25.11.08
12:14
Здравейте :)
Реших и аз да си направя дневник тук, предимно за да ми служи като лична мотивация!
Ще се радвам ако някой забележи нещо да ме посъветва, все пак съм само любител в тази област и всичко което правя е повлияно от съвети и къде каквото съм прочел.
Упражненията си ги съставям без инструктор, усещам как ми действат от личен опит.
На 22г. съм - 170см, 69кг. Тренирам от 4 години.
Досега поддържах 3 тренировки седмично, по 2 мусклуни групи. Тренирах само за обща сила и за релеф.
Ектоморф съм, трудно качвам маса.
Сега обаче искам да променя малко системата като тренирам 4 дни във фитнеса, тежко за маса.
Останалите 3 дни ще се раздвижвам с кънки на лед. При интензивно каране много добре натоварвам краката и задника, изгарят се доста калории и като цяло подобрява тонуса.
Ще се опитам за 1 месец да кача колкото мога мусклуна маса.
Целта ми е да кача 3кг т.е. да стана 72кг. (оптималното за моя ръст е 75кг)
Ето как изглежда схемата:
1 - гръб, трапец, корем
2 - крака, трицепс, предмишница
3 - кънки
4 - бицепс, гърди, корем
5 - рамо, врат, корем
6 - кънки
7 - кънки
*Всяка сутрин когато не ме домързи си правя загрявка - разтягане, лицеви опори, коремни преси.
Храня се по 4-5 пъти на ден, като не спазвам някакви определени количества, не ги смятам нещата до последния грам с калкулатор... Ям разнообазни храни като избягвам мазнините.
Мляко (кисело и прясно), сирене, кашкавал, яйца (само белтъци), пилешко месо, ориз, картофи, палачинки, хляб, кексчета с яйца, баница със сирене и яйца, макарони със сирене, мусака, нескуик, фъстъци... зеленчуци и плодове когато се сетя.
Водата гледам да ми се върже около 2 литра на ден. Пия задължително по половин литър преди и след тренировка.
Суплементи много рядко използвам, но за този 1 месец реших да си взема Mass Gainer.
Марката за мен има значение. Преди година ползвах продукти на optimum nutrition и бях много доволен.
Преди 3 месеца опитах гейнъра на USA Laboratories и също останах много доволен. Сега отново взимам гейнъра на USA Laboratories - Pro Mass 20000, който съдържа 3 към 1 въглехидрати към протеин. Цялата кофа е 4540г и ще я изпия за 1 месец.
Дневната ми доза е 4 мерителни лъжици. Всяка лъжица е около 50-55г = 200-220г общо. Това го разтварям в половин литър вода и го изпивам на два пъти – половин час преди тренировка и веднага след тренировка.
Ще покажа една моя снимка от сега, след 1 месец ще пусна още една, за да се види дали има разлика:
http://img.data.bg/i.php?show=1262993&ctrl_id=w4cy5s#img
Това е засега, ден първи (1/20). Като се върна от залата ще опиша упражненията.
Темата беше редактирана от deusex на 01.12.08 13:39.
Първия ден от програмата мина добре (01/20)
Попринцип трябваше да започна в понеделник но само за тази седмица ще се получи така, че ще тенирам и в сряда за да компенсирам за вчера.
Гръб + трапец + корем
Загрявка: Набирания широк хват = 3x8
Мечка = 4x6 с 80кг
Вертикален скрипец широк хват = 4x6 с 70кг
Чукчета с дъмбели = 4x8 с 20кг
Хоризонтален скрипец = 4x6 с 60кг
Долен скрипец = 4x6 с 50кг
Повдигане на рамене (трапец) = 3x12 с 40кг
Хиперекстензии = 40
Долен корем от вис = 4x20
Коремни преси от наклон = 6x20
* мъртва тяга правя малко с 60кг, защото имам травма в кръста, ще го натоварвам постепенно.
Преди малко изпих 100г от гейнера. (100г преди трен и 100г след трен).
Сега се насочвам към една голяма чиния пилешко с картофи + кисело мляко.
Тегло след тренировката = 68.2кг
Мнението беше редактирано от deusex на 01.12.08 13:38.
25.11.08
15:35
Не са ли ти много тези упражнения за гръб при това по 4 серии?
