Ядките-съдържане и качества.

Прескочи до:
ГП

08.04.08
10:59

Здравейте.
Вчера в магазина се зачетох в опаковката на ядки “GRIVAS”,на задната част на пакетчето са изкарани стойности за почти всички видове ядки.И понеже не съм срещал във форума информация по тоя повод,реших да споделя:
ЯДКИ        |Б          |  М        | В
Шам фъстък  | 33,2       | 44,5     | 12,9
Леблебия    | 20,2       | 5,2       | 58,2
Фъстък      | 26,2       | 46       | 18,2
Бадем        | 14,9       | 56,9     | 16,9
Стафиди      | 2,4       | 0,6       | 69,3
Лешник      | 13,6       | 61,5     | 12,8
Белен        | 20,7       | 55,6     | 4,3
слънчоглед
Тези стойности са за печени ядки със съдържане/цитирам/:ядки,сол,брашно,подправки.
ПС:Шам фъстъка ми се вижда най-оферта за НВД ;)
Успех!

08.04.08
11:13

Хехе, напиши и цените и ще видиш кое ти е най на далавера :) . Аз като ям ядки ям предимно леблебия, соя(тя не е баш ядка, ма пак хрупа :) ), семки, орехи(като не ме мързи да си беля и пека). А и друго - не съм сигурен че ще ти е добре да блъскаш само един чешит(шам фъстък примерно), накрая ще ти омръзне и дори вече ще ти става гадно да го ядеш. Взимай си всеки ден(ако ядеш всеки ден ядки де ) различно. Аз ги редувам(като по рядко, да не кажа хич, си взимам бадем, кашу, лешник, щото разликата между тях и леблебията примерно е 2 кинта - още 4 пакета леблебия  :cheese: ). А и честно казано не знам как имате некви да си смятате толкова храните, аз се изнервям само като си смятам белтъка, а пък и ако не хапна нещо по-въглехидратно(особено сутрин) се побърквам тотално, чувствам се гадно, раздразнителен съм - абе с 2 думи повече гъз от колкото по-принцип :) .

Мнението беше редактирано от Cherniq_Konan на 08.04.08 11:15.

MR

08.04.08
13:14

Според мен най_добрите ядки са орехите (омега 3, ...) и бадемите (алкали3ират, вит Е...). Добре е да ги въртиш.
Фъстъците, соята, леблебията са бобови, слънчогледа, лен и подобни са семена, не че са вредни, но да го имаш предвид.

08.04.08
14:14

Ми точно допреди малко четох разни работи за омега 3 и ядките, че кажи речи нищо не знаех за тея работи - те при термична обработка извирясват, така че е все тая. А за най добрите ядки - бадеми, кашу, орехи(всичко печено и осолено :) ), не за друго, а защото са най-вкусни :) .

Мнението беше редактирано от Cherniq_Konan на 08.04.08 14:16.

ГП

08.04.08
15:51

:) Хах ... да по критерий за вкус бадемите мачкат,а по въпроса за термична обработка-просто ще ги хапваме в сурово състояне,за да не се губят ценните им качества от гледна точка на съдържащите вещества омеги,Е-та и тн.(не съм запознат).
А пък за съпоставката с цената Черен,мисля че бадемите са по-скъпия вариант от шам фъстъка,а леблебията не ми се струва от най-подходящите продукти за НВД ;) .Ядки ям 3-4 дена в седмицата по 100грама максимум.Но преобладават бадемите (на далавера са ми).Виж за орехите не се бях сещал,но те са 7 кинта 0,5кг :( .
ПС:Купувайте сурови ядки и си ги печете във вкъщи,за да сте сигурни колко сол и брашно имат ;) .

MR

08.04.08
16:51

Сурови са най_добри ядките, не само понеже ма3нините при термична обработка се променят, а поради факта, че имат ен3ими, които ра3граждат ма3нини (липа3а май). В тоя контекст да попитам, фъстъците, въпреки че не са ядки имат ли такива ен3ими?

