22.11.08
12:42
Окей, протеин има в кълнове,гъби, броколи и други. Та откъде може да си набави необходимия протеин ако гони сериозни резултати?
Темата беше редактирана от freezer на 22.11.08 16:11.
22.11.08
13:32
Защо искаш да си слаб?
казано от freezer на 22.11.08, 12:42:
Окей, протеин има в кълнове,гъби, броколи и други.
Тц, в изброените няма.
Лол нито говоря за мен, нито нищо. Въпроса ми е сериозен и просто се чудех дали е възможно. Откъде ще си набавят протеин. Ми пичове хванете малко книжки прочетете :), не само да ми пишете по форумчетата.
Растителен протеин в проценти :
1.Соеви кълнове 54%
2.Спанак 49%
3.Броколи 45%
4.Гъби 38%
...
Мнението беше редактирано от freezer на 22.11.08 16:10.
казано от freezer на 22.11.08, 16:05:
Растителен протеин в проценти :
1.Соеви кълнове 54%
2.Спанак 49%
3.Броколи 45%
4.Гъби 38%
Това по твои си ‘спешъл’ данни ли е ? :)
Където и да прочетох, винаги ги дават между 2,80 и 3 грама на 100 протеин в броколите. Останалите и те са така. Най-лесно в Wikipedia можеш да си ги гледаш тия работи. Но не това е важното. И 90 грама да беше протеина, ти не си тревопасно и тези неща не ги усвояваш. Просто и ясно. Не всичко от хранителния състав на храните имаш възможност да усвоиш (от чисто биологични съображения). Затова е препоръчително да се придържаш към храните, които са ти отредени от природата. А що се отнася до протеина - най-добре усвояваш яйцата и месото. А тоя културист вегетарианец, който и да е той, ще го кара на соя, добавки и доста зоб - и пак нищо значително няма да постигне като такъв, защото винаги ще е няколко стъпки назад след месоядните си колеги, които не се борят с природата ;) Но ако не приема достатъчно витамин Б-12 (от хапчета или от ... фекалии, като истински вегетарианец, наистина има веган-общества, които го правят) ще оглупее дотолкова, че може и да си мисли, че е велик (отново, като истински вегетарианец). Това малко в кръга на шегата, но има и голяма доза истина.
Но не знам ние защо трябва да се занимаваме с такива, аз лично ги третирам като хора с проблеми и толкова.
Ако броколите имат 1 грам белтъчк на 100 грама тегло, 45 % означават под 1 грам ;)
Хаха. Много се радвам на хора, които си мислят, че wiki-то е надежден източник :D
казано от freezer на 22.11.08, 16:59:
Хаха. Много се радвам на хора, които си мислят, че wiki-то е надежден източник :D
На какво се радваш не знам, дотук толкова компетентни постове имаш, че дори wikipedia-та ще ти е добро начало ;)
Конкретно за това (съдържанията на разни неща в храните) е напълно надежден, защото наистина няма значение дали грамовете ще са 2 или 3 или дори ЦЕЛИ 4. Това са само приблизителни неща, където и да ги пише. Но това, което си мислиш не е така и Питона ти каза защо.
По-важното е, че както ти казах, и 90 грама на 100 да бяха, пак си е същата работа, защото нито ти, нито културистът-вегетарианец ги усвоявате тия неща, ама изобщо (или в случая със соята - усвоявате само частично).
22.11.08
17:38
казано от freezer на 22.11.08, 16:59:
А аз много се радвам на темите ти, защото истински се забавлявам докато ги чета. Културист-вегетарианец е като магаре-космонавт... Темата е изчерпана. Поздрави! :)
22.11.08
17:46
Още един пост в този стил и темата се заключва и изтрива.
Наистина, не е зле да има малко повече информация по въпроса. Аз съм противоположността на вегетарианството, но все пак, може и да е от полза да знаем, как го правят неконсумиращите месо.
казано от С7АЛК3Р на 22.11.08, 18:11:
Наистина, не е зле да има малко повече информация по въпроса. Аз съм противоположността на вегетарианството, но все пак, може и да е от полза да знаем, как го правят неконсумиращите месо.
http://veganfitness.net/
Смял съм се с глас едно време когато го открих случайно. От тогава не съм влизал, но предполагам е все така забавно. Виж, за ползата съм скептичен, но ако ти се занимава гледай :lol:
22.11.08
20:21
казано от freezer на 22.11.08, 17:45:
Супер, радвам се :). Дай неква снимка и аз да ти се посмея :D
Никой не се е родил научен... Питаш, отговаря ти се, а после подценяваш достоверността на информация, която някой без да е длъжен е потърсил и ти я предоставя.