казано от deusex на 25.11.08, 14:31:
Първия ден от програмата мина добре :)
Попринцип трябваше да започна в понеделник но само за тази седмица ще се получи така, че ще тенирам и в сряда за да компенсирам за вчера.Гръб + трапец + корем
Мечка = 4x6 с 80кг
Чукчета с дъмбели = 4x8 с 20кг
Хоризонтален скрипец = 4x6 с 60кг
Повдигане на рамене (трапец) = 3x20 с 40кгХиперекстензии = 40
Коремни преси от наклон = 6x20* мъртва тяга правя малко с 60кг, защото имам травма в кръста, ще го натоварвам постепенно.
Сега се насочвам към една голяма чиния пилешко с картофи + кисело мляко.Тегло след тренировката = 68.2кг
Упражненията са много - не само за гръб.Това са 36 серии...
immortal88,
Мисля че няма проблем да правя по 4 серии даже са ми малко и ще опитам да ги увелича на 6 или дори на 8.
Преди време попаднах на едно много полезно четиво, според което за да се качва правилно мускулна маса, трябва да се правят между 10 и 20 серии с по 4-5 повторения. Досега не съм го правел, защото тренирах само за обща сила и за релеф...
Цитирам:
Тогава логичният начин за стимулиране на мускулно изграждане е:
1) намаляне на повторенията на серия под 6, за да използвате големи тежести;
2) изпълнение на много (средно 10-20) серии;
3)прекратяване на всяка серия няколко повторения преди отказ, за да се избегне бързата умора, която ще ви принуди да намалите тежестта.
Съществуват два типа мускулна хипертрофия. Миофибриларната хипертрофия – или “истинските” мускули, е уголемяване на мускулните фибри. Мускулните фибри участват в контракциите и генерират мускулно напрежение – ставате по-силни. Според Владимир Затциорски(25 години консултант на Съветския Олимпийски отбор) миофибриларната хипертрофия се постига с огромни тежести(1-5 повторения на серия), докато типичните бодибилдинг 6-12 повт. на серия, водят до саркоплазмена хипертрофия.
Ако искаш прочети цялата статия има много интересни неща:
http://spidersport.com/forum/viewtopic.php?t=5477
Мнението беше редактирано от deusex на 25.11.08 16:54.
Владимир92,
Аз загрявката с набиранията, хиперекстензиите и упражненията за корем изобщо не ги броя като серии. Това са неща които правя почти всяка тренировка.
Ако искаш погледни статията която постнах по горе и ми кажи какво ти е мнението?
Говоря за системата според която трябва да се правят поне по 10 серии с по 4-5 повторения.
Аз мисля това да го пробвам върху себе си - всяка седмица ще качвам с по 2 серии и накрая на месеца ще направя една тренка с по 10 серии да видя как ще ми се отрази...
казано от deusex на 25.11.08, 16:54:
Владимир92,
Аз загрявката с набиранията, хиперекстензиите и упражненията за корем изобщо не ги броя като серии. Това са неща които правя почти всяка тренировка.
Ако искаш погледни статията която постнах по горе и ми кажи какво ти е мнението?
Говоря за системата според която трябва да се правят поне по 10 серии с по 4-5 повторения.
Аз мисля това да го пробвам върху себе си - всяка седмица ще качвам с по 2 серии и накрая на месеца ще направя една тренка с по 10 серии да видя как ще ми се отрази...
Точно така ! С пробване му е майката :)
25.11.08
17:32
Много добре е ,че искам да пробваш в това няма нищо лошо-това може да е най-добрият начин за теб.Но някак си немога да си го представя как ще правиш тези 25 серии за гръб като ги изпълнячаш както трябва(друг е въпроса дали включваш и загряващите серии).Този вариант ми се вижда удачен само,ако имаш добро възтановяване :)
immortal88,
мисля че няма значение дали ще направя 6 серии по 4 повторения или 3 серии по 8 повторения - бройката и в двата случая ще е 24. Само че интензивността на натоварване в първия случай ще е по-голямa, защото ще мога да вдигна по-тежко. И на мен ми се стори странно като го прочетох за пръв път но има логика. Ще пробвам, ще видим.
”Изпълнението на повече от 6 повторения на серия забавя развитието на силата” настоява Аркади Воробиев, руски спортен учен и бивш световен шампион по щанги. Лимитирането на повторенията до 5 е още по-продуктивно. “Когато започнах да тренирам” си спомня известния силов трибоец Майк Бриджис, “аз правих много повторения и серии без особен успех. Когато спрях да тренирам с много повторения, започнах да качвам сила незабавно. Аз вярвам, че може да орежете ненужните повторения и серии, и да откриете, че се възстановявате много по-бързо. И резултатите ще са по-добри.”