18.04.08
18:50

И аз искам да питам нещо - никъде не намирам подобни данни за тиквените семки.Рових бая,обаче няма....И те били богати на омега - 3 и незнам си още на какво,но никъде няма точни данни какво съдържат.Ако някой знае,да казва :)

ГП

19.04.08
14:24

Довечера ще проверя,но мился,че няма за тях :(

ГП

20.04.08
10:47

Здравейте!
Ето сидържанието и за тичквените семки (печени)
В-12,4;Б-32,1;М-45,2
;)

02.05.08
16:28

За ВВД лелебията или стафидите са по добри?

ГП

02.05.08
16:41

Стадидите слет тенировка важат ;) иначе според мен леблебията става.

03.05.08
11:05

Примерно към 10:00 1 кисело мляко със 100гр леблебия Става ли

ГП

03.05.08
18:31

Ядките е добре да са между основните хранения...като “подкрепление” хах ;)

03.05.08
18:45

Стафидите не са ядки. ;-)

04.05.08
08:58

То и леблебията и фъстъка не са ама... :lol:

Яжте ядките сурови по възможност.

11.05.08
11:15

А на мен ми е интересно дали има някакви ядки, които можем да си купим от магазина, без да са обработвани с брашно... Честно да си кажа, до гуша ми дойде като си намеря нещо хубаво за ядене и в някое ъгълче на опаковката прочета някое от любимите ми, например: сол, захар, мая, брашно, подсладители, оцветители и прочие.

11.05.08
13:01

Има насипни сурови бадеми в хипермаркетите в Пловдив.. 100% и в София ще има.

Мнението беше редактирано от Flask на 11.05.08 13:02.

11.05.08
13:15

Ми от ядките на размер, а не пакетираните в пликчета

MO

11.05.08
15:41

Сигорно от тия бутки за ядки дето ги продават топли са такива.  :roll:

11.05.08
15:42

Винаги съм си мислил за тях - и съм купувал, но пак усещам сол и като вкус не виждам да се различават от тея в пликчета. Трябва да потърся някакво място...

11.05.08
17:29

Суровите бадеми са си сурови бадеми, нищо не можеш да усетиш, даже някой път са малко гадни. Производителите обаче се изхитриха напоследък, видяха че има кой да ги купува и цената от 21лв за КГ стана 25лв.. Безобразие. Печените са по-евтини от суровите.

ГП

12.05.08
07:00

Ми да Flask е прав,ако ядките са сурови 100% нямат нищо вътре в опаковката.Във Фантастико продават по 250грама разфасовки бадеми.Околко 6лв е опаковката.

ауу....след колко мн време пиша по тая тема :)
Финансово изгодно и много вкусно ми е да си правя домашни миксове от печена леблебия, соя и сурови кайсиеви ядки. Като изключим последните, другите не са мн мазни и ужасно калорични и тоя микс (200г та и повече) за един ден на два- три пъти си го изяждам!!!
Само дето сега на фитнес не ходя, че съм контузена и се лепи всииичко. Та и ябълките даже.
Впрочем за кайсиевите ядки, които търсех под дърво и камък мин. година, някой конкретна информация има ли??!?!?
Че се пише, че са вредни в големи количества, пък че предпазвали от рак на нещо си, че са над 600ккал, под 400 съм срещала и т.н.
За соята също: 450 до 340 съм срещала все за печената.МНого мазна била, пък на мен даже суха ми се струва.

а мнения за кайсиевите ядки?!
изобщо не изглеждат мазни, попадала съм на много и рзлични таблици със състава им, но не се знае на коя да вярвам.
Много, ама много са вкусни, ако не друго.

Мнението беше редактирано от Голямата Русалка на 01.11.08 22:32.

21.11.08
20:14

може ли да се ядат ядки след тренировка за бавни въглехидрати 100 200гр ???

21.11.08
20:29

ядки = въглехедрати ?!

ИВ

22.11.08
07:38

Овесени ядки - 1 час преди тренировка 100 грама, не повече, за да не се надуеш. Нито повече нито по-малко.

Ядки (орехи, бадеми, лешници..) преди тренировка никога :).

Лененото семе е най-подходящо за НВД, а и за каквато и да е диета.

Забравих и да допълня, че ако желаете всяка една полза от ядките, то яжте ги задължително сурови.

Мнението беше редактирано от Иван В. Станков на 22.11.08 07:40.

