19.11.08
18:25
При изпълняване на упражнение с по-голяма тежест т.е. последните серии на дадено упражнение, започвам да усещам болка в ръката от кинтака надолу. В зависимост от упражнението, болката е или в дланта, или в пръстите. Когато е в пръстите, имам чувството, че претоварвам ръцете заради хвата т.е. стискам прекалено силно. А ако е в дланта, най-често се получава при лежанката, просто самата щанга натиска силно дланта и затова ме боли. Има ли някаква решение на проблема? Някакви упражнения за заздравяване на дланите и като цяло ръцете от китката надолу?
Почивай! Опитай да тренираш с накитници - те държат стегната китката и не ограничава огъването й в известна степен. Тази болка, дори да е в пръстите може да идва от предмишницата, може да е и от слаб хват.
19.11.08
20:23
А имаш ли слаб хват по принцип, както пита Стоянчо? Наличието на такъв при мен предизвиква подобен род болки и тъй като си имам някоя и друга травма в тази област, примирил съм се да съм с фитили при доста от движенията.
И ако не виждаш ясна причина за подобна болка; давай си достатъчно почивка за да свикне тялото ти с натоварването. Особено ако качваш много тежестта за малко време.
казано от Димитър Михайлов на 19.11.08, 20:23:
А имаш ли слаб хват по принцип, както пита Стоянчо? Наличието на такъв при мен предизвиква подобен род болки и тъй като си имам някоя и друга травма в тази област, примирил съм се да съм с фитили при доста от движенията.
Не знам дали ми е слаб или силен т.е. няма с какво да го сравня или измеря.
казано от Demoman на 20.11.08, 19:47:
казано от Димитър Михайлов на 19.11.08, 20:23:
Не знам дали ми е слаб или силен т.е. няма с какво да го сравня или измеря.
АКо правиш мьртва тяга примерно,виж горе-долу на какви кила по4ва щангата да ти бяга тоест нужни са ти фитили.Прави мьртва тяга 2 седмици като през тях правиш 2 серии с 80кг и 2 серии с 100кг(или ти си прецени с колкото там правиш тяга).Аз ли4но,следейки прогреса си откьм кила,достигнах до извода,4е хватьт ми е станьл по-силен.Има естествено и други упражнения,но за всеки е разли4но.
Kamata - как точно си заздравяваш хвата?
Demonman - от кои упражнения получаваш болките?
И всъщност, то може и да не е от едно упражнение...
Едва ли е имало човек, който да не са го боляли ставите и сухожилията в началото. Та дори и при мене ако направя някоя пауzа от няколко седмици после усещам напрежение в ставите на прсьстите. А болката в дланта при лежанка ми се случва почти всеки пьт като тренирам гьрди.... просто лостьт натиска сухожилията на дланта... и то само на едната рька (при мене)... мисля, че си е и до анатомия. При мен се получава почти винаги като бутам над 110 кг... ама болката не е zа умиране... така че... не бой се. Монтирай си едни ракавички или дунапренчета и ти гарантирам, че няма да има никакьв проблем.... то и аz трябва да го направя... ама пуст маzохиzьм ;)
21.11.08
16:13
При мен е същата работа , тези седмици гледам да качвам килограмите на бицепс(крив лост) и на лежанка(широк хват) , и като започна с най-многото от мен понасяни килограми и започват да ме болят , така че загрявам китките преди тренировка (заедно с другите части на тялото) и си слагам накитници за бицепса и лежанката .... пробвай да загрееш китките с въртеливи движения и си стегни повечко накитниците ...
Не забравяй да пишеш и да кажеш както е станало ;) ! Поздрави , Гецата От Катуница !
С ръкавици тренирам, ама и те са едни ръкавици - колкото да се каже, че има. Усещам болката при: лежанка, флайс, бицепсово с дъмбел, трапец, понякога и при чукчетата.
21.11.08
17:42
казано от Demoman на 21.11.08, 16:17:
С ръкавици тренирам, ама и те са едни ръкавици - колкото да се каже, че има. Усещам болката при: лежанка, флайс, бицепсово с дъмбел, трапец, понякога и при чукчетата.
Според мен ние тука говорим за накитници .... то ръкавиците не вършат работа за китките ;)
По-добре зарежи накитници,налакътници и пр. и намали тежестите,докато ти свикнат костите на натоварванията,защото с тези бинтове само ще влошиш състоянието им.В смисъл,че ще развиеш сила в мускулите си,на която ставите ти няма да има как да издържат без тези фитили(налакътници) и в реална ситуация ако се изсилиш нещо смятай,че си се контузил.
Мнението беше редактирано от Nikolay на 21.11.08 17:48.
Съвет и от мен. Колкото и да ти е неприятно спри временно с упражненията причиняващи тези болки. Опитай се да ако можеш да ги замениш с подобни. Колкото до елиминиране на болките си вземи Animal Flex - действа със сигурност. Казвам го от опит. Успех.
Странното е, че не винаги ги имам тези болки при изброените по-горе упражнения. Николай, тренирам с ръкавици, не мисля, че те подпомагат или поддържат по някакъв начин китката. Преди тренировка загрявам всички стави по ръцете и трупа. Болките се появиха през последния месец, дали може да има връзка със сезона, времето или метереологичните условия? В началото като започнах да тренирам имах подобни болки в раменете, но сега вече ги нямам т.е. мисля че раменете “свикнаха” така да се каже. Ще намаля тежестите и ще правя повече загрявка на ръцете.