Мнението беше редактирано от deusex на 26.11.08 08:36.
За повторенията е абсолютно правилно, също и за спирането преди отказ... отскоро го пробвам този метод и качих доста сила, освен това се чувствам свеж след тренировка
25.11.08
19:37
Има логика ,но имай предвид че това играе пряко само върху силата и по-малко върху масата според мен.Но в края на искам да споделиш резултатите ,ако може и с прикрепена снимка.Успех :)
казано от immortal88 на 25.11.08, 19:37:
Има логика ,но имай предвид че това играе пряко само върху силата и по-малко върху масата според мен.Но в края на искам да споделиш резултатите ,ако може и с прикрепена снимка.Успех :)
Ще споделя разбира се нали затова е този форум ;-)
Втори ден от програмата. (2/20)
Крака + трицепс + предмишница
(боя с боксовата круша се брои за загрявка нали? 5 минути я бих, но накрая тя ме победи)
Клякане с щанга = 6+6+4+4 (80)
Лег преса = 4x6 (100)
Бедрено разгъване = 4x6 (40)
Аддуктор = 3x8 (50)
Абдуктор = 3x8 (50)
Калф (прасци) = 4x6 (30)
Дъмбел зад глава = 3x8 (10)
Френска преса = 3x8 (30)
Кик бек = 3x8 (8)
Сгъване на китки = 3x8 (10)
Разгъване на китки = 3x8 (6)
Както виждате тренировката ми за трицепс е лека (само 3 упражнения). Там не целя да качвам маса.
Решил съм да не качвам много маса на гърдите и на трицепсите.
За сметка на това ще насоча повече усилия към гърба и раменете.
Сега ще изям 4 белтъка, 1 жълтък, буца сирене и една кофа кисело мляко.
Тегло след тренировката = 68.2кг (същото като вчера...)
Мнението беше редактирано от deusex на 02.12.08 16:20.
Днес пиша за 2 дни щото нямах нет.
Трети ден от програмата. (3/20)
Бицепс + гърди
Загрявка: лицеви опори и кофички
Дъмбели = 5x6 (15)
Крив лост, широк хват, изправен = 4x4 (40)
Крив лост, тесен хват, на скот = 4x4 (40)
Лежанка = 4x4 (80)
Горна лежанка = 4x6 (60)
Горен флайс = 3x8 (2x20)
Пулоувър = 3x6 (25)
Пек дек = 3x8 (60)
Тегло след тренировката = 68.4кг
Храна след тренировката: Гейнер + мусака, 4 белтъка, кисело мляко
Мнението беше редактирано от deusex на 28.11.08 22:48.
Четвърти ден от програмата. (4/20)
Рамо + врат + корем
Загрявка: набирания, лицеви опори
Раменна преса зад врат = 6x4 (60)
Повдигане на дъмбели встрани = 4x6 (2x12.5)
Повдигане на дъмбели напред = 4x6 (12.5)
Повдигане на дъмбели встрани при наклон напред = 4x6 (2x15)
Разтваряне на пек-бек = 4x6 (30)
Вдигане на тежестс врат назад = 4x20 (5)
Вдигане на тежест с врат напред = 4x10 (5)
Хиперекстензии = 40
Тегло след тренировката = 68.6кг (доволно)
Храна след тренировката: Гейнер + пиле с ориз, 4 белтъка, кисело мляко
Мнението беше редактирано от deusex на 01.12.08 14:19.
28.11.08
22:59
Хммм интересно. Ако може пиши и останалото ядене през деня :)
Ами аз не се храня много редовно, нямам време... общо взето 3 или 4 пъти на ден. Опитвам да ям колкото може по-правилно, но най-много разчитам на гейнера.
Мнението беше редактирано от deusex на 08.12.08 19:07.
Пети ден от програмата (05/20)
Гръб + трапец + корем
Мечка = 4x6 с 80кг
Мъртва тяга = 4x4 с 80кг
Чукчета с дъмбели = 4x6 с 30кг
Хоризонтален скрипец = 4x6 с 70кг
Хиперекстензии = 40
Преди малко изпих 100г от гейнера. Сега ще ям супа топчета + 3-4 белтъка и 1 банан.
