17.11.08
17:14
здравейте
по принцип предпочитам да тренирам без добавки ( а и имам само 4 месеца опит - не ми са нужни все още) а и не смятам че те имат “магичен” ефект. След като преминах на 4 дневен сплит обаче нямам вече толкова сила и издържливост в тренировките и смятам че ми е нужно нещо за възстановяване след тренировка. След като разгледах сайта се спрях на аминокиселините и въпросът ми е коя формула ще е най-добре да избера - имам предвид кой продукт дали само Л-глутамин или комбинирани формули
Защо си сменил сплита ? И на тоя етап повече от 3 тренировки седмично не е нужно.
за да правя гърди самостоятелно в отделен ден и гръб самостоятелно и още 5-6 причини но това вече не е по темата
конкретно Л-Глутамин ли да избера или някоя комбинирана формула от аминокиселини и ако може да ми препоръчате производител или да споделите мнението си за отделните продукти
Ти сам си отговаряш на въпросите - като не можеш да се възстановяваш с 4 дневен сплит се върни на 3 дневния и се възстановявай!Не ти трябват добавки.Все пак по-важно е не да спазваш определена програма,а тренировките да имат резултат,нали?
Мнението беше редактирано от Nikolay на 17.11.08 19:41.
От храната не можеш да си набавиш всичко необходимо. ;-)
Идеалният вариант според мен е Мултивитамини и аминокиселини.
За витамини виж Biotech USA, NOW, Optimum а за аминота зависи вече какви търсиш. Варианти да обмислиш: NOW, PNCE и Optimum.
Мнението беше редактирано от exstasy на 19.11.08 11:43.
Моето мнение е че е рано за 4-дневен сплит. Та ти 2 месеца свикваш с натоварването, нервната система поема по-трудно натоварването. Най-лесното е да си купиш амини и протеин. Важно е постепенно да се “навлиза в дълбокото”. И ако все пак си твърдо решен да взимаш добавки, нека това бъде суроватъчен протеин.