Счупване на кост-болка при лошо време

25.11.08
12:38

Добър ден.
На 19 съм.Като бях на 8 си счупих ръката малко под рамото.Зарасна и всичко си беше ок.Но преди година някъде започна да ме понаболява.Особенно когато времето стане гадно(вали,студено е).Не обръщах особенно внимение,но сега се замислих...не би ли трябвало като съм бил толквоа малък счупеното да е зараснало и да не ме боли вече...Малко като старите хора станах.Нима това ще ме боли цял живот?Като пенсионер?
Сигурен съм,че болката е там където ръката беше счупена.Понякога на бутащите упражненич също усещам болка,но не е такава каквато сега(при гадно време) и не ми пречи да си тренирам(почти не ми пречи).Как мислите вие?Нормално ли е това? :(

25.11.08
14:06

Възможно е да е на подсъзнателно ниво или просто нещо като се счупи не зараства на 100 % ,а на 90% и се усеща разликата . А тва ,че при гадно време те боли мн хора “страдат” от това. Според мен не обръщай внимание все пак си мъж.

25.11.08
14:28

казано от Sha6ma на 25.11.08, 14:06:

...Според мен не обръщай внимание все пак си мъж.

Не е най-добрия съвет! Иди на лекар, ако трябва и снимка да ти направят.

25.11.08
15:09

Е вече ако болката не отшумява и се засилва ходи  , ама да знаеш , че тва си е често явление ;)

AZ

25.11.08
16:55

казано от Sha6ma на 25.11.08, 15:09:

Е вече ако болката не отшумява и се засилва ходи  , ама да знаеш , че тва си е често явление ;)

да,наистина е много често явление.Почти всички хора,които познавам и са си чупили нещо изпитват същия проблем.Познавам едно момче,което си чупи ръката вече 5 поредни пъти-питате ли на него какво му е!

25.11.08
16:59

И аз сьм си чупил рьката като мальк,но досега сьм нямал оплаквания при лошо време.Дори ме оперираха за да ми я наместят по-добре.Явно не при всеки е това явление.

25.11.08
18:57

и да отиде на лекар ще я снимат и ще му кажат , че му няма нищо.Преди 100 години си бях УДАРИЛ лакътя и миналата година ме болеше супер много.Снимаха го - нищо му нямало.Мина време престана да ме боли.Божа работа както казват хората.Но ако ти се ходи на доктор си ходи де.Никой не те спира :).
Както обичам да казвам - ако не ме убие значи ме прави по-силен.

25.11.08
19:19

Аз пък не съм си чупил крака и колена и тем подобни (дано и за в бъдеще да е така), но при лошо време много често ме боли лявото коляно. Некви мазила ли трябват, знам ли...или просто да се търпи :) ?

26.11.08
03:22

казано от ozo на 25.11.08, 19:19:

Аз пък не съм си чупил крака и колена и тем подобни (дано и за в бъдеще да е така), но при лошо време много често ме боли лявото коляно. Некви мазила ли трябват, знам ли...или просто да се търпи :) ?

Имах подобна болка, но ме болеше при продължително обездвижване на коляното т.е. след като съм лежал или седял по-дълго. Просто си престана. Мисля, че се беше появила заради навика ми да си слагам краката един върху друг докато спя т.е. едното коляно притиска другото. Сега мисля, че съм го премахнал този навик.

26.11.08
08:56

не съм сигурен още (трябва да питам учителката ми по биология) ,но мисля, че зарастналата кост става по здрава от тази, която не е била чупена.

26.11.08
09:23

казано от Никола на 26.11.08, 08:56:

не съм сигурен още (трябва да питам учителката ми по биология) ,но мисля, че зарастналата кост става по здрава от тази, която не е била чупена.

Има логика , защото костта се калцира , но счупена веднъж мисля , че по лесно се чупи .

AZ

26.11.08
10:52

казано от Sha6ma на 26.11.08, 09:23:

казано от Никола на 26.11.08, 08:56:

Има логика , защото костта се калцира , но счупена веднъж мисля , че по лесно се чупи .

по-лесно се чупи.

03.12.08
18:42

Не знам дали се калцира и дали става по-здрава,но е факт,че има болка и не си внушавам.Понякога е по-силна понякога по-слаба.
Чудя се,да отида да ме снимат какво може да има...възможно ли е коста да е пукната или де да знам-нещо подобно и от тренировктие да не може да зарасне(това ми звучи като приказка да съм честен,но знам ли).Дали ако я мажа с нещо загряващо преди/след тренировка ще има ефект(мисля си за финалгон и подобните му мазила,макарче ме съмнява да оказват действие върху коста)?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1