Тегло след тренировката = 68.9кг
Шести ден (06/20)
Загрявка: Набирания + бой с боксовата круша...
Клякане с щанга = 4x6 (80)
Лег преса = 4x6 (100)
Бедрено сгъване = 4x6 (40)
Калф (прасци) = 4x6 (40)
Френска преса = 4x6 (35)
Кик бек = 3x8 (8)
След тренировката: гейнер + хляб, шунка, кашкавал, кисело мляко.
По-късно вечерта 4 белтъка и 1 жълтък със сирене.
Тегло след тренировката = 69.0кг
Ден 7/20
Бицепс + гърди
Дъмбели = 5x6 (15)
Крив лост, широк хват, изправен = 5x4 (40)
Крив лост, тесен хват, на скот = 5x4 (40)
Лежанка = 5x4 (80)
Горна лежанка = 4x6 (60)
Горен флайс = 3x8 (2x20)
Пулоувър = 3x6 (25)
Храна след тренировката: Гейнер + пилешки пържоли + кисело мляко.
Иначе сутринта ядох пилешка шунка, а по късно вечерта ядох пак пилешки пържоли. Абе като цяло пилешки ден ;)
Тегло след тренировката = 69.3кг
Ден 8/20
Рамо + врат + корем
Раменна преса зад врат = 4x6 (70)
Хиперекстензии = 40
Тегло след тренировката = 69.5кг
Храна след тренировката: Гейнер + пилешка пържола, кисело мляко. По късно вечерта 4 белтъка с 1 жълтък + фъстъци.
Мисля че е хубаво поне 1-2 часа преди лягане да се хапнат яйцата, защото доколкото бях чел някъде, яйчния белтък е от бавноразграждащите се, което е подходящо за през нощта. Ако някой знае повече по въпроса може да ме светне ;)
казано от deusex на 05.12.08, 21:59:
Мисля че е хубаво поне 1-2 часа преди лягане да се хапнат яйцата, защото доколкото бях чел някъде, яйчния белтък е от бавноразграждащите се, което е подходящо за през нощта. Ако някой знае повече по въпроса може да ме светне ;)
Да, такае.По-добре яйцата си ги яж като последно хранене и непосредствено преди сън 200грама извара.Аз така правя.
06.12.08
16:03
Грешка! Яйчния белтък е много бърз, затова се яде на закуска, за да може тялото да разгради бързо и да има прилив на аминокиселини. На вечеря не е толкова важно какъв ти е източника на протеин, ако преди лягане имаш извара.
Владимир92 и tisho,
благодаря ви за мненията, но сега кой от вас да послушам, като казвате 2 противоположни неща?
08.12.08
12:52
Яйчният белтък наистина е най-бързо усвояващият се протеин от хранителен източник, особено ако не се комбинира с нищо друго.
Любомир_Иванов,
благодаря за мнението. явно наистина е така. ето какво намерих из нета:
КАЗЕИН
За разлика от суроватката казеинът е „бавен” протеин. Вместо да се усвои бързо, казеинът се храносмила бавно и осигурява постоянен приток на аминокиселини в тялото. Като резултат, докато суроватката е по-добрият избор при запалването на протеиновия синтез, то казеинът е по-добър със способността си да предпазва от катаболизъм (мускулно разграждане). В едно проучване, при сравняването на казеин със суроватка, учените установили, че поради антикатаболичната природа на казеина, хората почувствали по-голяма сила и увеличена чиста маса. Докато сте на диета или натрупвате, казеинът Ви осигурява стабилна хранителна опора, особено в комбинация със суроватка. Накрая, казеинът може да стимулира освобождаването на СКК (холецистокинин) - хормон, използван при храносмилането и потискането на апетита. В зависимост от използваните количества, казеинът може да се окаже от полза за човека на диета, а дори и за качващия маса.
Казеинът е основният протеин, който се намира в прясното мляко, но се предлага и като хранителна добавка. Общото му количество в един литър мляко е от 15 до 32 грама. Счита се, че казеинът е висококачествен, пълноценен протеин, защото доставя на тялото достатъчни количества от всички незаменими аминокиселини. Някои спортисти консумират казеин като “нощен протеин”, под формата на хранителна добавка, защото той се усвоява много по-бавно в сравнение с някои други протеини, например суроватъчния протеин, но за сметка на това подтиска разграждането на мускулните протеини (катаболизма) по-силно, отколкото суроватъчният, тъй като осигурява на тялото по-слаб, но продължителен приток на аминокиселини в кръвта.