22.11.08
10:11

Вече има много фирми,които пакетират сурови ядки.Търсете най-често в здравословните магазини,а и също доста често вече срещам и в големите вериги (Била,Метро,Пикадили и.т.н.)

22.11.08
10:32

Според вас това става ли
Домашно приготвяне на яйчен прах

* Разбивате яйцата и прибавяте брашно.
* Бъркате с миксер или ръчна бъркалка, докато се получи жилаво тесто.
* По желание тестото може да се приготви само от жълтъци и брашно.
* Тестото се разточва на съвсем тънки кори, които се изсушават в слаба фурна и се смилат или стриват на прах след като изстинат.
* В добре затворени съдове яйчният прах може да бъде съхраняван няколко години.
* Употребява се за приготвяне на различни тестени и сладкарски изделия.

Яйчен прах Белтъчини 49.9 Мазнини 34.2 Въглехидрати—Калории 522.7

22.11.08
14:29

A, в правилната тема си! :-) За какво да става това? Това за съхранението ми хареса най-много :-)

22.11.08
16:48

Някой случайно да знае съдържанието на 100 грама орехи?

казано от Красимир! на 22.11.08, 16:48:

http://www.bb-team.org/articles/2658/

Пия бяло вино най вече. Протеин също може. Ама поне кило. ;)

22.11.08
20:29

Аз много обичам орехи,сурови преди лягане са перфе-около 50 грама може.Спомагат за забавянето на белтъчините и по този начин има белтъчини за цялото денонощие.Обожавам ги...И през деня също са добър избор за ядки...

22.11.08
21:57

До колкото съм чувал и до колкото сочи логиката ядките е силно препоръчително да се консумират сурови. Като за предпочитане са бадемите даже мисля, че има и тема някъде за тях в BB-TEAM.

Бадеми: 100 грама сурови бадеми съдържат около 550 ккал, богати са на витамин Б особенно богати на витамин Е и със голямо съдържание на фибри( напоследък е модерно да се консумират фибри ). Ако предпочетете 100 грама  сурови бадеми пред 100 грама печени бадеми ще си спестите 30-35 ккал и доста сол.

Орехи: съдържат желязо, мед, кобалт, цинк и витамин В6, около 60% в орехите са мазнини, но по-голямата част от тях са ненаситени.
100 грама сурови орехи съдържат около 650ккал.

Аз бих предпочел бадемите!!!

23.11.08
07:14

казано от Георги Гайдов на 22.11.08, 18:13:

казано от Красимир! на 22.11.08, 16:48:

http://www.bb-team.org/articles/2658/

Пия бяло вино най вече. Протеин също може. Ама поне кило. ;)

Благодаря. Питам понеже една колежка ще им носи една касетка със сурови орехи и се чудя къде да ги вместя в режима.

23.11.08
07:49

Аз отдавна консумирам само и единствено сурови ядки - признавам, че съм фенка на кашуто, зарибих и всички около себе си към суровото кашу, за което в началото твърдяха, че им е безвкусно...сега не виждам кога изчезва.Също - сурови лешници, бадеми и орехи, слънчогледови и тиквени семки.

ЗААААЩО никога предии тренировка пък да не се консумират орехи и лешници!?!? :ohh:
Миналия път по стечение на обстоятелствата бях изяла сигурно над 300г орехи и после нямах спиране, супер добра тренировка си направих..
друг е въпросът с подуването: то по тази логика никакви зеленчуци преди тренировка не трябва...

И все пак, някой конкретно да каже нещо за кайсиевите?
И един съвет: никога не прекалявайте с тиквеното семе, много е тежко :shut:
И още едно предложение :) : много успешни и вкусни сосове стават със смляно ленено семе залято с топла вода, забъркано със зехтин и някави подправки примерно..Много е подходящо за салати, особено сега през постите  %-P

Мнението беше редактирано от Голямата Русалка на 24.11.08 11:39.

24.11.08
11:40

Откакто прекалих веднъж с тиквеното, вече не  го и поглеждам..:)

казано от Ива Павлина на 24.11.08, 11:40:

Откакто прекалих веднъж с тиквеното, вече не  го и поглеждам..:)

мисля,че и аз няма да си купя повече белено...

24.11.08
13:23

А пробвали ли сте бразилски орех или макадамови ядки? Много са хубави....

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1