08.04.08
10:59
Здравейте.
Вчера в магазина се зачетох в опаковката на ядки “GRIVAS”,на задната част на пакетчето са изкарани стойности за почти всички видове ядки.И понеже не съм срещал във форума информация по тоя повод,реших да споделя:
ЯДКИ |Б | М | В
Шам фъстък | 33,2 | 44,5 | 12,9
Леблебия | 20,2 | 5,2 | 58,2
Фъстък | 26,2 | 46 | 18,2
Бадем | 14,9 | 56,9 | 16,9
Стафиди | 2,4 | 0,6 | 69,3
Лешник | 13,6 | 61,5 | 12,8
Белен | 20,7 | 55,6 | 4,3
слънчоглед
Тези стойности са за печени ядки със съдържане/цитирам/:ядки,сол,брашно,подправки.
ПС:Шам фъстъка ми се вижда най-оферта за НВД ;)
Успех!
08.04.08
11:13
Хехе, напиши и цените и ще видиш кое ти е най на далавера :) . Аз като ям ядки ям предимно леблебия, соя(тя не е баш ядка, ма пак хрупа :) ), семки, орехи(като не ме мързи да си беля и пека). А и друго - не съм сигурен че ще ти е добре да блъскаш само един чешит(шам фъстък примерно), накрая ще ти омръзне и дори вече ще ти става гадно да го ядеш. Взимай си всеки ден(ако ядеш всеки ден ядки де ) различно. Аз ги редувам(като по рядко, да не кажа хич, си взимам бадем, кашу, лешник, щото разликата между тях и леблебията примерно е 2 кинта - още 4 пакета леблебия :cheese: ). А и честно казано не знам как имате некви да си смятате толкова храните, аз се изнервям само като си смятам белтъка, а пък и ако не хапна нещо по-въглехидратно(особено сутрин) се побърквам тотално, чувствам се гадно, раздразнителен съм - абе с 2 думи повече гъз от колкото по-принцип :) .
Мнението беше редактирано от Cherniq_Konan на 08.04.08 11:15.
08.04.08
13:14
Според мен най_добрите ядки са орехите (омега 3, ...) и бадемите (алкали3ират, вит Е...). Добре е да ги въртиш.
Фъстъците, соята, леблебията са бобови, слънчогледа, лен и подобни са семена, не че са вредни, но да го имаш предвид.
08.04.08
14:14
Ми точно допреди малко четох разни работи за омега 3 и ядките, че кажи речи нищо не знаех за тея работи - те при термична обработка извирясват, така че е все тая. А за най добрите ядки - бадеми, кашу, орехи(всичко печено и осолено :) ), не за друго, а защото са най-вкусни :) .
Мнението беше редактирано от Cherniq_Konan на 08.04.08 14:16.
08.04.08
15:51
:) Хах ... да по критерий за вкус бадемите мачкат,а по въпроса за термична обработка-просто ще ги хапваме в сурово състояне,за да не се губят ценните им качества от гледна точка на съдържащите вещества омеги,Е-та и тн.(не съм запознат).
А пък за съпоставката с цената Черен,мисля че бадемите са по-скъпия вариант от шам фъстъка,а леблебията не ми се струва от най-подходящите продукти за НВД ;) .Ядки ям 3-4 дена в седмицата по 100грама максимум.Но преобладават бадемите (на далавера са ми).Виж за орехите не се бях сещал,но те са 7 кинта 0,5кг :( .
ПС:Купувайте сурови ядки и си ги печете във вкъщи,за да сте сигурни колко сол и брашно имат ;) .
08.04.08
16:51
Сурови са най_добри ядките, не само понеже ма3нините при термична обработка се променят, а поради факта, че имат ен3ими, които ра3граждат ма3нини (липа3а май). В тоя контекст да попитам, фъстъците, въпреки че не са ядки имат ли такива ен3ими?