СОЕВ ПРОТЕИН
За разлика от по-лошите соеви протеини от миналото, днешният соев протеин има пълен аминокиселинен профил (включително най-високите нива на аргинин) и дава идеален резултат от 1.0 по отношение на храносмилаемостта според проверената протеинова усвояемост на аминокиселината (PDCAA score) - най-точната мярка за протеините. Също така тестовете, проведени върху спортисти, потвърждават, че приемът на соев протеин дава като резултат увеличаването на чистата телесна маса, намаляване на телесните мазнини и увеличена издръжливост на умора. По отношение на сърдечно-съдовата здравна картина и на изгарянето на мазнините соята може да е най-добрият протеин. Ролята на соята при намаляването на холестерола в човешкото тяло е твърдо доказана. Соевият протеин може също така да увеличи ендогенната продукция на хормона ,стимулиращ щитовидната Жлеза (TSH) и на тироксин, което може да ускори метаболизма на тялото за увеличено изгаряне на мазнини. Когато се опитвате да сте на диета, соята може да бъде най-добрият протеин за Вас.
ЯЙЧЕН ПРОТЕИН
По някои протеинови показатели яйцата показват по-високи резултати от другите протеини, дори от суроватката. Яйцата също така нямат лактоза, което ги прави идеални за спортисти с непоносимост към лактоза. Протеинът от яйчен белтък типично съдържа най-високите нива на аланин, цистин и метионин. Още повече, като се погледне грам по грам, яйчният протеин има повече BCAA от всеки друг протеинов източник. Това, което прави протеинът от яйчен белтък уникален, е способността му да модулира освобождаването на аминокиселини. Чрез специален смилателен инхибиторен (GI) пептид яйчният протеин може да спомогне за отлагането на стомашното изпразване и по този начин да спомогне за задържане на потока от аминокиселини. Накратко, яйчният протеин е висококачествен, ценен многоцелеви протеинов продукт.
а за вечерта някой знае ли нещо по-спеицифично? някой бавно разтворим белтък?
...
От тук следва, че яйчния белтък е добре да се приема сутрин, а за вечерта преди лягане - прясно мляко :)
Вечеря може сварено телешко или казеинче ... Или шеик нещо от сорта на Прясно мляко,извара,соев протеин,подсладител.
08.12.08
16:24
казано от tonu на 08.12.08, 13:38:
Вечеря може сварено телешко или казеинче ... Или шеик нещо от сорта на Прясно мляко,извара,соев протеин,подсладител.
Бих добавил и до 50гр. сурови ядки преди лягане.
А фъстъченото масло е лекичко?!? Вечер преди лягане не е време нито за мазнини, нито за въглехидрати (особено за второто).
Ден 09/20
Гръб + трапец + корем
Мечка = 4x6 с 100кг
Мъртва тяга (римска) = 4x4 с 80кг
Вертикален скрипец широк хват = 4x6 с 75кг
Хиперекстензии = 40
Хранене:
1 - ориз + гейнер
тренировка
2 - пиле с картофи + кисело мляко + гейнер
3 - 3 белтъка + сирене + прясно мляко.
Тегло след тренировката = 69.8кг
09.12.08
10:45
казано от Boby_ на 08.12.08, 17:44:
А фъстъченото масло е лекичко?!? Вечер преди лягане не е време нито за мазнини, нито за въглехидрати (особено за второто).
Точно преди лягане е времето за ненаситени мазнини, които ще забавят усвояването на белтъчините за по-продължителен прилив на аминокиселини през нощта. За въглехидратите също може да се поспори, защото там зависи от вида им, метаболизма и общият калориен прием за деня. Малко количество овесени ядки няма да са проблем, ако калорийният план не е изпълнен.
Това са меко казано спорни твърдения.
Вечерно време се увеличава количеството на протеазните ензими за сметка на тези за разграждане на въглехидрати и мазнини. Това означава, че огромната част от поетите преди лягане въглехидрати и мазнини ще спомогнат за увеличаване на масата, да, но не и на мускулната маса, а на мастната тъкан. Независимо от калорийния прием, ако организмът не е в състояние да преработи нещо, той или го изхвърля, или го запазва за черни дни. Вечерно време трябва да се внимава много с храната - малко ненаситени мазнини и много белтъчини е верният подход.
