Пилешките гьрди

20.11.08
22:13

В 100 грама сурово пилешко месо има около 20 грама протеин.Какво мислите за печеното такова-колко е протеина в 100 грама.Чел сьм статии в които е посочено че достига до 30 грама.

20.11.08
23:13

Тези стойности са по-скоро ориентировъчни. Смятай ги 20 и здраве да е.

21.11.08
07:17

Протеинът си е един и същ в суровото и печеното месо - не се изпарява, стопява, отлита, дематериализира:)

21.11.08
08:44

Само да попитам значи след тренировка човек трябва да яде пилешко? В периода за маса, защото има протеин в него и така по-бързо расте мускула :)

Пилешко,телешко,свинско,извара,яйца,риба - протеин все си има, не е нужно да се ограничавате само до 1 от тях.

21.11.08
12:57

казано от Ива Павлина на 21.11.08, 07:17:

Протеинът си е един и същ в суровото и печеното месо - не се изпарява, стопява, отлита, дематериализира:)

Явно не сьм разбран правилно-говоря за две различни парчета месо-100 гр,сурово и 100 гр.печено.Мисьлта ми е че преди приготвяне парчето има определен процент протеин,но след скарата грамажа му намалява и става да речем 70,80 грама т.е процента протеин скача.

21.11.08
16:18

казано от nedko petrov на 21.11.08, 12:57:

Явно не сьм разбран правилно-говоря за две различни парчета месо-100 гр,сурово и 100 гр.печено.Мисьлта ми е че преди приготвяне парчето има определен процент протеин,но след скарата грамажа му намалява и става да речем 70,80 грама т.е процента протеин скача.

нe намалява!!!

21.11.08
17:33

казано от nedko petrov на 21.11.08, 12:57:

А може ли някой да ти каже колко точно вода ще се изпари? Или колко мазнина ще се стопи? То заради тези двете неща 1 кило месо изглежда по един начин сурово и по коренно различен приготвено. Но си зависи от конкретното парче и начин на приготвяне, не дори от вида месо. Майка като вземе кайма примерно понякога от такова месо я мелят, че кюфтетата са наполовина на обикновено, толкова мас се стапя. Надали има обща формула, дори приблизителна. Но пък, чудя се - на кой му пука за цифрите, пък чак и в такава степен? 20 грама протеин, 25 грама протеин - дали ще има разлика, каквато и да е ? ;)

21.11.08
18:04

Защо изчисляваш процента протеин на самото месо, отнесено към общия му грамаж - за теб количеството протеин си е същото, независимо колко голямо ще е парчето месо преди и след преработката!!

21.11.08
18:26

Абе пич, ако в 100грама месо има 20 грама протеин, ти си го сготвиш тва месо и в чинийката ти има само 70 грама месце, то в него пак ще има 20 грама протеин. Капиш? :)
ПП. И не знам какво месо си купуваш, щом се стапя толкова (стапя се водата и мазнината, не протеина)

21.11.08
22:32

Целия проблем е в това че аз рядко го приготвям,в повечето случаи си купувам вакумирани печени гьрди(не че и те са стока-прекалено са солени и има  разни Е-та вьтре).Та затова ми беше запитването.Иначе ми е пределно ясно че след приготвяне се запазва протеина.
Абе вманиачаваме се понякога и в това е целия проблем.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1