И аз искам да питам нещо - никъде не намирам подобни данни за тиквените семки.Рових бая,обаче няма....И те били богати на омега - 3 и незнам си още на какво,но никъде няма точни данни какво съдържат.Ако някой знае,да казва :)
19.04.08
14:24
Довечера ще проверя,но мился,че няма за тях :(
20.04.08
10:47
Здравейте!
Ето сидържанието и за тичквените семки (печени)
В-12,4;Б-32,1;М-45,2
;)
02.05.08
16:41
Стадидите слет тенировка важат ;) иначе според мен леблебията става.
03.05.08
18:31
Ядките е добре да са между основните хранения...като “подкрепление” хах ;)
03.05.08
18:45
Стафидите не са ядки. ;-)
04.05.08
08:58
То и леблебията и фъстъка не са ама... :lol:
04.05.08
09:02
Яжте ядките сурови по възможност.
А на мен ми е интересно дали има някакви ядки, които можем да си купим от магазина, без да са обработвани с брашно... Честно да си кажа, до гуша ми дойде като си намеря нещо хубаво за ядене и в някое ъгълче на опаковката прочета някое от любимите ми, например: сол, захар, мая, брашно, подсладители, оцветители и прочие.
Има насипни сурови бадеми в хипермаркетите в Пловдив.. 100% и в София ще има.
Мнението беше редактирано от Flask на 11.05.08 13:02.
11.05.08
13:15
Ми от ядките на размер, а не пакетираните в пликчета
11.05.08
15:41
Сигорно от тия бутки за ядки дето ги продават топли са такива. :roll:
Винаги съм си мислил за тях - и съм купувал, но пак усещам сол и като вкус не виждам да се различават от тея в пликчета. Трябва да потърся някакво място...
Суровите бадеми са си сурови бадеми, нищо не можеш да усетиш, даже някой път са малко гадни. Производителите обаче се изхитриха напоследък, видяха че има кой да ги купува и цената от 21лв за КГ стана 25лв.. Безобразие. Печените са по-евтини от суровите.
12.05.08
07:00
Ми да Flask е прав,ако ядките са сурови 100% нямат нищо вътре в опаковката.Във Фантастико продават по 250грама разфасовки бадеми.Околко 6лв е опаковката.
18.10.08
21:47
ауу....след колко мн време пиша по тая тема :)
Финансово изгодно и много вкусно ми е да си правя домашни миксове от печена леблебия, соя и сурови кайсиеви ядки. Като изключим последните, другите не са мн мазни и ужасно калорични и тоя микс (200г та и повече) за един ден на два- три пъти си го изяждам!!!
Само дето сега на фитнес не ходя, че съм контузена и се лепи всииичко. Та и ябълките даже.
Впрочем за кайсиевите ядки, които търсех под дърво и камък мин. година, някой конкретна информация има ли??!?!?
Че се пише, че са вредни в големи количества, пък че предпазвали от рак на нещо си, че са над 600ккал, под 400 съм срещала и т.н.
За соята също: 450 до 340 съм срещала все за печената.МНого мазна била, пък на мен даже суха ми се струва.
01.11.08
22:31
а мнения за кайсиевите ядки?!
изобщо не изглеждат мазни, попадала съм на много и рзлични таблици със състава им, но не се знае на коя да вярвам.
Много, ама много са вкусни, ако не друго.
Мнението беше редактирано от Голямата Русалка на 01.11.08 22:32.
22.11.08
07:38
Овесени ядки - 1 час преди тренировка 100 грама, не повече, за да не се надуеш. Нито повече нито по-малко.
Ядки (орехи, бадеми, лешници..) преди тренировка никога :).
Лененото семе е най-подходящо за НВД, а и за каквато и да е диета.
Забравих и да допълня, че ако желаете всяка една полза от ядките, то яжте ги задължително сурови.
Мнението беше редактирано от Иван В. Станков на 22.11.08 07:40.
Вече има много фирми,които пакетират сурови ядки.Търсете най-често в здравословните магазини,а и също доста често вече срещам и в големите вериги (Била,Метро,Пикадили и.т.н.)
