Хардкор добавките и завишения прием на протеин - въпрос

19.11.08
22:26

При прием на хардкор добавки или анаболни стероиди за увеличаване на силата, задължително се препоръчва повишен прием на протеини. Това се обяснява заради завишаването на протеиновия синтез. В същото време обаче се покачват и килограмите - чиста мускулна маса но и също така мазнини. Питам аз: ако в случая не приемаме достатъчно протеини и ограничим въглехидатите драстично какъв ефект би имало цялото занятие. Значи ли, че ще увеличим силата си благодарение на приеманите хардкор продукти или стероиди, но тъй като не сме приемали достатъчно протеини, няма да качим ММ и просто ще си останем същите на размер но с повишена сила?

Темата беше редактирана от Иво Радев на 19.11.08 22:27.

19.11.08
22:48

А защо ще ограничаваш протеина...

19.11.08
22:59

казано от Финдо на 19.11.08, 22:48:

А защо ще ограничаваш протеина...

За да не качвам повече килограми, защото искам да чистя мазното, а в същото време силата ще ми трябва за да увелича натоварването. Не зная дали въобще е възможно - тоест суплементите ще дадат ли ефекта си без да приемам допълнително протеини.

19.11.08
23:06

Ами пак опираме до калорийния баланс.От него зависи какво ще правиш (сваляш или качваш), а от нутриентите ще зависи качеството на свалената/качената маса.

19.11.08
23:12

казано от emzo на 19.11.08, 23:06:

Ами пак опираме до калорийния баланс.От него зависи какво ще правиш (сваляш или качваш), а от нутриентите ще зависи качеството на свалената/качената маса.

Добре де, калорийния баланс ще е за сваляне. Но въпроса е след като той е занижен, то тези хардкор добавки ще имат ли същото действие - ще увелича ли силата независимо от от занижения калорин баланс?
С две думи покачват ли силата независимо от хранителния режим?

Мнението беше редактирано от Иво Радев на 19.11.08 23:18.

20.11.08
05:11

Каквото и да било завишение на тестостерона ще ти покачи силата и издръжливостта.

RO

20.11.08
05:43

Според мен си вземи някой по силен бърнар , ще ти свърше по добра ранбота за начало, Защото  хард кор допбавките са подходящи за качване. Но мисля, че дори и да приемаш повече протеин няма да имаш проблем с нивото на мазнините. :) Успех

20.11.08
06:38

Явно не си разбрал какво представлява калорийния баланс.
Един “прост” кре-алкалин е достатъчен, за да компенсираш спада в силата заради отрицателния ти калориен баланс.
Виж проучи аргинина(чист ААКГ) как влияе върху кръвното, по спомени го понижаваше, но не съм сигурен.

20.11.08
09:27

АС и хардкор добавките увеличават възможностите на организма да усвои и използва повече белтъчини от нормалното. дали ще качваш ММ или мазно зависи от храненето, което при такъв цикъл е по-различно от нормалното. при циклите за изчистване, АС се ползват с цел запазване на ММ, като за целта е необходимо да се приема завишено количество белтъчини и мазнини - все пак трябва да осигуриш нещо, което да ти дава енергия. не става да си на НВД, да ограничаваш белтъчините, да си на отрицателен калориен баланс и да очакваш организма да гори само собсвените си мазнини - няма начин да не загубиш ММ. АС и хардкор добавките ще ти осигурят достатъчно сила и издържливост да правиш интензивни тренировки, дори и на отрицателен калориен прием, но за да ограничат катаболните процеси им е необходим протеин

20.11.08
09:48

казано от FRANKO1 на 20.11.08, 09:27:

АС и хардкор добавките увеличават възможностите на организма да усвои и използва повече белтъчини от нормалното. дали ще качваш ММ или мазно зависи от храненето, което при такъв цикъл е по-различно от нормалното. при циклите за изчистване, АС се ползват с цел запазване на ММ, като за целта е необходимо да се приема завишено количество белтъчини и мазнини - все пак трябва да осигуриш нещо, което да ти дава енергия. не става да си на НВД, да ограничаваш белтъчините, да си на отрицателен калориен баланс и да очакваш организма да гори само собсвените си мазнини - няма начин да не загубиш ММ. АС и хардкор добавките ще ти осигурят достатъчно сила и издържливост да правиш интензивни тренировки, дори и на отрицателен калориен прием, но за да ограничат катаболните процеси им е необходим протеин

Ти отговаряш точно в такъв случай на въпроса ми, който е свързан единствено с това дали АС и хардкор добавките повишават силата независимо от хранителния режим - като приемам “да” за отговор.
Колкото до приема ми на протеин той си е нормален, но не е завишен. Калорийния ми баланс е в норма спрямо килограмите ми, но не е драстично занижен.

20.11.08
09:53

казано от emzo на 20.11.08, 06:38:

Явно не си разбрал какво представлява калорийния баланс.
Един “прост” кре-алкалин е достатъчен, за да компенсираш спада в силата заради отрицателния ти калориен баланс.
Виж проучи аргинина(чист ААКГ) как влияе върху кръвното, по спомени го понижаваше, но не съм сигурен.

Ти Емзо си прав относно ААКГ - така е понижава го.

20.11.08
11:18

Иво, увеличи приема на белтъчини! реално калорииния ти баланс няма да се вдигне много, защото калориите изразходвани за усвояване на протеина са почти толкова, колкото той ти дава, а аминокиселините са ти необходими за намаляване на катаболните процеси.

21.11.08
08:56

казано от FRANKO1 на 20.11.08, 11:18:

Иво, увеличи приема на белтъчини! реално калорииния ти баланс няма да се вдигне много, защото калориите изразходвани за усвояване на протеина са почти толкова, колкото той ти дава, а аминокиселините са ти необходими за намаляване на катаболните процеси.

Да Франко, правя го. Просто исках да знам дали ще действат препаратите и при занижен протеинов прием. Иначе нещата стоят така:

Протеин изолат пудра - 100 гр. дневно
Пил. месо - 600-800 гр. дневно
Амино 2700 - 15 хапа дневно
БЦАА - преди и след тренировка по 5 хапа

Абе явно кардиото ми е много малко и не зная как да се мобилизирам. Това е истината. Защото навсякъде качвам супер добре, но искам да съм Аполон, а тялото си ми е с конструкцията на Херкулес - каква ирония :)
Имам мазно на корема и паласките и умирам от яд.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1