08.11.08
17:05
значи от 1 седмица се записах на тренирам боен спорт.Искам да попитам какво ще кажете за това че го съчетавам със залата?
Мисля, че ще ти се отрази перфектно. Развитието на мускулите винаги е плюс. Какъв боен спорт записа?
08.11.08
17:51
казано от Van на 08.11.08, 17:40:
Мисля, че ще ти се отрази перфектно. Развитието на мускулите винаги е плюс. Какъв боен спорт записа?
еми записах са на Муай Таи.Питах просто защото след тренировка отивам на зала и за това .
Ако тренировките, които правите са много тежки е хубаво да починеш след това и да оставиш злата за ден в които нямаш тренировки. Също така не се съсипвай в залата със сплитове от по 4-5 упражнения за една мускулна група. Тренирай по - умерено цялото тяло.
08.11.08
18:20
казано от Van на 08.11.08, 18:03:
Ако тренировките, които правите са много тежки е хубаво да починеш след това и да оставиш злата за ден в които нямаш тренировки. Също така не се съсипвай в залата със сплитове от по 4-5 упражнения за една мускулна група. Тренирай по - умерено цялото тяло.
еми ние попринцип имаме секи ден тренировка и не са мн.леки да ти кажа особено в началото. как да ги съчетая със залата
08.11.08
19:07
това не е ли бойно изкуство?
казано от Beckhamchy на 08.11.08, 18:20:
казано от Van на 08.11.08, 18:03:
еми ние попринцип имаме секи ден тренировка и не са мн.леки да ти кажа особено в началото. как да ги съчетая със залата
Съветвам те преди да започнеш да ходиш паралелно и на фитнес да си наясно какви са ти целите в Мулай тая. Ако имаш мераци да се състезаваш, според мен като за начало не тренираш с тежести, а само се съсредоточи върху техниката. След известно време вече говори с тренъорите си, те ще ти кажаш какво е най-добре да правиш като трен. с тежести. Може би ще ти кажат нещо от типа на кръгови тренировка за гърди и крака.
Но ако ходиш просто за кеф и да се развиваш няма смисъл да търсиш фитнес програма като за състезател, а просто да си правиш основните групи.
През ден може да ходиш на трен., а на фитнес в дните без тренировка. Ако взимаш и някакъв добър протеин ще ти е от полза, както и якото хранене.
Но гледай да не се увличаш с тежестите, защото вероятно ще те правят по бавен и скован. ОСвен ако не правиш специално експлозивност и т.н.
Но при всяко положение яж здраво иначе ще се преумаряш безсмислено, зависи и калко са ти тежки тренировките все пак.
Но гледай да не се увличаш с тежестите, защото вероятно ще те правят по бавен и скован. ОСвен ако не правиш специално експлозивност и т.н.
Пълна глупост.Качването на силата и масата определено не те сковава,напротив.
16.11.08
18:32
еми на тренировки ще ходя понеделник сряда и петък а пък на зала от понеделник до петък.като в понеделник сряда и петък отивам след тренировката на зала !
Аз също тренирам муай тай и се занимавам с фитнес. От опит ти казвам, гледай да нямаш 2 тренировки в един ден, особено пък една след друга. Претоварващо е, а и няма особен смисъл да тренираш, когато си уморен. По-добре сложи някоя тренировка в събота или неделя (може и в двата дни), така ще си облекчиш програмата. Не забравяй и здравото хранене, иначе ще грохнеш на третата седмица. ;)
17.11.08
22:21
Муай тай е доста изтощителен спорт. Със сигурност ще свалиш килограми от там. Внимателно си прецени какви са целите ти и тренировките ти във фитнеса с каква насоченост ще бъдат - маса, сила, издръжливост и т.н. При положение че не искаш да сваляш килограми, както казаха протеин е добра идея. Аз те съветвам и да пиеш след тренировки по един разтворим аспирин също. Две тренировки подред в същия ден не са добра идея. Има хора които го правят, но те друго не правят и се хранят, възстановяват и в някои случаи зобят доста. Раздели тренировките си в различни дни, така е най-оптималния вариант.
Rock_acdc, муай тай си е боен спорт от най-свирепите:
http://www.mma-bulgaria.com/resources/view/4/271/
Мнението беше редактирано от oho на 17.11.08 22:22.
18.11.08
08:44
еми ние имаме тренировка секи ден на муай тая обаче аз ходя понеделник сряда и петък пък ако немога пон примерно го замествам с вторник или нещо такова.Значи да ходя пон сряда и петък на муай тай а вторник четвъртък събота и неделя на зала така ли ?
18.11.08
15:33
Първо кажи какви са ти целите с фитнеса?
20.11.08
15:46
казано от oho на 18.11.08, 15:33:
Първо кажи какви са ти целите с фитнеса?
целите ми са да направя добро тяло да се оформя
22.11.08
20:54
Зависи какво разбираш под добро тяло... Според моите разбирания добро тяло става след известни тренировки по бойния спорт, съчетано с правилно хранене и някои базови упражнения във фитнеса. Не трябва да си прекалено мускулест, нито прекалено щърбав.
