19.11.08
16:54
какво ще стане ако докато постя пия л карнитин и правя коремни преси и лицеви опори всеки ден. Ще ми помогне ли да стопя малко подкожните мазнини на корема?
Постите не означават ли без месо, яица, мляко, сирене и т.н.? Така няма ли да стопиш не само мазнините, но и мускулите?!
19.11.08
17:37
постите са съвсем излишни,освен ако не си наистина силно вярващ-то не казвам.че аз не съм силно вярващ,но не постя.Та отговора ми е че с тези пости се надебелява страшно,лишаваш се от всякаква полезна храна,а ще се тъпчеш с въглехидрати до пръсване.После много трудно ще си възстановиш старата форма.НЯМА СМИСЪЛ!!!Това е от мен,а за карнитина пък е още по-безефективно-без правилно хранене няма полза от добавки
По-здрави
19.11.08
19:43
Хм, не се отнасяйте толкова кофти спрямо постите. Има достатъчно място, от където може да си набавиш полезни мазнини и протеини - ядки, соя, зехтин и т.н. Плюс това не-прекаляването с храната може да доведе до доста добри резултати в сферата на отслабването!
19.11.08
20:05
казано от kEnVeLo на 19.11.08, 16:54:
какво ще стане ако докато постя пия л карнитин и правя коремни преси и лицеви опори всеки ден. Ще ми помогне ли да стопя малко подкожните мазнини на корема?
ти за да отслабнеш ли постиш??
май смисълът е ..ама абсолютно друг!!!!
Като един много силно убеден атеист религиозната страна на нещата не ми се коментира.
От чисто здравословна гледна точка обаче също е бая глупаво. Те не бяха ли и бая дългички тия пости, 60 дена или се бъркам? Не си е работа, мазнини не се горят със зеленчуци, тренировки на зарзават също не стават като хората. А с храната може да не се прекалява и без пости, хем ще е и по-здравословна. Здравословно хранене и постене - много различни неща са това, те затова едно време (когато хората са се връзвали масово на тия работи) примерно децата не са постели доколкото знам, защото постите ти орязват страшно много важни неща от храната. А коремните преси са доста зле, л карнитина също, но това е друга тема ;)
19.11.08
20:21
Постите са време, отделяно от хората по различни причини - като започнем от чисто религиозни, минем през здравословни такива и спрем на ... липсата на причини (”ей така” е бил често срещан отговор на въпрос от моя страна “защо”).
Липсата на причина и замъглен смисъл ме кара да не практикувам подобно нещо. На мнение съм, че през останалото време на годината съм достатъчно целесъобразен спрямо начина си на хранене. :)
Ива писа за постите наскоро.
19.11.08
22:11
Да си споделя виждането. Принципно считам, че съм религиозен, но за първа година постя. И наистина, идеята на постите не е просто “диетата”, а по скоро да се отдадеш на собственото си “Аз”, на това което е вътре в теб (а може би от вън). Има и още много философски теми за и против постите, но не това е целта на този форум. В смисъл: ако го правиш само заради диетата ... няма смисъл. Ако го правиш заради ... да кажем вътрешното ти “Аз” (доброто “Аз” :):):) ), тогава е добре.
G33K: Постите са 40 дни. Не постят - бременни, болни възрастни хора и деца. Като под “не постят” се разбира “бял пост” - т.е. млечни продукти са позволени - месо - не. Това не е като упрек или противопоствяне, казвам го само за да знаеш (както и другите) :)
казано от Fittipaldi на 19.11.08, 22:11:
G33K: Постите са 40 дни. Не постят - бременни, болни възрастни хора и деца. Като под “не постят” се разбира “бял пост” - т.е. млечни продукти са позволени - месо - не. Това не е като упрек или противопоствяне, казвам го само за да знаеш (както и другите) :)
Мерси, наистина не го знаех как е точно.
20.11.08
15:38
не, не постя заради отслабването. По други причини. Не ходя на фитнес и нямам какво да топя освен мазнини. Слаб съм като цяло, просто имам малко подкожни мазнини на корема, които ме дразнят защото преди ги нямах. Просто го споменах като идея докато постя. Съжалявам но не съм съгласен с едното мнение където се споменава, че през постите човек се тъпчел само с болкуци и въглехидрати. Едната идея на постите е да пречистят организма от токсините натрупвани от месата, което се постига посредством зеленчуците и плодовете, както и се прочиства тъй наречената шлака, която пак се натрупва от животинските мазнини. И интересно как китакците не надебеляват като ядат по 1 кило ориз на ден? Но пак казвам, идеята ми за постене не е за отслабването
казано от Fittipaldi на 19.11.08, 22:11:
Да си споделя виждането. Принципно считам, че съм религиозен, но за първа година постя. И наистина, идеята на постите не е просто “диетата”, а по скоро да се отдадеш на собственото си “Аз”, на това което е вътре в теб (а може би от вън). Има и още много философски теми за и против постите, но не това е целта на този форум. В смисъл: ако го правиш само заради диетата ... няма смисъл. Ако го правиш заради ... да кажем вътрешното ти “Аз” (доброто “Аз” :):):) ), тогава е добре.
Няма смисъл от пости.Незнам как точно постите се отразяват на намиране на вътрешно Теб,каквото и да означава това,но това са глупости,ако това ти е оправданието за постенето е доста глупаво.Ако това е причината и единствения смисъл от постенето,мерси.
Мнението беше редактирано от Nikolay на 20.11.08 16:00.
20.11.08
16:50
Всеки от нас има право на избор дали да пости или не ... аз съм избрал така и така ще правя. Причините в моя случай са комплексни. След като си решил, че на теб не ти трябват пости - добре, това е твоя избор!
20.11.08
17:11
казано от kEnVeLo на 20.11.08, 15:38:
не, не постя заради отслабването. По други причини. Не ходя на фитнес и нямам какво да топя освен мазнини. Слаб съм като цяло, просто имам малко подкожни мазнини на корема, които ме дразнят защото преди ги нямах. Просто го споменах като идея докато постя. Съжалявам но не съм съгласен с едното мнение където се споменава, че през постите човек се тъпчел само с болкуци и въглехидрати. Едната идея на постите е да пречистят организма от токсините натрупвани от месата, което се постига посредством зеленчуците и плодовете, както и се прочиства тъй наречената шлака, която пак се натрупва от животинските мазнини. И интересно как китакците не надебеляват като ядат по 1 кило ориз на ден? Но пак казвам, идеята ми за постене не е за отслабването
уоу пич естествено че нямаш какво друго освен мазнини да топиш,то остана и мускули да искаш да топиш :bug:
А това за китайците,дето ядяли по кило ориз на ден се лъжеш толкова много.Там работната ръка е много евтина,поради многото хора,заплащането също е малко и на един средностатистически китаец не се падат повече от 300 до максимум 400 грама ориз на ден.Ама това е друга тема,стига да оспамвам темата.
Ти си решаваш за постите-те наистина не са лошо нещо,вярата и откриването на твоето истинско АЗ са много хубави и важни за човека неща.напълно те подкрепям,жалко че има все по-малко вряващи хора и че не се обръща никакво внимание на религията в нашата държава.
Ние само ти казваме само какво става,обосновавайки се на теорията.
По-здрави
20.11.08
19:26
Без никой да се обижда,но аз мисля,че темата пости въобще нетрябва да се обсъжда в този форум.В културизма и фитнеса е немислимо без прием на животински белтъчини.Дори и да искаш да отслабваш пак трябва де се възстановява мукула,защото иначе ще топиш хем мазнини хем мускул и накрая ще преличаш на нищо.