един въпрос относно коремните преси

AZ

24.11.08
16:20

Здравейте.Днес докато си правех тренировката в залата и по специално коремните преси една жена от фитнеса ми викна и ми каза да не правя пресите до долу а горе-долу до хоризонтално пложение + -.Аз ги правех както на картинката: http://www.bb-team.org/exercise/1177/  , а тя каза да ги правя като на клипа от същия линк.Причината било че иначе щял да ме боли кръста.А наистина някой път след тренировката на другия ден ме боли малко.Та въпроса ми  е как е правилно.Аз лично усетих,яе при начина който ми каза тя мускулите се натоварват повече(правя ги с 10кг на гърдите).
Пишете,че да не взема да се контузя нещо.

24.11.08
21:45

Коремните мускули се стягат когато гръдният кош и таза се сгънат един към друг. Всякакви други движения на трупа или на краката са напълно излишни и глупави, по-добре гимнастики да правиш.

25.11.08
06:08

казано от Emil_mlo на 24.11.08, 21:45:

Всякакви други движения на трупа или на краката са напълно излишни и глупави

Това не винаги е така. Понякога мога да играят лост на силата, т.е. да направят движението в пъти по-трудно. (Пример е обикновената обратна коремна преса и драконовият флаг)

AZ

25.11.08
10:41

значи по-добре да правя от тези,които ми каза тя,така ли?

аз ги правя така,както е на клипа и както тя ти е казала и чувствам натоварването добре и без болки другаде освен в корема

AZ

25.11.08
16:09

казано от IronFreak на 25.11.08, 14:09:

аз ги правя така,както е на клипа и както тя ти е казала и чувствам натоварването добре и без болки другаде освен в корема

мерси много.То наистина май е така,защото и аз нали вече един път ги правя и аз усещам натоварване само в корема,а иначе ме болеше малко и кръста.Вече ще правя такива преси.Мерси за отговорите.

27.11.08
17:39

имам един въпрос отдавна не бях правил коремни е сега като опитах след 20 започна да ми се гади реших че може просто да ми е зле или нещо такова но на следващите дни опитвах пак и все същото

28.11.08
19:21

Прави си аеробика, загряване, ако пак се получава отиди при лекар, може да е от вестибуларния апарат

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1