Според вас това става ли
Домашно приготвяне на яйчен прах
* Разбивате яйцата и прибавяте брашно.
* Бъркате с миксер или ръчна бъркалка, докато се получи жилаво тесто.
* По желание тестото може да се приготви само от жълтъци и брашно.
* Тестото се разточва на съвсем тънки кори, които се изсушават в слаба фурна и се смилат или стриват на прах след като изстинат.
* В добре затворени съдове яйчният прах може да бъде съхраняван няколко години.
* Употребява се за приготвяне на различни тестени и сладкарски изделия.
Яйчен прах Белтъчини 49.9 Мазнини 34.2 Въглехидрати—Калории 522.7
A, в правилната тема си! :-) За какво да става това? Това за съхранението ми хареса най-много :-)
22.11.08
16:48
Някой случайно да знае съдържанието на 100 грама орехи?
22.11.08
18:13
казано от Красимир! на 22.11.08, 16:48:
http://www.bb-team.org/articles/2658/
Пия бяло вино най вече. Протеин също може. Ама поне кило. ;)
Аз много обичам орехи,сурови преди лягане са перфе-около 50 грама може.Спомагат за забавянето на белтъчините и по този начин има белтъчини за цялото денонощие.Обожавам ги...И през деня също са добър избор за ядки...
До колкото съм чувал и до колкото сочи логиката ядките е силно препоръчително да се консумират сурови. Като за предпочитане са бадемите даже мисля, че има и тема някъде за тях в BB-TEAM.
Бадеми: 100 грама сурови бадеми съдържат около 550 ккал, богати са на витамин Б особенно богати на витамин Е и със голямо съдържание на фибри( напоследък е модерно да се консумират фибри ). Ако предпочетете 100 грама сурови бадеми пред 100 грама печени бадеми ще си спестите 30-35 ккал и доста сол.
Орехи: съдържат желязо, мед, кобалт, цинк и витамин В6, около 60% в орехите са мазнини, но по-голямата част от тях са ненаситени.
100 грама сурови орехи съдържат около 650ккал.
Аз бих предпочел бадемите!!!
23.11.08
07:14
казано от Георги Гайдов на 22.11.08, 18:13:
казано от Красимир! на 22.11.08, 16:48:
http://www.bb-team.org/articles/2658/
Пия бяло вино най вече. Протеин също може. Ама поне кило. ;)
Благодаря. Питам понеже една колежка ще им носи една касетка със сурови орехи и се чудя къде да ги вместя в режима.
23.11.08
07:49
Аз отдавна консумирам само и единствено сурови ядки - признавам, че съм фенка на кашуто, зарибих и всички около себе си към суровото кашу, за което в началото твърдяха, че им е безвкусно...сега не виждам кога изчезва.Също - сурови лешници, бадеми и орехи, слънчогледови и тиквени семки.
24.11.08
11:31
ЗААААЩО никога предии тренировка пък да не се консумират орехи и лешници!?!? :ohh:
Миналия път по стечение на обстоятелствата бях изяла сигурно над 300г орехи и после нямах спиране, супер добра тренировка си направих..
друг е въпросът с подуването: то по тази логика никакви зеленчуци преди тренировка не трябва...
И все пак, някой конкретно да каже нещо за кайсиевите?
И един съвет: никога не прекалявайте с тиквеното семе, много е тежко :shut:
И още едно предложение :) : много успешни и вкусни сосове стават със смляно ленено семе залято с топла вода, забъркано със зехтин и някави подправки примерно..Много е подходящо за салати, особено сега през постите %-P
Мнението беше редактирано от Голямата Русалка на 24.11.08 11:39.
24.11.08
11:40
Откакто прекалих веднъж с тиквеното, вече не го и поглеждам..:)
24.11.08
12:50
казано от Ива Павлина на 24.11.08, 11:40:
Откакто прекалих веднъж с тиквеното, вече не го и поглеждам..:)
мисля,че и аз няма да си купя повече белено...