После не стига, че 100 човека ти обясняват нещо ти пак си държиш на своето. Така че - ДА забавлявам се с темите ти. Айде успех и един ден като спечелиш Олимпията на гъби, боб и броколи ще ти пратя моя снимка да се посмееш. ;)
Мнението беше редактирано от Iliqn Bonev на 22.11.08 20:22.
Хехе. Абе, нещо не мога да ви разбера. Човек като попита нещо всеки път ли трябва да се отнася до него, кой е казал, че съм вегетарианец??? Както и да е, жив и здрав. Иначе малко остро реагирах на инфото на G33K, сори бро.
Мнението беше редактирано от freezer на 22.11.08 22:44.
Откъде ще си набавят протеин.
Нахут, боб, леща, соя, грах, тофу. Това е.
казано от ozo на 23.11.08, 10:31:
Откъде ще си набавят протеин.
Нахут, боб, леща, соя, грах, тофу. Това е.
и всякакви ядки, но количеството приемани такива се увеличава поне 200 грама на ядене. Тук има проблем с мазнините, но аз лично незнам до каква степен се “опасни” растителните такива. Има и още нещо, за вегетарианец ли говорим или за веган, в смисъл, ако е вегетарианец, продукти като сирене, кашкавал, извара, мляко и яйца са добър източник на белтъчини.
Може да карат на фотосинтеза, знае ли човек... :)
Добре, а ако си вегетарианец, това спира ли те от взимането на добавки???
Мнението беше редактирано от Bo0mer на 23.11.08 19:25.
Браво, колега! Сега остава и някой културист-вегетарианец да ни отговори...
23.11.08
20:18
Възможно е, но нужно ли е? Може да се храни с обогатени (балансирани с незаменими АК) протеинови изолати от ориз, овес и соя. Нещо ме тревожи обаче, казваш културист... Защо на един човек няма да му пука за ендокринната му система и ще се тъпче с хормони, пък ще го е грижа за животните?
Мнението беше редактирано от Владимир Недков на 23.11.08 20:22.
23.11.08
20:22
Според мен трябва да се каже кой човек е “културист” защото според определението на думата може да се окаже, че далеч не за всеки културист му е безразлична ендокринната система или това да се тъпче с хормони.
Владо е един от добрите примери за добре изглеждащ и с добро здраве човек. Но пак при него това е повече от хоби и е запознат с материята повече от човек с различно образование и професия.
За мен вегетарианството не е по убеждение или здравословни подбуди, много егоистично, но ако ям месо не се чувствам добре и не мога да съм на 100% в това, което харесвам. Тренировките и силата не знам дали се влияят от месото :) ама и не ме интересува де. Ако ям месо, ако се поддавам на нерви и разпри или други подобни неща, после медитацията ми става по-плитка, живота ми става по-лош, по-облачно :) Човек има потенциал от здраве, сила, така и психика, доброта, слово, енергичност… ако нещо е против здравето и намалява нашия потенциал да се радваме на живота, трябва да бъде отречено за добро. Това обаче означава, че човек трябва да е мислещ в определени ситуации и да не робува на догми.
Разбира се при различните цели в живота си, човек е изкушен и в някои случай заставен да направи нещо, което е вредно за здравето. Човек трябва да изследва целите и желанията си, дали си струва примерно някаква работа за която си даваш здравето и в последствие ще си дадеш парите за да възстановиш здравето си. Най-важно е обаче психическото състояние, всичко друго може да отиде по дяволите, но когато човек направи компромис със себе си… губи се целия смисъл.
Та всеки сам си решава, аз не знам, кое е по-доброто, да ядеш месо, да вземаш стероиди или да не го правиш. Да караш кола или да караш колело… тези неща имат и добри и лоши страни. Едно нещо си остава общо за всички, че никой не се е родил с желание за мъка и нещастие… всяко нещо го правим и желаем само за да бъдем щастливи.
:) поздрави
24.11.08
05:21
Има само един страничен ефект, тъй като високо количество белтъчини има само в бобовите култури, ефектът е отделяне на газове и разширяване на стомаха :) Ако има повече от 1гр протеин в 100грама брокули, аз спирам да тренирам и започвам да ям зелки до края на живота си..
24.11.08
07:38
И Емо, и Мишо ако не греша са хора с добри постижения, вегитарианци.
Вегитарианецът няма причина да не употребява добавки от растителен произход.
И да, възможно е да стане културист.
Дал ие възможно да вземе мистър олимпия...
Там си мисля, че не може да я вземе даже и ако яде цели прасета... Просто в това състезание за мен не е тов определящото.