24.11.08
15:54
имам малък корем искам да го изчистя обаче в същото време искам и да кача малко маса щото зимата нали се трупат КГ и после пролетта се чистят хелпнете ми малко
казано от Beckhamchy на 24.11.08, 15:54:
имам малък корем искам да го изчистя обаче в същото време искам и да кача малко маса щото зимата нали се трупат КГ и после пролетта се чистят хелпнете ми малко
Първо предлагам ти да разбереш точно какво искаш, след което да почетеш, набави ифнормация формулирай си конкретни въпроси тогава ги задавай. Вече ми писна всяко второ мнение да е безсмислено.
25.11.08
11:59
еми искам да се оформя и да кача в същото време.обаче тва е невъзможно.за това искам да знам ако примерно сега наблегна на качването на маса дали пролетта към края на март като почне масово да се изчиства дали ще мога да изчистя корема тва е въпроса ми
25.11.08
13:09
Не знам как я мислиш тая работа - при този режим който си го измислил без допинг още на 5-6 ден ще си гроги, каквито и добавки да вземаш. Ходил съм на тренировки по Тай Бокс (тренирал е силно казано) и знам за какво иде реч - немислимо е да се опитваш да влизаш в залата след толкова тежко натоварване.
Можеш да се насилваш в началото, но нито ще ти е приятно, нито здравословно, а и ще си губиш времето в залата, защото ще гориш най-вече мускули и нема да растеж. Максимум те съветвам на 5 тренировки на седмица от каквото и да е естество, било то фитнес или Муай тай...
26.11.08
12:18
еми смисъл искам да тренирам и зала и муай тай.Обаче таз и миналата седмица нещо муай тая го пропуснах щот съм настинал и ми е мн отпаднало и само в залата ходя и то прая с по малко колкото да не е без хич.ако примерно тренирам Пон Сряда и Петък муай тай апак Вторник Четвъртък Събота и Неделя зала не е ли добре ?
Слушай,приятелю :) аз съм тренирал доста дълго време и двата спорта , било то по отделно или паралелно.Значи първото и най-важно нещо,което ще ти кажа -виждам,че искаш да се оформиш физически и имаш мотивацията да спортуваш,което е идеално,но искаш това да стане бързо,като се скапваш от тренировки-това е лошо и неправилно.Практически повече тренировки,ще ти донесат по-добра визия,но повече до едно ниво,от там нататък не само,че не прогресираш и не се развиваш,ами напротив-имунната система ти отслабва,претоварваш стави,сухожилие,сърдечна система..т.е нищо хубаво.Давай го по умерено-2 тежки,цялостни тренировки в един ден без необходимата диета,суплементи и дори стероиди за човек,койот няма дългогодишен опит е кошмар за цялостното му развитие.Тренираи усърдно , комбинирай дните и се научи да усещаш,кога си готов за тренировка и от какъв тип или кога си на границата на претренирането,но всичко с времето.Нищо качествено не става бързо!Осигури си витамините за деня,нужния протеин и се храни изобщо качествено-форумът е пълен с информация!
По-здрав!
26.11.08
15:08
Фитнесът е спорт.
26.11.08
17:44
казано от jotabg на 26.11.08, 14:48:
Слушай,приятелю :) аз съм тренирал доста дълго време и двата спорта , било то по отделно или паралелно.Значи първото и най-важно нещо,което ще ти кажа -виждам,че искаш да се оформиш физически и имаш мотивацията да спортуваш,което е идеално,но искаш това да стане бързо,като се скапваш от тренировки-това е лошо и неправилно.Практически повече тренировки,ще ти донесат по-добра визия,но повече до едно ниво,от там нататък не само,че не прогресираш и не се развиваш,ами напротив-имунната система ти отслабва,претоварваш стави,сухожилие,сърдечна система..т.е нищо хубаво.Давай го по умерено-2 тежки,цялостни тренировки в един ден без необходимата диета,суплементи и дори стероиди за човек,койот няма дългогодишен опит е кошмар за цялостното му развитие.Тренираи усърдно , комбинирай дните и се научи да усещаш,кога си готов за тренировка и от какъв тип или кога си на границата на претренирането,но всичко с времето.Нищо качествено не става бързо!Осигури си витамините за деня,нужния протеин и се храни изобщо качествено-форумът е пълен с информация!
По-здрав!
еми искам да направя добро тяло и да практикувам Боен спорт.Обаче нещо 1 седмица и половина не сам хоил на муай тай понеже бях болен пак и таз седмица си дадох релакс малко.Та това добре ли ще е през 3 дена на муай таи и 4 дена в залата ?
Да правиш това трябва да се превърнеш в ходеща черна дупка за храна.Не се притеснявай от калории и тн нт. Изгараряш всичко но повече от 2-3 пъти в седмицата не ходи на фитнес че се преиуморяват мускулите
26.11.08
18:55
казано от cheFo`` на 26.11.08, 18:02:
Да правиш това трябва да се превърнеш в ходеща черна дупка за храна.Не се притеснявай от калории и тн нт. Изгараряш всичко но повече от 2-3 пъти в седмицата не ходи на фитнес че се преиуморяват мускулите
а ще изчистя ли тоз тъп коремец
Бекъм,съжалявам,че пиша офтопик,но да попитам ако някой от вас може или знае някой който може да даде съвети за комбинацията футбол-фитнес на ЛС,защото в сайта само някакви общи неща намирам,няма конкретна програма,а главно някакви простотии кое при какви заболявания било полезно...не искам да обиждам никой,но това не е особено полезно(статиите в сайта)