17.11.08
20:55
Здравейте!В моя хранителен режим учасват и пилешките дробчета,като на едно ядене изяждам поне 500 грама.Прочетох,че на сто грама съдържат 26 /100 протеин,но също така над 500мг холестерол.От статията за яйцата в сайта,разбрах че препоръчителния дневен прием холестерол е 300мг...Което доста ме притесни,като се усетих ,че само от дробчетата приемам над 2500мг.Тябва ли да се лиша от това удоволствие,или на моята възраст не трябва да се притеснявам,на 18 години съм ?
ПС:Позволявам си тази рецепта веднъж седмично,благодаря на всички предварително!
~125 грама протеин на едно хранене...няма смисъл.По-добре ги яж на три пъти тия 500 грама дробчета.Аз лично на една две-седмици ям дробчета,не съм усетил лош резултат.
18.11.08
08:25
Еми да прав си,че не е добре на един път,но сега съм втора смяна,излизам на обяд и се прибирам към 21:00-21:30 и умирам от глад.Още не мога да се организирам да си нося храна на даскало :down:
18.11.08
14:47
Мислиш ли че 125 грама протеин ще го усвоиш на 1 ядене. Аз не мисля ::::дох:::
Аз пък не мисля, че е нормално да се яде с цел “усвояване”. Яденето на вкусна храна е едно от най-великите удоволствия в този живот и просто не виждам идея щом му се яде да спира на 40тия грам протеин, с цел да усвои всичко. Пълна глупост...
Иначе холестеролът не е проблема на дробчетата. Имат си недостатъци (много зоб отнасят пилетата в днешно време, направо не е истина...), но един път седмично няма да стане нищо лошо (да не говорим, че надали ще го правиш и всяка седмица цял живот). А да не говорим, че освен един-два недостатъка имат и редица плюсове. Абе, накратко - хапвай си. Аз лично предпочитам свинския пред пилешкия, че ми е по-вкусен, но и пилешките не са за изхвърляне. Само не прекалявай, както с всяко друго нещо.
Мнението беше редактирано от G33K на 18.11.08 15:29.
18.11.08
16:52
G33K мерси за подробният отговор!Смятам да продължа да си ги хапвам 1 път седмично и когато мога на няколко хранения.
ПС:Въпроса ми беше за високото съдържание холестерол,а не за усвояване на протеина,това ми е пределно ясно,моля следващите коментари да се придържат към темата :)
18.11.08
18:20
От 1 път седмично нищо няма да ти стане.Въпроса е да не е всеки ден