09.12.08
12:39
казано от Boby_ на 09.12.08, 12:10:
Това са меко казано спорни твърдения.
Вечерно време се увеличава количеството на протеазните ензими за сметка на тези за разграждане на въглехидрати и мазнини. Това означава, че огромната част от поетите преди лягане въглехидрати и мазнини ще спомогнат за увеличаване на масата, да, но не и на мускулната маса, а на мастната тъкан. Независимо от калорийния прием, ако организмът не е в състояние да преработи нещо, той или го изхвърля, или го запазва за черни дни. Вечерно време трябва да се внимава много с храната - малко ненаситени мазнини и много белтъчини е верният подход.
Пак повтарям всичко е до калории и метаболизъм, а доколкото прочетох човекът е ектоморф и трудно качва маса, какъвто съм и аз. Незнам, на теб може да не се отразява добре, но недей да твърдиш че при всички приетите преди лягане мазнини и въглехидрати ще увеличат мастната тъкан, след като при теб се получава така. Моят метаболизъм ми позволява всяка вечер преди лягане да ям стотина грама ядки + белтъчини и въглехидрати с нисък ГИ без да увеличавам BMI. Всеки организъм е различен, затова недей да изхождаш от личния си опит, а се съобразявай и с генетичните дадености на съответния индивид, спрямо информацията която е споделил. Поздрави!
10/20
Загрявка: Набирания + бой с боксовата круша
Клякане с щанга = 5x4 (100)
Лег преса = 4x6 (100)
Калф (прасци) = 4x6 (40)
Френска преса = 4x6 (35)
Кик бек = 3x8 (9)
След тренировката: гейнер + пилешки бут + кисело мляко.
Тегло след тренировката = 69.9кг
Boby_ и Любомир_Иванов,
благодаря за мненията бяха ми полезни!
Моят режим е много неправилен и непостоянен. Така например днес съм ял само 2 пъти, просто нямах време за повече. Вероятно ще ям пак към 23-24 и после ако изгладнея може към 2:00 през ноща... Разбирасе тези среднощни яденета гледам да нямат много въглехидрати общо взето мляко, плодове, сиренце и т.н. Но като цяло метаболизма ми позволява да се тъпча с всякакви боклуци по всяко време :)
Ден 11/20
Бицепс + гърди
Дъмбели = 5x6 (15)
Крив лост, тесен хват, на скот = 5x4 (35)
Лежанка = 5x2 (90)
Горна лежанка = 6x4 (70)
Горен флайс = 3x8 (2x20)
Пулоувър = 3x6 (25)
Храна след тренировката: Гейнер + мусака + кисело мляко + банан.
Тегло след тренировката = 69.9кг
Мнението беше редактирано от deusex на 17.12.08 15:39.
Ден 12/20
Рамо + врат + корем
Раменна преса зад врат = 4x6 (70)
Хиперекстензии = 40
Тегло след тренировката = 70.1кг
Храна след тренировката: Гейнер + спагети с пиле + кисело мляко. По-късно ще вкарам едни кюфтета.
Ден 13/20
Гръб + трапец + корем
Мечка = 4x6 с 100кг
Мъртва тяга (римска) = 4x3 с 100кг
Вертикален скрипец широк хват = 4x6 с 80кг
Хиперекстензии = 40
Храна след трен: гейнер + мусака (картофи и кайма). По-късно вечерта ядох (мазна) баница със сирене + кисело мляко.
Тегло след тренировката = 70.3кг
Ден 14/20
Загрявка: Набирания + бой с боксовата круша
Клякане с щанга = 5x4 (120)
Лег преса = 4x6 (100)
Калф (прасци) = 4x6 (40)
Френска преса = 4x6 (40)
Кик бек = 3x8 (9)
След тренировката: гейнер + пилешки пържоли + варени картофи. вечерта ядох още варени картофи + сирене + фъстъци.
Тегло след тренировката = 70.5кг
Ден 15/20
Бицепс + гърди
Дъмбели = 4x6 (15)
Крив лост, тесен хват, на скот = 5x4 (35)
Лежанка = 4x2 (90)
Горна лежанка = 4x2 (80)
Горен флайс = 3x8 (2x20)
Пулоувър = 3x6 (25)
Храна след тренировката: Гейнер + мусака
Тегло след тренировката = 70.8кг