ следва да се води дискусия, още повече между фирмените представители.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1